Проблемът на века е целулита. етапи на целулита и методи на

Добре известно в хората "портокалова коричка ефект", целулит. Теоретично, според лекарите, това е само козметичен дефект, тъй като в международната класификация на болестите това не е независимо заболяване. Но за елиминирането си, по някаква причина използват медицински процедури, лицензирани като терапевтични. Истината е, че целулитът всъщност е дисбаланс в работата на всички органи и системи.

Причини и стадии на целулита

Всичко започва с нарушаване на метаболизма на въглехидратите, когато една жена си позволява твърде сладко, преди всичко бял хляб и ролки, което води до разпадане на храносмилателната система. Това води до нарушения в работата на бъбреците - течността започва да се задържа в тялото, слабите бъбреци излитат от нормалния ритъм на надбъбречните жлези и придатъци - има хормонални разстройства, защото хормоните са призовани да регулират състоянието на вътрешната среда на тялото.

Специалистите идентифицират няколко етапа от процеса. На първия целулит не се забелязва. Тя може да бъде открита само чрез събиране на кожата с пръсти - това вече показва задържане на течности. На втория етап "портокаловата кора" се вижда вече с просто око, дори и в гънката не е необходимо да се събира. На третия етап кожата вече не прилича на "портокалова кора", а припомня по-скоро завит матрак. На четвъртото - печатите вече се виждат от дрехите.

В бой!

За да не доведе до неприятности, е необходимо този въпрос да се разгледа на ранен етап. Както всеки проблем, който възниква в тялото, целулита изисква интегриран подход. В допълнение към процедурите, предлагани в салоните днес, е необходимо да се нормализира храната. За да изключите или поне да ограничите въглехидратите, въведете в диетата си повече сурови зеленчуци и плодове, морски дарове, зърнен хляб, зърнени храни. Месото, рибата трябва да се консумира със зеленчуци, сурови или задушени, и за предпочитане в съотношение от един (протеин) към три (зеленчуци). Такава храна, като правило, облекчава целулита, разбира се, не за една седмица. Възстановяването на тялото продължава през цялата година. Но в действителност и "портокалова кора" в теб не за два дни е създадена?

Днес, различни салонни процедури могат да помогнат в арсенала за борба с проблема на века.

  • Мезотерапия - метод на подкожно и венозно инжектиране в проблемни области на определени лекарства. Като правило не се прилага едно лекарство, а сместа. Което, лекарят ще определи въз основа на характеристиките на вашето тяло.
  • Озонотерапия - експозиция с озон-кислородна смес. Предишни процедури - масажи, ръководства и хардуер. След като метаболизмът по правило се увеличава, съединителната тъкан омекотява, кожата става по-еластична и мека.
  • Ултразвуковата терапия е насочена към увеличаване на активността на ензимите на мастните клетки, което води до отстраняване на мазнините, както и до разрушаването на структурите на патологичната съединителна тъкан.
  • Съществуват и дренажни процедури - таласо и пресотерапия, чиято основна задача е да се премахнат излишните течности и токсини от тялото.

Какви процедури ще ти се струват - лекарят ще реши.

Share:
Comments