Дали twitter ще помогне да отслабнете?

Уморен ли сте от борба с наднорменото тегло и резултатът от диетите ви кара да чакате твърде дълго? По-често използвайте Twitter - това е доста необичайно, но, както се оказа, много ефективен начин за ускоряване на процеса на намаляване на теглото предлага специалисти от университета в Арнолд в Южна Каролина. Според тях социална мрежа може да се превърне в ценен инструмент за мотивиране и подкрепа на отпадането на тегло, благодарение на възможността да получават окуражителни послания, които нашите приятели или роднини могат да ни изпратят.

Що се отнася до ефективността на използването на Twitter, за да се отърве от наднорменото тегло, тогава средно е: загуба от 0,5% от теглото от четене на 10 актуализации. В проучването, въз основа на тези открития, взеха участие 96 мъже и жени със затлъстяване и затлъстяване. Всички участници бяха разделени на 2 групи. По време на полугодишното проучване всеки от тях веднъж седмично получи два специални аудиозаписа, чиято обща продължителност беше 30 минути по време на първия етап от научната работа и 10 минути през втората. Всеки етап продължи 3 месеца. Информацията, съдържаща се в аудио записите, е посветена на темите за здравословно хранене и физическа активност. В допълнение към тях, членовете на една от групите инсталират на телефоните си приложение, което ви позволява да търсите в Twitter. Всички те бяха поканени два пъти на ден, за да посетят сайта за социални контакти и да прочетат две мотивиращи и окуражаващи послания, написани от специалист по отслабване.

В продължение на половин година учените сравняват резултатите, постигнати от двете групи, и установяват, че участниците, използвали Twitter, успяват да се отърват от много по-голям брой излишни килограми, отколкото представителите на другия екип.

Авторите на проучването в доклада заявяват: "Всеки ден извън намесата в живота на човек, борещ се с наднормено тегло, със сигурност му дава осезаема подкрепа, която понякога играе доста важна роля в успеха на неговото начинание. Twitter е чудесен начин да приветстваме хората, като им дадем сила и вяра в себе си. "

Подобен ефект със сигурност ще бъде осигурен чрез участие в групи за отслабване на интернет форумите.

Share:
Comments