Омолаживающие свойства шоколада

Учените многократно са направили различни свойства на шоколада предмет на своето изследване. Обаче, както се оказа, качеството на този продукт не е напълно разбрано. Шоколадът може не само да придаде жизненост и да се предаде на хора, полезни за здравните му вещества, също така съвършено подмладява кожата и я предпазва от ултравиолетова радиация.

Британски учени проведоха експеримент, в който няколко доброволци дневно консумират 20 грама за три месеца. тъмен шоколад. В края на експеримента се оказа, че субектите са могли да останат под влияние на ултравиолетовите лъчи без изгаряния два пъти по-дълги от тези, които са били без шоколад през цялото това време.

Обяснение на такъв забележителен факт бе даден от дерматолог Оскар Хейви, който твърди, че антиоксидантните съединения, които защитават кожата от UV изгаряния, се намират само в шоколада. Хората, които консумират шоколад, има общо подобрение във външния вид на кожата.

Въпреки че добрия шоколад е много полезен за здравето, сладките зъби трябва да знаят, че първо, шоколадът задължително трябва да бъде с високо качество, със съдържание на какао 70%, а второ, трябва да се консумира в количество, което не е повече от една плочка на ден.

Share:
Comments