Основите на отделно хранене за отслабване: как да

Изглежда, че наднорменото тегло е проблем, чиято борба продължава вечно.

Хората се изчерпват с различни диети, глад, напълно забравяйки, че истинските причини за натрупване на излишни килограми могат да бъдат покрити от нарушен метаболизъм и недохранване. Неуспешно остава без необходимото внимание прост, но ефективен метод на отделна храна за отглеждане на тънки.

Какво е отделна диета за отслабване, каква е нейното предимство

Отделна диета, като начин да отслабнете, се появява много дълго време. Дори древните лекари вярват, че за всеки вид храна - мастния, белтъчния или въглехидратния организъм отделя отделен ензим, който насърчава храносмилането му. Когато храната влиза в тялото в смесена форма, например месни протеини, въглехидрати от хляб с маслени мазнини, ензимите понижават работата помежду си и започват да разцепват храната по едно и също време. В крайна сметка не всички храни се смилат в стомаха, влизат в тази форма в червата и причиняват различни неприятни процеси, например ферментация, газово образуване.

Затова, за да се предотврати инхибирането на ензимите, се препоръчва отделно да се използват протеини, въглехидрати и мастни храни. И всяко ново хранене трябва да започне след пълното разграждане на предишния вид храна. Не е достатъчно просто да разделите продуктите на типове и да ги консумирате отделно, но също така трябва да знаете как те могат да бъдат правилно комбинирани. Много често това е невежеството на особеностите на комбинирането на продукти и убива интерес към този полезен и здравословен тип загуба на тегло и почистване на тялото.

Основни принципи, по които да се изгради отделна диета за отслабване

Основното и най-важното правило за отделна диета за отслабване - никога не яжте както протеини, така и въглехидрати. В допълнение към това съществуват още няколко важни забрани:

1. Комбинация от различни протеинови продукти. Особено това правило е от значение в случая на наситени протеини. Например, не комбинирайте месо и ядки или яйца, месо и риба. Тези продукти имат различен състав, въпреки че са протеин, така че тялото се нуждае от много енергия и време, за да ги обработва напълно. Когато той не успее да се справи с подобна задача, се образуват шлака, тежестта и газообразуването.

2. Комбинация от протеини и мазнини. Тази комбинация от съставки може да се нарече вредна. Всички мазнини, растителни или кремообразни, забавят образуването на стомашен сок. И това означава, че процесите на храносмилане на храната в стомаха ще бъдат забавени с 10% от времето.

3. Използването на протеини едновременно с киселини. Това означава, че протеиновите продукти не могат да се консумират заедно с киселите плодове. Има много разногласия относно това правило. Той обаче има научна обосновка. Смилането на протеините по естествен начин стомахът ви е доста добра работа, стомашен сок достатъчно за нормалното протичане на процеса. Но когато отвън навътре пропуска киселина, процесите на смилане са също забавят, какъвто е случаят с мазнини. Останките от храна започват да се гниет, причинявайки различни неприятни последици.

4. Не комбинирайте с киселини и въглехидрати. Всички кисели продукти и плодове, например лимони, портокали, домати, киселец, ябълки, грозде и други, могат да окажат разрушителен ефект върху конкретния ензим птиалин, необходим за разграждането на въглехидратите в организма.

5. Двойни въглехидрати. Комбинирайте въглехидратните храни като хляб и картофи, пюре от грахово зърно, сладкиши и сладкиши например, не трябва да бъде. И без правилата за отделно хранене е известно, че повечето въглехидрати са пламените врагове на хармонията и нормалния метаболизъм. Докато стомахът е зает да смила един от тях, останалата част ще остане недокоснат и постепенно ще се разложи самостоятелно, причинявайки ферментация.

6. Комбинация от въглехидрати със захар. Необходимо е да се ограничи използването на продукти като сладкиши, гарнитури и други кифли с добавяне на конфитюр, конфитюри, конфитюр, мед заедно със зърнени храни, макаронени изделия и картофи, за да се избегне появата на същата ферментация.

