Защо е толкова трудно да се храните?

Отидете на всеки сайт за отслабване. Какво представляват момичетата? Правилно, кефир, елда, ориз, зеленчукова супа и други, които не изискват въображение, тежки диети.

И сега вземете всяка диета, направена от професионален диетолог. Тя почти винаги ще бъде пълноценно меню, като например това меню за една седмица, включително пълен набор от продукти, но с ограничен брой калории.

na_diete

Защо сме толкова различни от диетолозите? Защо наричат ​​дни, калории, казват ни за въглехидратите, но ние не слушаме и ние искаме да седнем за една седмица на зеленчукова супа? Но тъй като лекарите мислят, че теглото е изчезнало и не се завръща след края на диетата, развитието на полезни навици, независимо дали не само може да започне, но и да продължи диетата. Е, искаме да отслабнем бързо, да влезем в роклята или да впечатлим въображението на другите не по-късно от седмица по-късно. И освен това, въпреки че тревата не расте.

Известен специалист по комплексна корекция на теглото, д-р М. Гаврилов в своята книга "Корпоративна храна" пише, че диетите, основани на изключването на една или повече групи храни, са неестествени за даден човек. Ето защо е много трудно да седите на такива диети, така че има толкова много разстройства и толкова малко щастливи истории.

Без въглехидрати, вие ще се разваляте от настроението и рано или късно ще попаднете в тортата

Ето групите продукти, които не могат да бъдат изключени и които задължително трябва да присъстват в менюто ви, когато отслабнете. Ако се откажете от тези продукти, тялото ще протестира и в крайна сметка ще предизвика разбивка.

* Сложные углеводы – каши из цельных зерен, цельнозерновой хлеб и цельнозерновые макароны. Обязательно включайте их в меню. Без въглехидрати, вие ще се разваляте от настроението и рано или късно ще попаднете в тортата,  в котором будет 500 ккал.

* Източници на протеин - постно месо, млечни продукти с намалена мазнина и яйца. Не забравяйте да ядете катеричките. Без протеини в тялото, процесът на разделяне на мазнините не започва. Много вегетарианци ядат само зеленчуци и страдат от наднормено тегло. Отслабването се нуждае от протеини.

* Източници на фибри - зеленчуци и плодове - ядете прясно зеленчуци или плодове с всяко хранене.

* Източници на мазнини - 30 грама ядки или лъжица растително масло, богати на киселини, омега-три и омега-шест всеки ден.

* Бонбони - можете да ядете 1-2 пъти седмично, малка част.

Важно е храненето с намаляване на теглото да не се превръща в експерименти с храната. Можете да спорите безкрайно за ползите и вредите от тези или други продукти, но ако сте свикнали да ядете извара и зърнени храни от детството и внезапно сте решили да преминете към зелени зеленчуци и скариди за отслабване, най-вероятно бързо откъснете новата си диета или вие ще бъде нереалистично трудно.

Най-лесният съвет е да продължите да ядете това, което искате, но започнете да преброявате калориите. Това, че теглото постепенно намалява, е достатъчно да не надвишава числото 1500 ккал на ден.

Share:
Comments