Мезотерапия для похудения

Мезотерапия - е въвеждането на активни вещества в повърхностните слоеве на кожата чрез инжекции. Същността на процедурата е много проста - проблемната област на тялото е покрита с бързи повърхностни инжекции, през които се вкарва лекарствен коктейл в тъканта.

За въвеждането на лекарството се използват микронички - от 0,1 до 1,3 mm в диаметър. Инжекциите се извършват ръчно или с механичен или електронен пистолет - мезоинжектор. Иглата работи бързо и дълбочината на инжектиране не надвишава 0,5 - 6 мм.

Този метод ви позволява да влизате директно в онези области, където е необходимо тяхното действие, вместо да проникват в цялото тяло. Нито един друг метод не позволява да се постигне такова насочено доставяне на необходимите вещества в тъканите, така че в продължение на много години тази техника не е загубила своята популярност.

Спектърът на мезотерапията е много широк - от лечението на младото акне до целулита и местните мастни депозити. Като инжектируеми лекарства в мезотерапията се използват терапевтични коктейли - витаминови комплекси, вазодилататори, средства за подобряване на микроциркулацията, липолитици - вещества, които освобождават мазнините и много други. За да се борим с целулита, изберете коктейли, които премахват стагнацията на лимфата, която подобрява микроциркулацията на кръвта, премахвайки подпухналостта.

Поради факта, че лекарството прониква точно в клетките, мезотерапията може значително да подобри състоянието на подкожната мастна тъкан, да активира локалното кръвообращение, да увеличи еластичността на кожата.

Мезотерапевтичните процедури с липолитични (вещества, разделящи мазнините) могат да станат заместител на дълбоката липосукция, особено ако пациентът има противопоказания за хирургическа интервенция. Мезотерапевтичните процедури в този случай стимулират разграждането на мазнините, нормализират микроциркулацията, разграждат целулитните прегради на съединителната тъкан и спомагат за изглаждане на повърхността на кожата.

Тъй като процедурата на мезотерапията предполага инжектиране на наркотици, тя не може да се нарече абсолютно безболезнена. Но популярността на тази техника предполага, че пациентите са склонни да търпят процедури без много проблеми, а за чувствителните клиенти козметиците извършват бърза външна анестезия с анестетичен крем.

Мезотерапията се препоръчва веднъж седмично, продължителността на курса зависи от конкретния проблем, обикновено броят на сесиите в курса е от 5 до 20 процедури. В зависимост от сериозността на проблема, който се решава, мезотерапията се използва съвместно с други процедури - ендемология, дермотия, обвивки, пресотерапия и други, по преценка на лекаря.

Share:
Comments