Асансьор с упражнения

Промените в теглото, раждането и храненето на бебето, възрастовите промени налагат отпечатък върху цялото женско тяло, без да се заобикалят и такава привлекателна област за възгледите на мъжете, като гърдите. За да се запази красотата на бюста, е необходимо без мързел да се изпълнява у дома или във фитнеса за затягане на гръдния кош, което постепенно ще даде желания резултат.

Асансьор с упражнения

съдържание

 • Предварителни съвети и препоръки
 • Варианти на ефективни упражнения за поддържане на красотата и еластичността на гърдата
 • Как да затегне и укрепи гърдите? Видео инструкция

Промените в теглото, раждането и храненето на бебето, възрастовите промени налагат отпечатък върху цялото женско тяло, без да се заобикалят и такава привлекателна област за възгледите на мъжете, като гърдите. За да се запази красотата на бюста, е необходимо без мързел да се изпълнява у дома или във фитнеса за затягане на гръдния кош, което постепенно ще даде желания резултат.

Предварителни съвети и препоръки

С необходимостта да се подобри формата на бюста, почти всяка жена може да се изправи. Проблемът със слабостта, загубата на еластичност и форма обаче е особено остър, когато младите майки могат да издържат в края на периода на кърмене на бебето. А също така и на справедливия пол, чиято възраст премина над 30-годишната марка.

Недостатъчната физическа активност, неуспешно избраното бельо, липсата на допълнителни упражнения в обичайните сутрешни упражнения, отказът да се използват специални козметични или народни средства, за да се запази формата на бюста, водят до необходимостта от корекция на тази част от тялото. Но преди да започнете активно да упражнявате упражнения за затягане на гърдите си у дома, като пренебрегвате посещенията във фитнес залата, трябва да вземете под внимание редица нюанси.

Съвети за извършване на упражнения и поддържане на красотата на гърдите след физическа активност

 1. При първата двойка е необходимо да се разпределят най-малко 15-20 минути всеки ден за тренировка, засягащи гръдните мускули. Тогава резултатът ще бъде видим след 30-40 дни.
 2. Струва си да се има предвид, че всички ефективни упражнения за затягане на гърдите трябва да се извършват само след кратко загряване. По този начин те трябва да бъдат част от цялостния комплекс за обучение.
 3. Извършвайте всички необходими упражнения, докато сте в добро здраве. В периода на критични дни или по време на треска, изостряне на всяка болест от домашни тренировки, както и посещения в салона е по-добре да се въздържат.
 4. Направете всички действия, които засягат бюста, не е необходимо да изчерпвате. Въпреки това, след всяко обучение трябва да има усещане за лека болка в областта на гръдния кош, раменете.
 5. Всяко избрано упражнение може първоначално да се извърши в два серии от 5 и 5 пъти. Постепенно се препоръчва да се увеличи натоварването, като общият брой на повторенията достигне 20-25 пъти на тренировка.
 6. Важно е да не забравяме за измереното, спокойно дишане. И преди всяко ново действие дайте на тялото кратка почивка.
 7. Като желаете размерът на гърдите да остане на същото ниво, по време на тренировката трябва да ядете храни, богати на протеини. Невъзможно е да помпате гърдите, като ги направите по-големи, тъй като в млечните жлези просто няма мускули, а размерът и формата зависят от мастния слой.
 8. Когато се подготвяте да започнете тренировка, трябва да смените дрехите си, като изберете специален, не прекалено тесен връх за фитнес залата. През останалото време, така че гръдният кош да не е стегнат, трябва да носите сутиени по размер.
 9. В допълнение към директните упражнения върху формата и еластичността на бюста, позата се отразява. Защото е важно да държите облегалката прави, без да водите раменете си. В противен случай, мускулите, поддържащи гърдите, постепенно се атрофират, млечната жлеза ще загуби еластичност и ще виси.
 10. В допълнение към домашното обучение, заслужава да се добави към живота на плуване, танци, йога за отслабване, пилатес, тенис. Такива действия ще укрепят мускулите на раменния пояс, ще засегнат цялата област на гръдния кош.
 11. Заедно с начина, по който се изпълнява комплексът от упражнения за затягане на гърдите, се изисква да се направи лек масажизъм през нощта, например, с помощта на душ. Това ще подобри кръвообращението, ще направи кожата по-еластична. Също така ще е излишно да използвате специална козметика за гърди, които трябва да бъдат избрани поотделно.
 12. Извършвайки серия от упражнения, трябва внимателно да следите състоянието на гърба, корема и раменете, за да не получите травми или други неприятни наранявания.
 13. Някои техники изискват наличието на малки дъмбели или китките. Без такъв инвентар можете да използвате пластмасови бутилки, пълни с пясък или вода. Необходимото тегло се избира индивидуално въз основа на общото обучение на организма.

Други полезни упражнения:

Варианти на ефективни упражнения за поддържане на красотата и еластичността на гърдата

Различни прости или сложни комплекси, насочени към поддържане на еластичността на бюста, могат да включват неограничен брой упражнения. Допустимо е да ги пренаредите и да ги комбинирате. В същото време не е необходимо да се извършват 20-30 различни действия на тренировъчна сесия.

