Какво трябва да направите, ако детето ви бъде наранено в

Всяка майка се опитва да спаси детето си от всички проблеми, да направи детството си щастливо. Много често обаче децата имат конфликти в отбора. И тук най-важното е да не бързате, а да разберете напълно ситуацията, да учите детето си да общува с връстници.

Необходимо е внимателно да се следи психическото състояние на детето. Обърнете внимание на настроението, в което детето идва от детската градина, дали е щастлив да отиде там. Ако смятате, че вашето дете изпитва дискомфорт в екипа на децата, тогава трябва да разберете каква е причината. Опитайте се да му се обадите на честен разговор. Често децата са заключени в себе си, ако не могат да намерят общ език с други деца. Задачата на родителите е да не позволяват това, в противен случай детето ще се чувства несигурно във всеки отбор. В този случай детето може дори да откаже да отиде в детската градина.

Ако бебето не дойде да се свърже с вас, говорете с учителя. В края на краищата, тя не можеше да не забележи конфликта между децата. Учителят може да ви помогне в тази ситуация.

Основните причини за конфликта между детето и неговите връстници:

1. Неприемливо, "забавно" фамилно име. Желателно е учителят в този случай да проведе разговор с децата за факта, че всеки има фамилно име, това е историята на семейството на всеки човек. Всеки трябва да се гордее с това, но няма "смешни" фамилни имена. Помолете доставчика да викне бебето ви само по име. С течение на времето децата ще забравят името и няма да имат причина да злоупотребяват с детето.

2. Невъзможност за промяна. Дори в детския отбор всеки се стреми да докаже своето ръководство и това се случва за сметка на други малки деца, по-слаби. Ако детето ви е срамежливо, помогнете му да се преодолее, учете го да се пребори. Веднага след като детето се покаже силно, всички проблеми от този вид ще бъдат решени. Предаването трябва да се даде незабавно, както се казва, след като се бият с юмруци, те не вълнуват. И това не означава, че отхвърлянето трябва да бъде с използването на физическа сила, думите могат също да разрешат всеки конфликт.

3. Логопедични проблеми. Често в детската градина децата имат проблеми с речта. Това може да е причина за подигравка. Отидете с детето на речта терапевт, вашето бебе ще получи точната реч, да се отърве от комплекса, а децата ще спрат да му подиграват.

4. Физически недостатъци. Обяснете на детето, че никой в ​​този свят не е съвършен, а неговата функция показва само неговата уникалност. Детето трябва да придобие самочувствие, след което няма да обръща внимание на атаките на други деца. Някои недостатъци могат да бъдат скрити. Например, стърчащите уши лесно се маскират от правилно подбрани прически.

5. Допълнително тегло. Помолете своя педиатър да избере диета или да се консултира с диетолог. На първо място, вашето бебе е по-добро, и второ, връстниците повече няма да имат основание за тормоз.

6. Неестествени дрехи. Купете си детето няколко нови модерни неща. Не е необходимо да се харчат много пари и психичното равновесие на детето ще бъде възстановено.

След като установите, че вашето дете е наранено в детската градина, не е нужно да бягате незабавно и да наказвате виновния. Разберете причината за това отношение към бебето и разрешете ситуацията с мирни средства. Учителят винаги ще ви помогне и ще ви помогне в разрешаването на конфликта.

Share:
Comments