Учените: целулита няма да бъде унищожен

Целулитът е бич на съвременните жени, с които те се борят, без да запазят силата си. Необходимо е обаче да разстроим дамите: целулита не може да бъде излекуван завинаги. Можете само да намалите леко "портокаловата кора", да не я забележите, но характеристиките на мастните клетки не могат да променят рационалната диета или подобреното упражнение или специална крем.

Ето защо целулитът не се появява в теб, ако си в спорта за целия си живот, ядеш правилно, водиш активен начин на живот и, разбира се, обръщаш особено внимание на грижите за кожата си.

За да премахнете видимата част от целулита, трябва да третирате този проблем много внимателно и, най-важното, изчерпателно. И всичко започва с развитието на подходяща диета.

Ден на разтоварване

Това е вход на ден на разтоварване, което ще ви помогне "безболезнено" да влезе в диетата. Ще ви отнеме само един ден в седмицата, за да ядете кефир, краставици, зелен чай или ябълки.

От диетата трябва да се отстраняват пържени и мазни храни, намаляване на броя на консумираните бонбони. За метаболизма на тялото е полезно да ядете трици, овесено брашно, фибри.

2 литра на ден

За какво да пием - това е важно, може би всеки знае. През деня е необходимо да пием 1,5-2 литра вода, както и чаша нискомаслена кефир преди сън. Няма газирани напитки, сокове и др.

физически упражнения

За изглаждане на портокаловата кора, въжето, плуването и колоезденето са идеални. Полезните rastjazhki: склонове по страни, напред и др. Основното тук е редовността на упражненията.

Важно е да се изпомпва мускулите на бедрата. Това може да се направи на седалката на компютъра: релаксирайте и натоварете мускулите. Лесно, удобно, практично.

Спа процедури

Това са може би най-приятните начини за борба с целулита: обвивки (мед и кафе), бани в етерични масла и морска сол, масажи, кърпички.

И накрая, разкриваме постоянния мит на козметиката срещу целулита: действа само върху горните слоеве на епидермиса. Козметиката, може би, може да затегне кожата, но да променя мастната тъкан и да премахне излишните сантиметри, няма да помогне.

Share:
Comments