За да постигнете ефективен резултат, достатъчно е да проведете 5-10 упражнения, първо на ден и след 1-1,5 месеца, дайте време за тренировка 2-4 пъти седмично.

Фитнес за повдигане на гърдата у дома: примери за 10 достъпни, но ефективни опции

 1. Седейки на стол или на пода (на килим), изправете гърба си. Обърнете ръцете си, разделете лактите си в различни посоки. Закачете пръстите си в ключалката и докоснете дланта на ръката си. След това упражнявайте ритмичното налягане на дланите един срещу друг, натоварвайки мускулите на ръцете и гърдите.
 2. Вземете класическата позиция за натискане от пода. Важно: ударението на ръцете трябва да е стабилно, дланите трябва да бъдат поставени върху ширината на раменете, а цялото тяло в първоначалното му положение трябва да образува равномерна линия. За да изпълнявате ритмично, ненаситно натискане, "заклещване" в долната точка за 3-7 секунди, така че да се усеща напрежението в раменете, гърдите. Гърбът не трябва да се удря. Такова упражнение може да се извърши и на колене, с кръстосани глезени.
 3. За това упражнение ще ви е необходима еластична лента (espander). Като вземете гумената лента по ръбовете, вдигнете ръцете си над главата си. Краката трябва да се поставят върху ширината на раменете, гърбът да се държи прави. Извършвайте ритмично разтягане на еластичния въздух до възможната граница, като се опитвате да опънете само рамото, гръдния колан. Важно: движенията не трябва да бъдат дръзки, остри, в противен случай можете да получите разтягане.
 4. Вдига се точно до стената, краката да се съберат. Поставете ръцете си на повърхността пред вас, като държите стойката си. Направете натискане от стената, опънете ръцете, раменете, мускулите на гръдния кош.
 5. Легнете на гърба му, краката се огъват, почива краката си на пода. На китките фиксирайте тежестите или вземете в дланта си дъмбели, бутилки с вода. Без огъване на лактите, повдигнете и спускайте ръцете си, но не докосвайте пода. За по-голяма ефективност на упражнението можете да фиксирате позицията на ръцете на няколко сантиметра от пода за 5-10 секунди, което ги прави ритмично да ги разклащате нагоре и надолу.
 6. Следната проста техника се изпълнява, докато стои. Закрепете ръцете си отстрани, трябва да се вдигнете на пръстите на краката си, като едновременно с това издърпате огънатите лакти, като отпуснете раменете си и се наклоните напред с гърдите си. Важно е да наблюдавате дишането, което влияе върху ефективността на упражнението. Вдишването трябва да се извършва, когато се повдига на върха на пръстите и носа, издишване - при вземане на първоначалното положение и през устата.
 7. Постоянно леко огъване на коленете, тялото е поставено под ъгъл от приблизително 45 градуса, гърбът не се огъва. Взимайки ръцете в бутилки или гири, ги изкарайте напред, лактите трябва да изглеждат в различни посоки. При вдъхновение ръцете се издърпват до гърдите, така че лактите да се движат зад гърба, гърдите леко напред. Издишането поема първоначалната позиция.
 8. Седнете удобно на твърд стол, като държите гърба право. Вземете в ръцете малка еластична топка, топка. За да го поставите на гръдния кош, дръжките се наведат на лактите, разположени по раменете, лактите гледащи към страните. След това трябва да изстискате топката колкото е възможно по-трудно, да останете в тази позиция за 5-8 секунди, да отпуснете ръцете си. След повтаряне на упражнението.
 9. Легнал на гърба си, краката му лежаха на пода. Ръцете се надигат и огъват в лактите, задържайки товарите в дланите. След това ритмично засаждайте и намалявайте ръцете си, контролирайте извивката на лактите и не се огъвайте в гърба, така че целият стрес е на гръдния кош и раменете.
 10. Ставайки изправен, разклатете малко ръце, разхвърляйки кръв. След като вдигнете дясната си ръка, оставете лявата ръка надолу. След това завъртете ръцете си по часовниковата стрелка и обратно на часовниковата стрелка. Това просто действие може да бъде последното упражнение в комплекса.

Допълнително упражнение: седене на стол, по-ниски рамене колкото е възможно, поддържане на равномерна поза. Ръцете също са пропуснати. След това трябва да сложите ъгълчетата на устата си до границата на възможностите, докато натискате врата си и "движите" кожата на гърдите си. Повторете упражнението бавно до 20 пъти.

Как да затегне и укрепи гърдите? Видео инструкция

Като желаете да направите визуално представяне на опциите за упражнения за поддържане на гърдите във формата, струва си да прочетете видеоклипа по-долу. Той демонстрира прости и ефективни техники, които помагат да се затегне и укрепи бюста, да се отърве от стрии и отпуснатост на кожата на млечните жлези.

Поддържането на красотата на женското тяло е процес, който изисква както време, така и постоянство и сила. Извършвайки поне няколко упражнения, насочени към коригиране на формата и състоянието на бюста, можете да върнете красотата на тази част от тялото и след това да поддържате гърдата "в отлична форма" за дълго време.

Share:
Comments