Как да направите косата по-тънка?

Тези, които имат твърда и гъста коса, често се притесняват как да направят косата по-тънка. За това трябва да помните структурата на косата.

Структурата на косата се състои от три слоя. Вътрешният слой, сърцевината на космата (медула) е мека субстанция и се състои от клетки, които не са напълно кератинизирани, научно наречени - те не са напълно кератинизирани. След това идва кората. Тя е най-голямата по обем, тя представлява до 90% от общата маса на косата.

Структурата на коса може да се сравни с грапава, като покрита с коса кутикула - везни състоящи iz6-9 клетъчни слоеве. Представете си покрив от керемиди. Тук и през всеки следващ люспа коса пада на предишния. Люспи растат в посока на корените на косата до краищата. Ако те са в близък контакт един с друг, косата да изглежда лъскава и копринена, но ако люспите така да се каже "разпръснати" косата изглежда занемарен, губят блясъка си. Това може да означава недохранване или неправилна грижа за тях.

По този начин е ясно, че гъстата коса едва ли ще стане по-тънка. Възможно е обаче да се придаде блясък и гладкост на косъма. За да направите това, след измиване, когато изсушите косата, опитайте се да ги държите настрани. След това везните ще бъдат плътни един към друг, всяка коса ще стане по-гладка, което означава, че ще бъде по-добре да отразява светлината. Така се оказва, че косата ви е не само твърда, дебела и права, но в същото време гладка, блестяща и красива.

Основните правила за грижа за твърда коса

Първата група правила се отнася до такава обичайна дейност като измиване на косата. Много е важно да изберете правилния шампоан, който не само ще почисти косата от мръсотия, но и ще се грижи за тях, ще се лекува. За твърда и палава коса са подходящи средства, които съдържат компоненти като кокосово масло, масло от шиа или пшеничен зародиш. Маслените структури спомагат за задържането в косата на жизнено необходима влага. Това е особено вярно за тези момичета, които често се използват за измиване на косата си всеки ден.

Два пъти седмично, косата трябва да се третира с климатик. Между другото, избягвайте средства за пране тип "2 в 1". По-добре е да използвате шампоан и балсам отделно.

Второто правило ясно посочва: как мога да използвам сушилня по-рядко за сушене на косата. Това правило може да бъде прието от всички жени, които искат да имат здрава и здрава коса, но тези, които имат здрава коса, се показват най-много. След изгаряне на въздуха се обръща и толкова твърда и палава коса в нещо невъобразимо и не подлежи на никакво полагане! В крайни случаи купете модерен инструмент с дифузерни дюзи и функция на студен въздух. Това по някакъв начин компенсира вредата за косата.

И третата група правила се отнася до избора на средствата, използвани за стилизиране. Рядката жена може да направи без лак, мус или пяна. Какво е подходящо за твърда коса? За да не правите грешка при покупката, внимателно прочетете композицията. Косата ви се нуждае от средства без алкохол, което има неприятно свойство да изсушава косата ви. Обикновено се опитайте да използвате химикалите като минимум - защото косата, като гъба, абсорбира всичко, което се прилага към тях. За ежедневна грижа има прекрасна алтернатива - маски от естествени продукти. Направете косата по-послушна и "управляема" помощ със зехтин, масло от жожоба или масло от чаено дърво.

Безопасният и много ефективен лак може да бъде направен от портокали: накълцайте плътта от две плодове, изсипете две чаши вода, сложете бавен огън и изчакайте половината от течността да излезе под формата на пара. Сместа се охлажда и се излива в контейнер със спрей.

Share:
Comments