Сухият пилинг ще запази красотата и младостта

Съдържание:

 • Какво е сухият пилинг и кой се нуждае от него?
 • Предимства и ползи от сухия пилинг
 • Технология на процедурата
 • периодичност
 • Противопоказания и предпазни мерки

В днешно време няма проблеми с добрата козметика: в търговските центрове можете да намерите продукти, които да се грижат за всяка кожа. Гелове за млади момичета, страдащи от тийнейджърски черни точки; овлажняващи кремове за дами в основата на живота; маски и пилинг за зряла красота, активна борба с бръчките и други възрастови промени, които, уви, очакват всяка жена рано или късно - всичко това е изобилно представено в козметичния магазин, който се самоуважава.

Поддържането на кожата в добро състояние е много важно - никой няма да спори с това. Независимо колко е стара жена, тя трябва да бъде добре обработена. Но се оказва, че не винаги необходимото въздействие може да се постигне само чрез изпразване на чантата. Има начини за справяне с кожни проблеми с минимални разходи. Една от възможностите на всеки от нас е сухият пилинг на тялото. Какво е и кой може да я приложи?

Максимален ефект при минимални разходи

Сухият пилинг, всъщност, е повърхностен масаж, изпълняван на всички части на тялото. Такова химическо чистене е чудесен начин да се отървете от мъртвите частици на епитела, които пречат на нормалното хранене и функциониране на кожата.

Поддръжниците на Аюрведа се застъпват за честото използване на този метод на пречистване. Както жените, така и мъжете се опитват да правят минимасаж на всеки 2 дни. Някои правят това ежедневно, опитвайки се да помогнат на кожата навреме, за да се отърве от кератинизираните люспи. В детството и ранната младеж тялото е в състояние да премахне интерфериращите частици навреме, както и мръсотия и прах, защото процесът на обновяване на клетките се случва много бързо. С възрастта тези процеси се забавят - тялото се нуждае от малко помощ. Няма да е грешка да казвате, че сух пилинг се показва на всеки, който е преминали 30-годишната граница.

Функциите на кожата, както си спомняме от училищните уроци по биология, не се ограничават до окултните. Това тяло (между другото, най-големият от всички човешки органи) е в състояние да премахне продуктите от разграждането и токсините. Не забравяйте, какво се препоръчва за пациент с остра респираторна вирусна инфекция, който има висока температура? Правилно: пийте повече, така че след това остатъците от активността на патогенните микроорганизми да напускат тялото по-бързо. След това възстановяването трябва да се очаква в по-кратко време.

Така че нека вземем този метод и да започнем да пилинг кожата поне веднъж седмично, в идеалния случай два пъти седмично. Това изисква само четка и 5-10 минути свободно време - това са всички разходи.

Предимства на сухия пилинг

От една страна, е много приятно да използвате някои ароматни прасковени пилинг или смлян кафе на зърна. Но, от друга страна, тяхната ефективност е силно зависима от условията на употреба: така, най-големият ефект ще бъде наблюдаван, ако вземете тези средства със себе си в сауната. Те работят чудесно, ако ги прилагате в парно тяло, когато всички пори са отворени. Нека бъдем честни: толкова често ли се позволява да ходим с приятели в банята? Най-вероятно е невъзможно това да се прави всяка седмица: всеки има свои собствени тревоги и затова "дните на ваната" попадат в нашия дял в най-добрия случай веднъж или два пъти месечно. За добър ефект това не е достатъчно.

Сухият пилинг може да се направи вкъщи сам. Не е необходимо да се овлажнява и пара на тялото: напротив, този метод за отстраняване на мъртви скалпи работи добре само върху сухата кожа.

Забележете колко "плюсове" има това химическо чистене:

 • - не е нужно да отделяте цяла вечер и някъде, за да излезете от къщата;
 • - не е необходимо да купувате нищо - с изключение на "инструментите" - четка, която ще продължи много месеци;
 • - Можете да изпълните процедурата по всяко време, когато има 5 минути безплатно.

Сухият пилинг е ободряващ, ако се направи сутрин. След това се препоръчва да вземете контрастен душ - и сега сте готови да изпълнявате обичайните си задължения. Вие дори няма да имате нужда от чаша кафе, без която, както си мислиш, никъде!

