Как да направя фитнес у дома?

Днес в модата, подходящо здраво тяло без излишни килограми и сагги кожата. И няма значение колко сте години и какъв начин на живот изповядвате, ако искате да сте в тенденция, трябва да изглеждате перфектно. Получете няколко съвета за тези, които искат да имат перфектно тяло, но нямат време да отидат в фитнес зали и фитнес клубове.

Как да направя фитнес у дома?

съдържание

 • Характеристики на фитнес у дома за отслабване
 • Съвети за начинаещи
 • Какъв вид фитнес упражнения мога да направя у дома?
 • Колко правилно да се занимавате с фитнес?
 • Фитнес у дома с Джулия Богдан

Характеристики на фитнес у дома за отслабване

Съвременните ритми на живота карат хората да работят усилено, за да успеят. В допълнение, трябва да сте в крак с грижите за децата, да установите живот и много повече. Въпреки това, всички жени изглеждат красиви и добре поддържани. Но какво ще стане, ако всички фитнес затварят, преди да приключите бизнеса и да се отворят, когато вече работите? Изходът е фитнес у дома. Тази статия ще ви помогне да направите това правилно и с предимство:

 1. Преди да започнете тренировка за фитнес у дома, трябва да придобиете силна мотивация и да се приспособите към редовната работа, тъй като няма да има треньор или ясен график за наблюдение на вашето обучение.
 2. Трябва да разберете, че фитнес класовете не правят чудеса и няма да превърнат тялото ви в купчина мускули и това е просто начин да загубите няколко килограма и да запазите тялото си във форма.
 3. На първо място, трябва да изберете място за класове. То трябва да е просторно, така че нищо да не ограничава движенията ви по време на тренировка.
 4. Преди началото на всяко обучение е необходимо да се проветри помещението.
 5. Фитнес - комплекс от упражнения, който е по-лесен за изпълнение с музика. Ето защо, ако имате такава възможност у дома, подгответе колекция от ритмични парчета.
 6. Също така, по време на фитнес упражненията ще ви е необходима малка мат, която да практикувате на пода.
 7. Не яжте нищо за час-два преди сесията и поне един час след нея, за да не предизвиквате гадене и повръщане.
 8. Изгарянето на мазнините се извършва от 20-ата минута на тренировка, така че внимавайте да не се разсейвате поне за половин час. С течение на времето, когато свикнете с домашни дейности, продължителността им може да се увеличи.
 9. И още една важна точка е здравословното хранене, което трябва да се съчетае с фитнес упражнения, за да се постигне желаният ефект.

При наемане на работа чрез фитнес у дома е необходимо да се редуват натоварванията и упражненията при издръжливост. Прекъсванията между упражненията трябва да са възможно най-кратки, ако искате да отслабнете.

Съвети за начинаещи

За начинаещи първите фитнес уроци у дома няма да бъдат лесни. Трудно е да се разбере дали правите това правилно или не. Трудността се крие и във факта, че никой не контролира процеса. По-добре е за начинаещите да посетят поне няколко класа в специална група и да научат основните упражнения и след това да продължат да учи вкъщи.

Ако нямате такава възможност, намерете голямо огледало и го поставете в стаята за обучение. Така че можете да видите как се извършват упражненията.

И най-важното за начинаещите е да имате търпение. Не всичко ще се окаже веднага, но във времето ще успеете да постигнете желания резултат.

Какъв вид фитнес упражнения мога да направя у дома?

Фитнес - вид спорт, който не изисква специални симулатори или инсталации, така че позволява почти всички упражнения да се изпълняват у дома. Започнете тренировка с подгряване. Затова тези упражнения са добри:

 • ритмични движения с разредените ръце в страните, за да се включат хумарните стави;
 • скачащо въже (5 минути);
 • алтернативни склонове до пода на дясната и лявата ръка;
 • постепенно се движи на място (5 минути).

