Эра бромелайна

От 2000 г. насам светът буквално помете вълната от лекарства за отслабване, която включва "бромелаин" - екстракт от багажника от ананас, който бе рекламиран като мазнина. Слухът на хората незабавно разпространи слухове за това свойство на ананас според принципа на "уста на уста". Скоро всички бяха сигурни, че не е качулката, която е ефективна, а самите плодове. Разбира се, това не е така - това е разочарованието в бромелаин, което се предполага, че е налице в ананаси, и започна да се увеличава.

LEX-12036-0 (1)

Ананасът не може да си позволи килограми за всичко. Но за да купите продукт, съдържащ се в бромелаина - това е напълно възможно за всички. Само тук, във връзка с новите данни на учените, няма никакъв смисъл от приемането му изобщо.

През първите години след отделянето на бромелаин и употребата му в програми за отслабване наистина има положителен ефект. Въпреки това, американски учени вярват, че той не е свързан с бромелаин, а с други вещества, които са част от този вид лекарства за отслабване. Всъщност бромелаинът е протеин сплитер в по-прости компоненти - аминокиселини, но няма смисъл да се разделят мастните киселини. Просто казано, тя разлага строителния материал за нашите мускули, а не излишната мазнина. Бромелаин косвено влияе върху изгарянето на мазнините и главно чрез стимулиране на производството на други храносмилателни ензими. Излишната мазнина не изпитва ефектите на бромелаин - факт, установен в хода на проучванията, проведени с по-чиста, отколкото на първо време, веществото.

Рекламната кампания на бромелаин многократно надхвърля реалната му ефективност. "1 грам бромелаин разделя 900 грама мазнини" - това е основният й лозунг. Рекламодателите се справиха със задачата си, но чудодейният инструмент не е такъв. Според статистиката абсолютното мнозинство от тези, които приемат наркотици, които включват бромелаин, са с наднормено тегло. Обаче малката част имаше известен напредък, но обяснението скоро беше намерено. Факт е, че бромелаин в сравнително големи количества причинява дразнене на стомашната лигавица. Усвояването на храната се забавя и се влошава. Ползите за организма са нула, но слабият ефект е подобен на улцеративната загуба на тегло.

Share:
Comments