Сливови кости - ползите и характеристиките на използването

Plum - плодът е прекрасен, но рядко се мисли за годността на костите му. И от една страна е правилно, а от друга - с подходяща обработка, този продукт е уникален, вкусен и много полезен.

Сливови кости - ползата идва от билкарите и отсъствието на масата в чиста форма

Едно от първите култивирани от човека овощни дървета, сливи, е известно с разнообразие от сортове и широка слава за целия свят. Слива, конфитюр, сок, ликьор, сушени плодове, сос tkemali, добавка към месото и печене ... Списъкът може да бъде дълъг.

Но малко хора мислят за вкуса и ползите от сливи.

Въпреки че същите нуклеоли от кайсии са добре известни в сладкарската промишленост.

Относно свойствата на едни и същи семена от плодовете на слива може да се каже за едно и също, независимо от разнообразието на тяхната принадлежност. Да, теоретично те са годни за консумация. По-точно, те не са изцяло, а скрити под твърда, трудна за счупване обвивка, ядра.

Техните качества са напълно уникални и не могат да бъдат сравнени с целулоза.

Преди хиляда години в китайската народна медицина се предписват алкохолни тинктури върху сливи, главно за лечение на респираторни заболявания, благодарение на противовъзпалителните и отхрачващи свойства на тинктурите.

Въпреки факта, че днес науката е съгласна с някои възгледи за древните билки, не е приемлива рецепта за традиционна медицина, която да избере за самолечение, без да се консултира със съответния специалист.

Но като продукт, който би могъл да бъде включен в диетичната диета, скъпоценните кости в чиста форма не се разпространяват. Факт е, че противовесът на полезните вещества в състава им е вреда на тази част от слива.

Въпреки това, ако ядете масло от сливи - ще има отличен вкус и добра и нулева вреда.

Какво може да бъде вредата от семената на една слива

Теоретично, ако случайно погълнете слива, няма да има никаква вреда. Разбира се, това ще бъде натоварване за стомашно-чревния тракт и се препоръчва да се яде нещо като овесена каша, картофено пюре от зеленчуци, напитка ферментирало мляко, т.е. да се настрои менюто, за да се улесни естественото и бързо отстраняване на плодовата кост от тялото.

Също така няма да има никаква вреда от костите на слива, ако се случи да ядете буквално 1-2 ядрени олио, и дори не натоварва храносмилателния тракт.

Но много ценна за опазването на здравето и дори живота е знанието, че сливаните кости съдържат вещество, наречено амигдалин, от групата на цианогенните гликозиди.

Веднъж в човешкия стомашно-чревен тракт, амигдалинът се влияе от микрофлората и ензимите, които я трансформират по такъв начин, че организмът има циановодородна киселина, която при определено ниво на натрупване представлява сериозна опасност.

Трябва обаче да се отбележи, че много готвачи подготвят компоти и конфитюри от слива, без да се отстраняват предварително от костите. Това се прави от лични навици и също така, защото например в компот от такива цели плодове съдържанието е по-красиво и точно и течността е по-прозрачна.

И за да изяде заготовки от слива, ако не са избрани от него камъни, то е напълно безопасно.

Тъй като в процеса на термична дългосрочна експозиция има специално разрушаване на вредни вещества в частично безопасно състояние, т.е. от костите, дори в конфитюра, поне в компота, нищо не е отровно (и, разбира се, никой не яде костите от заготовките).

Но това е само първият път. Подобно на препаратите от кайсии и череши (и много други плодове), конфитюри от сливи и компоти с кости не могат да се съхраняват за дълго време.

След 6-8 месеца, максимум след една година, те могат да открият постепенно натрупване на вредни вещества, които могат да доведат до тежко отравяне.

Но ако изхвърлите костите, а след това готвите заготовките, прекарайте ги по бреговете - можете да ги съхранявате месеци без никакъв страх.

Като сливово масло можете да извлечете максимума от сливи

За да се получи маслото, сливаните кости се сушат, след това се разделят и се избират нуклеоли, съдържащи 40% мазнини. Той се получава чрез студено пресоване (студено).

Благодарение на тази технология на производство, нерафинирано (нетретирано) слънчогледово масло, наречено също слънчово масло, запазва всички положителни характеристики, които естествено дава.

Вкусът на това масло има нещо плодово, но най-важното - неговият необичаен аромат, който е доминиран от бадемово нюанси с нотки на марципан.

Подобно на другите растителни масла, сливата има висока енергийна стойност - почти 900 kcal на 100 ml.

Широко разпространение на маслото от слънчогледови семена в кухнята на Франция и Южна Италия, Испания, а също и в Япония (тук се приготвят елитни видове суши).

Нарязаното масло е пълна със салати, студени и топла закуски, добавя се към десерти, използва се за маринати и сосове, готвене на хлебни изделия и втори курсове.

Сливовото масло има висока степен на изгаряне - 180 градуса, което му позволява да се използва за бързо изпичане на съставките.

Почти 92% от състава на маслото са мастни киселини - полиненаситени (Омега-3, Омега-6) и мононенаситени (Омега-9).

Тяхното влияние обхваща цялото човешко здраве като цяло:

- тялото става по-устойчиво на висок физически стрес;

- подобрява състоянието на сърдечно-съдовата система;

- възпалителните процеси - от вътрешните органи до външните наранявания на кожата - изчезват;

- Подобрява паметта и предотвратява проблеми с него в напреднала възраст.

Не трябва да забравяме витамин Е, който директно и мощно се отразява на красотата на жените - благодарение на него косата е копринена, буйна и послушна, а кожата буквално блести с младежка и кадифена безупречна тон.

В допълнение, токоферолът е необходим за зрението и играе ролята на антиоксидант, който предпазва клетките от вредните, стареещи ефекти на свободните радикали.

Не е полезно да консумирате до 100 мл. Слънчогледово масло дневно (трябва да гледате мазнини и калории!). Но е полезно да знаете, че такъв обем, теоретично, е в състояние да осигури 800% от дневната норма във витамин Е.

Но това предимство на сливи ядрото под формата на масло не е ограничено, то е, освен това:

- почиства организма, като ускорява отстраняването на токсините и токсините;

- ускорява метаболизма;

- стимулира апетита и нормализира храносмилането;

- с редовна употреба - предпазва кожата от вредните въздействия на слънцето, като й дава частичен имунитет срещу ултравиолетовите лъчи.

Ако щетите от семена на сливи, преработени в масло

Що се отнася до вредата от слънчогледовото масло, учените още не са разкрили сериозни противопоказания за употребата му, с изключение на индивидуалната непоносимост на продукта (но този феномен е много рядък).

Това означава, че тя може да присъства в храненето на жените, които чакат бебето и по време на кърменето.

Но не се отвличайте с тази растителна мазнина, защото вече е наречена над нейната изключително висока енергийна стойност, може да е причина за налагането на наднормено тегло.

Share:
Comments