Действието на пилинг е както следва. Този малък масаж:

 • - стимулира кръвообращението;
 • - "разпръсква" лимфата;
 • - ускорява процеса на метаболизъм и обновяване на клетките;
 • - дава на кожата здраво блясък.

След сесията ще забележите, че мечтата стана по-добра, промените в настроението престанаха да се изострят, умората си отиде.

Важен момент: сухият пилинг помага на жените да се отърват от целулита.

За да разберем какво е постигнато с този ефект, нека си припомним как се оформя една гадна "оранжева кора". В младостта му е по-лесно да се справя, тъй като то често е просто резултат от неправилно разпределение на мазнините в клетките. Понякога момичето е достатъчно, за да отслабне - и целулита си отива.

Друго нещо е зряла "златна" епоха. По това време производството на колаген и еластин намалява, между горните слоеве на кожата и тези, които се намират точно под нея, еластичният "слой" става тънък. Тънкият горни слой, като че ли, "привлича" долните слоеве към себе си, поради което се появяват неприятни дупки и изкривявания. Всички тези нередности могат да бъдат значително омекотени, ако се извършва редовен сух пилинг.

Внимание: Четката за сух масаж трябва да бъде избрана правилно. Прекалено твърдите косми могат да наранят кожата. От меките няма да има смисъл. Ето защо, ние избираме четка със средна твърдост, по-добре от естествени материали.

Пилингът може да се извърши както за тялото, така и за лицето. Нека видим какви са неговите характеристики във всеки отделен случай.

Как да направите процедурата правилно

За да не се навреди на тялото, е необходимо да се правят движения не хаотично, а в строг ред.

Започвайте да пилинг от краката, постепенно да се движите по-високо в областта на сърцето. След това извършете масаж с четка с ръце, като започнете с изработването на пръстите и изкачете се до раменете.

Действията трябва да са достатъчно гладки, най-добре е да се направи пилинг с помощта на ротационни движения.

Сух пилинг на лице може да се извърши след отлепване на тялото (разбира се, с друга четка) или отделно. Челото за пилинг на лицето трябва да е малко по-мека. Това условие е особено важно за собствениците на суха и чувствителна кожа. Между другото, ако няма четка под ръцете, тя ще бъде заменена с кърпа.

На лицето на движението изпълнявайте строго линии на масаж, в противен случай е възможно да се увеличи броят на бръчките, дължащи се на опъване на кожата.

Сух масаж: колко пъти седмично трябва да се прави

Пилингът трябва да се извършва 2 пъти седмично. Твърде често не излагайте тялото на такъв ефект: е необходимо клетките да имат време да се възстановят. Масаж на лицето с четка се препоръчва да се провежда от веднъж на всеки 5 до веднъж на 10 дни. В този случай всички движения трябва да се извършват без натиск, внимателно, внимателно.

Важно е процедурата да бъде завършена правилно. След като приключите основните действия, трябва да измиете лицето и тялото си, да се намокрите с кърпа, да приложите подхранващ или овлажняващ крем. Собствениците на суха кожа са идеални за зехтин.

Четката трябва да се измие и ще бъде още по-добре, ако я изпръскате с вряла вода: е необходимо да унищожите бактериите, които остават върху нея. След това "инструментът на труда" трябва внимателно да се изсуши.

Има ли противопоказания?

Сухият пилинг има малко противопоказания. Повечето от тях са относителни. Така че не може да се направи за хора, които:

 • Твърде чувствителна кожа;
 • - има акне и пъпки;
 • - няма излекувани рани по лицето или тялото.

На абсолютните противопоказания може да се отдаде само наличието на кожни заболявания (гъбички, екзема, псориазис) и дори след като симптомите утихнаха, можете постепенно да привикнете на тялото към такъв масаж.

Специална бдителност трябва да се покаже на хора, които имат много белези по кожата си. Сами по себе си те не са опасни, но не могат да бъдат повредени, тъй като това е изпълнено с злокачествена дегенерация на бенки. Ако рожденият знак е малък, тогава можете да направите пилинг, само тези области трябва да бъдат внимателно избягвани.

Сухият пилинг има много достойнство и много малко "минуси". Удобен, бърз, почти безплатен и най-важното - ефективен! Е, може би, да вземем това като начин да поддържаме красота за въоръжение?

Share:
Comments