Фитнес от целлюлита

Сега жените все повече се сблъскват с проблема с целулита. Известната "портокалова кора" не представлява опасност за здравето, а много разстройва справедливия пол, намалявайки самочувствието и самочувствието им поради грозния им вид. Как може да се отървеш от него?

Фитнес от целлюлита

съдържание

  • Комплекс от упражнения срещу целулита
  • Правила за изпълнение и подготовка за упражнения

Комплекс от упражнения срещу целулита

Днес можете да се борите с целулита със съвременни кремове, масла и гелове. Но дори и техните най-скъпи проби няма да дадат желания ефект без цялостен пълен подход, особено без масажи и физически упражнения. Това физическо натоварване е най-важната част от лечението на това заболяване и се отърва от тази "кора", тъй като този проблем трябва да бъде решен отвътре. По-долу сме съставили набор от най-ефективните упражнения за борба с целулита, които препоръчваме да използвате у дома.

Комплекс от 5 упражнения срещу целулита

Упражнение 1

Поставете се по гръб, огънете краката си и хвърлете ръцете си в ключалката до главата. Бавно вдигнете върха на багажника, като отпуснете раменете и ръцете. Целият товар трябва да стигне до стомаха и задните части. Брой до 10, отпуснете се и направете още 20 подхода.

Упражнение 2

Легнете на вашата страна, поставете долната част на ръката под главата. Втората ръка може да се наведе на пода. Бавно повдигнете и спуснете горния крак. Повторете това упражнение 20 пъти.

Упражнение 3

Легнете на гърба си и огънете коленете си, повдигнете таза възможно най-високо, оставете в горната част за няколко секунди и след това спуснете се, опитвайки се да не докосвате пода. За да създадете упражнението, имате нужда от още 3-4 подхода 20 пъти.

Упражнение 4

Добре тренирани мускули на бедрата са дълбоки клякали. Упражнението трябва да се извършва с плосък гръб, успоредни колене и прибиране на корема. Трябва да се кланяте като да седите на един стол, като бавно спускате таза. Когато коленете се огъват на 90 ° - трябва да се изкачите. За най-добър ефект, клякам стои на вдишване и се издига на издишането. Направете 3 серии от 20 пъти, след което трябва постепенно да увеличите сумата.

Упражнение 5

Едно от най-добрите упражнения се счита за махи. Това може да бъде движението на крака настрани, назад и напред. Най-ефективно е следното упражнение: при всички четири се налага да се вдигне прав крак възможно най-много нагоре и да се свали, като се притисне към гърдите. Важно е да се гарантира, че талията не се огъва. Краката трябва да бъдат задържани в горната точка за 20 секунди. Упражнението трябва да се извърши в 3-4 сесии с 15-20 движения.

Също така ви предлагаме видео с набор от упражнения срещу целулита.

Правила за изпълнение и подготовка за упражнения

Фитнесът ще помогне да се отървете от излишната мазнина, което автоматично намалява появата на целулита. За тази цел експертите препоръчват спазването на тези правила:

  • Обучението трябва да бъде редовно, в идеалния случай - всеки ден;
  • Важно е самото обучение да продължи най-малко един час;
  • Преди да изпълните упражненията, е много важно да се затоплят мускулите с леко загряване;
  • Важно е не само интензивността на обучението, но и неговата коректност, затова е желателно провеждането на първите сесии под ръководството на опитен треньор, след което можете да прехвърлите уроците и да се приберете у дома;
  • За ефективно обучение трябва да пиете около 2 литра течност на ден, естествено, не по време на тренировката, това ще позволи на организма да се отърве от излишните мастни натрупвания с най-малка загуба.

Не забравяйте, че преди да направите упражненията, трябва да направите малко тренировка. Това загряване трябва да загрява мускулите, така че комплексът упражнения да е бил най-ефективен. Нарежете всички основни мускулни групи: врата, ръцете (в раменете, лактите и ръцете), долната част на гърба, краката (слабините и коленете). Загряването не трябва да трае дълго, достатъчно е 5-7 минути, за да приведете мускулите в тона на готовност за физически упражнения.

Пожелаваме Ви успех и успех в отстраняването на целулита.

Share:
Comments