Мнението на жените: 38% от руснаците дават закуска на врага?

Както римските воини казаха: "Ти ядеш себе си на закуска, разведеш вечеря с приятел и дадеш вечеря на врага". Тази фраза съдържа дълбока мъдрост на правилното хранене: задължителна закуска, която да зарежда енергия за един ден, до степен на обилно хранене - да поддържа сила, липса на вечеря (или лека вечеря) - така че човек да спи и да се изправя енергично.

Може би, няма храна, по-приятна от традициите сред жителите на различни страни, отколкото закуската. На френската маса, кафе и кроасани задължително присъстват, англичаните са известни с любовта си към овесена каша, в Турция те не мислят, че закуската не съдържа омлет и маслини. Що се отнася до традиционната руска закуска, то обикновено се състои от зърнени храни или бъркани яйца и сандвичи с чай или какао.

Порталът "Мнението на жените" направи проучване, за да разбере дали руските жени предпочитат традиционната каша или предпочитат нещо друго.

Както се оказа, 38,4% от жените изобщо не закусват или пият чай / кафе. Те не се чувстват като гладни римски войници, така че рано сутринта те могат да съхраняват енергия за предстоящите битки. И някой, вместо обилна закуска, е готов да пощади половин час, за да лежи в леглото и веднага да отиде на работа.

23,6% допълват гореща напитка със сандвич или тост. Още няколко респонденти, 24,1% имат пълна закуска на зърнени или мюсли, а 10,2% предпочитат яйца или бъркани яйца. Ако в хладилника има готови храни, подходящи за закуска, те се затоплят.

Плодове или зеленчуци - избор на сурова храна и любители на здравословен начин на живот. Такива сред жените - 3,7%.

Както показват резултатите от изследването, жените не придават особено значение на сутрешното хранене, като се наслаждават на "това, което Бог е изпратил" или напълно избягват храната преди обяд. Трябва да се отбележи, че намаляването на значението на закуската в наши дни е резултат от малка активност през деня: за да се оре в полето или да се млечи стадо крави, едно кафе не би било достатъчно. Освен това, ако човек има късна вечеря, той е по-вероятно да се събуди без да се чувства гладен. Заслужава си да вечеряте не повече от седем часа вечерта - а сутрин ще се радвате на овесена каша, като истинска англичанка. Въпреки това, поради особения график на работа, повечето жени нямат време да достигнат до дома по това време. Това води до закъсняла вечеря, от която предупреждават древните римляни.

4110 души взеха участие в проучването. Възраст от 20 до 45 години. От 109 града на Русия.

Share:
Comments