Pitahaya се нарича най-полезния плод на 2013 г.

Учените от Тайван са определили най-полезния и подходящ продукт от 2013 г. Почетна титла е Pitokhai, която често се нарича драконов плод или Pitaya. Pitahaya е кумулативното име на плода на няколко отделни вида от семейството Кактус. Растенията са изключително разпространени в Тайван, Тайланд, Мексико, Южна и Централна Америка.

Специалистите отбелязват, че екзотичните плодове имат наистина уникални свойства. Пулсовата плът съдържа съставки, които са в състояние ефективно да регулират кръвното налягане и холестерола. В плодовете има много калций и витамин С, а малките семена от черни плодове са неизчерпаем източник на омега-3 киселини.

Друго безспорно предимство на храненето е, че той влияе положително върху сърдечния мускул и нормализира функциите на червата и стомаха. В допълнение, благодарение на съдържанието на танин, pithaya ще бъде от полза за хора, страдащи от диабет и тези, които изгубват зрението.

Драконов плод се яде суров. Смята се за нискокалоричен продукт и има леко сладък вкус. За подобряване на вкуса се препоръчва специалистите по хранене да се охладят преди да пият. Има три вида храни: Коста Рика, червено и жълто. Коста Рика има плът от червен цвят, червено - бял, но жълт питая в бяло. Най-сладките са жълтите плодове. Доста често плодовете на храната се използват за приготвяне на сокове и алкохолни напитки.

Share:
Comments