Прекомерното използване на земята води до сериозни

Стана толкова популярен в нашата страна суши и ролки, както се оказва, не толкова вкусно, колкото опасни за здравето. Учените предупреждават любителите на японската кухня: постоянното използване на сурова риба може да доведе до различни сърдечно-съдови заболявания.

Проучването на повече от хиляда истории показа връзката между диета и заболявания, свързани с консумацията на сурова риба като суши. Въпреки факта, че moega-3 мастни киселини, които правят сурова риба са полезни за кръвта и спомагат за намаляване на нивата на холестерола, защита на индивида от ранна атеросклероза, други компоненти на земя - metiltrut - Силно токсични и могат да причинят увреждане на сърцето и кръвоносните съдове. Екстремни случаи на болестта завършиха с увреждания и дори смърт. Неконтролираното хранене суши води до парализа и пареза.

Учените препоръчват да се ядат не повече от две порции суши на седмица. В допълнение, лекарите предупреждават бременните жени срещу употребата на суши: суровата риба може да действа като потенциален източник на инфекция и токсини, които неблагоприятно засягат плода и дори могат да предизвикат спонтанен аборт.

Share:
Comments