Обучението на жените помага при загуба на тегло по-малко от

Експерти, които изучават проблемите със загуба на тегло с различни фитнес програми, направиха сензационно откритие, което със сигурност ще разочарова жените, които правят спортни упражнения, опитвайки се да загубят излишните килограми. Оказва се, че в този случай интензивните спортове често не са достатъчно ефективни.

Представители на по-слабия пол, за да постигнете например един и същ резултат с партньор от противоположния пол и да се отървете от подобен брой килограми, трябва да извършвате физически упражнения с 20% повече. С други думи, те трябва да направят всичко възможно.

Учените вярват, че въпросът тук е в хормоните и мускулната маса. Изследователи от университета в Мисури са установили чрез тестването, че мъжкото и женското тяло реагират на натоварвания по съвсем различни начини. Основната причина е, че мъжете имат по-голяма част от мускулната маса, така че метаболизмът е по-бърз.

Изхождайки от гореизложеното, експертите препоръчват жените по време на фитнес упражнения да изпълняват така наречените комбинирани упражнения. Това ще включва максималния брой мускули, което ще доведе до изгарянето на повече калории. В резултат на това една жена без много трудности ще получи това, което иска - да се отърве от наднорменото тегло и да се чувства страхотно.

Share:
Comments