Potreschy за силата: ще фъстъци помагат на човек да бъде

Обща информация

Фъстъците, подложна ядка или фъстък - изобщо не са ядки. От гледна точка на ботаниката, фъстъците се отнасят до бобови растения. Фъстъците са класифицирани като ядки, защото изглежда и се държи в кухнята и готвенето по-скоро като една гайка от бобови растения като леща и грах. И, въпреки че статията не става въпрос за ботаника, че е важно да се знае от хората, които са алергични към ядки. Те могат безопасно да ядат фъстъци. Обратно, хората, които са алергични към фъстъците, могат да ядат ядки. Има няколко важни роли за фъстъците в много части на света. Така например, в Африка, фъстъци изпълнява жизненоважна хранителна функция, тъй като тя съдържа голямо количество протеини и здравословни мазнини. Голям процент от годишните фъстъците реколтата се пресоват до получаване на фъстъчено масло, бледо жълто и без миризма масло с много висока точка на кипене. Той е идеален за пържене.

Използването на фъстъци за здравето на мъжете

Фъстъчено корито обикновено съдържа две, рядко три, ядра. Всяко ядро ​​е с малки размери, така че не се мами от големия размер на самата подложка. Ядрото съдържа мононенаситени и полиненаситени мазнини, които поддържат здраво сърце здраве както за мъжете, така и за жените. Достатъчно количество от тези вещества води до намаляване нивото на холестерола в кръвта, като по този начин се намалява риска от развитие на коронарна болест на сърцето.

Протеините, които са в изключително голямо количество, съдържащи се във фъстъците, са необходими за здравето на клетките в човешкото тяло. Клетките постоянно се сменят и възстановяват. За да може процесът на заместване и възстановяване да продължи нормално, се нуждаете от протеин.

Фъстъците съдържат високи концентрации на антиоксидантни полифеноли, кумарин и олеинова киселина, които предпазват сърцето и предотвратяват натрупването на свободни радикали. Чрез намаляване на производството на канцерогенни азотни амини, рискът от развитие на рак на стомаха се намалява. Ресвератролът предотвратява сърдечните пристъпи, като увеличава производството на азотен оксид. Заслужава да се отбележи, че антиоксидантите стават по-активни при готвене на фъстъци. Има двукратно увеличение на биоханин А и 4-кратно увеличение на съдържанието на генистеин. Те, от своя страна, намаляват щетите, причинени от свободните радикали, произведени в тялото.

Полезни минерали: магнезий, фосфор, калий, цинк, натрий и др. Те са необходими за нормалната работа на човешкото тяло. Също така, фъстъците помагат да се бори срещу заболявания на нервите, болестта на Алцхаймер и инфекциите. Витамин Е, който се намира във фъстъците, помага да се поддържа целостта на клетките на лигавицата и кожата. Токоферолът ги предпазва от свободни радикали, които причиняват големи щети. Комплекс от витамини В, като: ниацин, рибофлавин, тиамин, витамин В6, витамин В9, пантотенова киселина - също допринасят значително за здравето на организма.

За един човек това означава, че ...

Поради разнообразието на състава си фъстъците могат да имат много значителен положителен ефект върху мъжкото тяло. Например, при тежки физически натоварвания, свързани с професионална дейност, спорт или активна почивка, фъстъците могат да зареждат енергия и да помагат за възстановяване и изграждане на мускулите. Ефектът се дължи на наличието в фъстъците метионин - аминокиселина, която участва в синтеза на адреналин.

Противно на ясния си външен вид, фъстъците имат високо съдържание на калории. Това може да бъде полезно, например, в кампанията, когато няма време за почивка и една хапка фъстъци може да компенсират потреблението на енергия. Б витамините ще бъдат полезни в агресивна емоционална среда, с преобладаващо негативен ефект и претоварване. Въпреки това, когато заседнал начин на живот, този хотел е играл жестока шега, за да започне натрупването на излишък от въглехидрати и да го превърне в мазнини, което може да доведе до набор от наднорменото тегло, затлъстяването и така нататък.

Всички положителни свойства на фъстъците като цяло водят до стабилизиране на хормоналния фон на човека и вследствие на това благоприятно въздействие върху сексуалната сфера. Положителният ефект е забележим и наблюдаван при всички мъже, както здрави, така и страдащи от хронични заболявания.

При редовно и умерено използване на фъстъците, увеличава се потенцията, сексуалната сила и либидото.

Отрицателни ефекти и щети от фъстъците

Фъстъците не причиняват директно увреждане на мъжката репродуктивна система.

Както вече споменахме, фъстъците са с високо съдържание на калории. Достатъчно шепа фъстъци на ден, а това е около 30-40 грама. Въпреки че повечето от мазнините, открити при фъстъците, са здрави, ниско-наситените мазнини, понижаващи холестерола, прекомерната консумация, която води до наднормено тегло, може да компенсира това предимство и да допринесе за сърдечни заболявания, затлъстяване и общо затлъстяване.

Ниското ниво на въглехидрати може да напусне човек без необходимото количество енергия, може да има дисбаланс на хранителните вещества. Например фъстъците осигуряват витамин Е и фолиева киселина, но не съдържат витамини А и С.

Яденето солени, печени фъстъци, може да доведе до натрупване на натрий в организма. Натриев е добро за нашето здраве, защото то уравновесява течност в тялото ни и помага при изпращането на мозъчни импулси, регулира мускулната контракция, ефект върху кръвното налягане, но твърде много натрий е лошо за здравето, защото високата доза натрий може да доведе до високо кръвно налягане, високо кръвно налягане, проблеми на сърдечно-съдовата система, такива като инфаркт, удар, сърдечна недостатъчност и други проблеми, като например остеопороза, рак на стомаха, бъбречни проблеми, и така нататък. г. поради тази причина е най-добре т.е. дават предпочитание безсолни фъстъци (дори и да не е толкова вкусно като солено) и го ядат в умерени количества.

Тези, които имат алергия към фъстъците, обикновено трябва да забравят за това и да стоят настрана, тъй като алергията може да бъде толкова сериозна, че дори да се прояви от вдишването на въздух, замърсен от малки частици фъстъчен прах. В най-лошия случай, фъстъците могат да причинят животозастрашаващ анафилактичен шок.

Фъстъците са податливи на замърсяване с афлатоксин, произвеждан от гъбичките, аспергилус флаус, който е силно токсичен и канцерогенен, особено повишава риска от развитие на рак на черния дроб. Щом фъстъкът придобие зеленикаво-жълт вид, той е опасен и вече не може да бъде използван както от мъже, така и от жени. Установено е, че употребата на алоксин намалява скоростта на растеж и развитие при децата. Интересното е, че рискът от инфекция дори е свързан с фъстъчено масло. В допълнение, плесен на фъстъци може да растат дори по време на съхранение, доставка и дори на щандове за хранителни стоки (при подходящи условия). Важно е да се разбере, че това е характеристика на природата на фъстъците - като боб е изложена на висока влажност и температура.

В заключение, можете да кажете, че не можете да ядете един фъстък. Поради описаните по-горе причини, трябва да следвате диета и да се уверите, че фъстъците се използват умерено.

Share:
Comments