7. Забранено е комбинирането на мляко с други продукти. Смята се, че тялото не е в състояние да го обработва, някои експерти препоръчват да не се пие на всички възрастни.

8. Друг несъвместим продукт - пъпеш. Когато ядете пъпеши едновременно с всеки продукт, пъпешът започва да се разлага и може да предизвика разстроен стомах. Използва се отделно в хлебния пъпеш само за внимателно почистване на храносмилателния тракт.

Основните правила за отделна диета за отслабване

Спазването на основните правила и принципи на отделно хранене води до подобряване на целия организъм и храносмилателните органи, по-специално. Асимилацията на храната става по-бързо, по-лесно и най-важното - напълно, предотвратявайки образуването и натрупването на шлаки, както и отстраняването на вече образуваната шлака. В резултат на това теглото започва да намалява и стабилизира постепенно.

За да направите процеса на отделно хранене ефективен и безопасен, следвайте следните правила:

• откажете от вечеря след 8 часа;

• напълно дъвчете всяко храна, като по този начин му помагате да се асимилирате в бъдеще;

• Не забравяйте да пиете: пийте поне 1,5 литра вода на ден;

• изключване от диетата на разнообразен силен алкохол, ако е възможно, да се откаже напълно от всякакви видове;

• Една чаша бяло вино е възможно вечер;

• подхранва тялото с витамин-минерални комплекси;

• минимизирайте употребата на сол, заместете захарта с мед;

• Да разнообразява ежедневието чрез ежедневна физическа активност, например ходене, колоездене, плуване.

Как да комбинирате продуктите с отделна диета за отслабване

1. Всяко месо е приемливо да се комбинира само със зеленчуци. Предимството трябва да се даде на зелените сортове зеленчуци, а не на скорбяла. Трябва също така да се наблюдава, че месото е постно.

2. Зърнените култури и бобовите растения имат двоен характер. Тяхната нишестена част е добре абсорбирана, когато се комбинира с мазнини, заквасена сметана, растително масло. Протеиновата част може да се консумира с билки и зеленчуци.

3. Маслото и сметаната са комбинирани със салати от не-скорбялни зеленчуци и плодове, билки и хляб.

4. Заквасена кисела млечна напитка може да се използва като превръзка за зеленчукови салати, извара или да се комбинира с други подобни продукти.

5. Маслото от растителен произход също служи като идеално допълнение към салатите, можете да го използвате заедно със сиренето. Въпреки това, в този случай е необходимо внимателно да се проследява съдържанието на калории, е много лесно да прекалявате с този продукт.

6. Захар, сладкиши, кифли и други сладкарски изделия са много лошо усвоени, причиняват не само неприятни усещания, но също и гастрит, натрупване на излишни килограми и други проблеми, така че е желателно напълно да се изключат от диетата.

7. Ястията от картофи, хлебни продукти, зърнени храни са представители на тежки въглехидрати и са вредни за организма. Забраната на тези продукти е в основата на споделянето на властта. Има обаче изключения, например, целият зърнен хляб може да се консумира в произволни количества.

8. Плодове с високо киселинно съдържание и самите домати са много полезни. Те трябва да се консумират отделно в различно време.

9. Сладките сушени плодове не се комбинират с други видове продукти. Най-добре е да ги ядете 20-30 минути преди основното хранене.

10. Зелените и нишестени зеленчуци са уникални продукти, които се комбинират с други видове, с изключение на споменатото по-горе мляко и пъпеш.

11. Зеленчуците със съдържание на нишесте не понасят комбинации със захар.

12. Извара и други кисели млечни продукти се съчетават добре, със сирене, можете да добавите ядки и мед за извара.

13. Яйцата са тежки протеини, които в комбинация с други храни тялото ще бъде трудно смилаемо. Следователно те трябва да се консумират като отделен продукт в малки количества.

14. Ядките са лесно смилаеми мазнини и са богати на витамини.

Системата за отделно хранене е много полезна за организма, няма противопоказания, но при продължителна употреба напълно възстановява храносмилателната система.

Share:
Comments