След това можете гладко да отидете на основните упражнения:

 • Работещи на място 5 мин. Колко е необходимо да тичате за отглеждане на тънки - прочетете тук.
 • Попада с гири: 10 пъти в дясната и в лявата страна. Изпълнете три подхода.
 • Squats (по-добре с гири 1-2 кг) за 15 пъти в три подхода. Много е важно да държите гърба си права.
 • Намираме се на гърба, разклащаме пресата: ние фиксираме ръцете зад главата, краката ни се огъват на коленете и повдигат остриетата. Упражнението се извършва 20 пъти за три подхода. В идеалния случай, редувайки се с кардио натоварване: бягате 5 минути или скачате въже 20 пъти.

Плъзнете пресата у дома

 • Изпълняваме упражнението за долната преса: от стартовата позиция повдигнете изтеглените крака на 30 градуса нагоре.
 • След това упражненията за пресата: от стартовата позиция едновременно повдигаме краката и раменете 20 пъти за три подхода, които се редуват с кардио упражнения.
 • Фитнесът на ръцете и раменете е прост, но много важен: натискане от пода 20 пъти. Ако не можете да направите това, то поне натиснете настрани от стената.
 • Допълнително упражнение за издръжливост: трябва да лежите на ваша страна на протегнати ръце, така че тялото на тялото да не докосва пода и да се държите в това положение за най-малко 30 секунди. Повторете упражнението три пъти във всяка посока.
 • Попрыгайте на скакалке 5 минут.

Това е идеалният набор от упражнения за учене у дома. Отначало ще бъде трудно, а след това тези упражнения ще станат лесни и познати.

Колко правилно да се занимавате с фитнес?

За фитнес упражненията са полезни за тялото, трябва да се придържате към прости правила за домашно обучение:

 • тренирайте възможно най-точно в деня на деня всеки ден;
 • не пропускайте занятий;
 • Не се ангажирайте с пълен стомах и не яжте веднага, след като приключите с упражненията;
 • Не се разсейвайте от домашните работи;
 • По време на сесията трябва да има добър достъп на кислород до стаята и вентилация;
 • наблюдавайте себе си, когато правите упражнения;
 • дръжте гърба си прав;
 • Пробивът между упражненията е възможно най-кратък;
 • пийте много вода по време на класове (препоръчително е да пиете вода с лимон, особено ако сте болни от пиене на нормална вода);
 • ако се почувствате зле, незабавно спрете обучението.

Фитнес у дома с Джулия Богдан

Джулия Богдан, известна като фитнес треньор, е разработила собствени правила за качествено обучение у дома:

 1. Ако искате да отслабнете, тогава направете 3-5 пъти седмично. След като постигнете резултата, можете да запазите формуляра упражняван 2-3 пъти седмично.
 2. Един ден в седмицата трябва да си починете, за да не преуморявате тялото.
 3. Класовете трябва да продължат около час, след което те ще бъдат ефективни.
 4. Започнете часове с подгряване. Всички мощностни натоварвания трябва да се редуват с кардио натоварвания, например при движение.
 5. Пийте вода по време на упражненията, но на малки порции и не повече от половин литър.
 6. Комбинирайте фитнес с правилното хранене, след което ще постигнете резултата.
 7. По време на обучението трябва да включите всички мускулни групи, а не само проблемите.
 8. Фитнес за тренировка трябва да бъде възможно най-разнообразен, за да развиете цялостно тялото си.
 9. Само редовното обучение ще бъде успешно.
 10. Всичко трябва да се прави с удоволствие и добър хумор, тъй като това удвоява резултатите.

По-добре е да се упражнявате, като гледате видео уроци, защото качеството на обучението ще бъде много по-високо. В този видеоклип, набор от упражнения от Джулия Богдан за пълен домашен тренинг.

Ако решите да използвате видео уроци, първо гледайте видеото до края и направете упражненията с треньора. Можете да използвате и други видео уроци с Джулия Богдан, те са свободно достъпни в интернет.

Работата върху себе си винаги е най-трудната. Така че не се отказвайте от първите трудности и неуспехи. Фитнес у дома - това е много добра алтернатива на скъпите зали, и най-важното е ефективно при спазване на всички правила. Бъдете взискателни и упорити и винаги ще постигнете целта си.

Share:
Comments