Млечната диета е подробно описание и полезен съвет. отзиви

Млечна диета - описание и общи принципи

Независимо от факта, че през последните години е станало модерно да се оспорват ползите от млякото, то категорично заема много ценно място в даровете на почти всички народи. И това не е изненадващо, защото млякото е богато на витамини А, Б, С, Е, различни микроелементи (сред които - калций, толкова необходимо за нашето тяло) и много минерали. Освен това, пиейки един литър мляко, ние осигуряваме ежедневната ни нужда от протеини.

Също така, млякото има положителен ефект върху храносмилателната система и метаболитните процеси в човешкото тяло, благодарение на полезните бактерии, съдържащи се в него. Ето защо дневник диета се използва не само като средство за борба с излишните килограми, но и за терапевтични и превантивни цели. Когато диета на дадено лице за определен период от време, се състои от един от мляко (краве, козе или кобила) и млечни продукти, тялото започва да абсорбира повече всички разположена в нея хранителни вещества, които подобряват всички функции на тялото и бърза загуба на тегло.

Въпреки това млечната диета е доста здрава диета, така че преди да я използвате, винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар, дори ако нямате непоносимост към млякото, което засяга някои хора.

Обикновено се наблюдава твърда млечна диета в продължение на три до пет дни. Спазването му за по-дълго време може да бъде изпълнено с различни неприятни последици за тялото, като нарушение на храносмилателната система, намаляване на жизнеността и т.н. Много специалисти по хранене вярват, че най-оптималното време за спазване на дневник е един ден, то тогава ще донесе едно от предимствата.

Млечна диета - какви храни могат да се консумират

Тъй като диетата е млечна, основата на диетата в нея е млякото, което трябва да бъде във всякаква форма, за да присъства във всяко хранене. Можете да диверсифицирате диетата с помощта на ферментирали млечни продукти - ryazhenka, kefir, кисело мляко, съдържащи живи бактерии. Можете да го направите сами от прясно мляко и кисело мляко за кисело мляко, такъв продукт ще бъде най-полезен.

По време на млечната диета трябва да се предпочитат обезмасленото мляко или кефир (1,5% мазнини), извара с ниско съдържание на мазнини, сирена с масленост не повече от 5%. С диета, която се храни с мляко, този списък с храни може да бъде допълнен с нискомаслено говеждо, пиле, риба, зеленчуци, пресни или варени. Снек между ястия може да бъде ябълки, грейпфрути, портокали.

Млечна диета - какви храни не могат да се консумират

С млечна диета трябва категорично да откажете сол и захар, млечни продукти с високо съдържание на мазнини, мазнини, алкохол, брашно.

Млечна диета - примери за менюто

Има различни варианти за млечна диета. Най-трудното е, че в цялата диета може да пиете само прясно мляко и първото му приемане трябва да бъде в осем сутринта, а последното - в осем вечерта, понеже в този момент тялото най-добре се абсорбира от млечните продукти. На първия ден от такава диета, чаша мляко трябва да се пие на всеки два часа; вторият - всеки половин час, третият - всеки час.

Вторият вариант на млечната диета е по-икономичен. Неговото меню може да бъде например:

- Първата закуска се състои от чаша кефир; - За втора закуска можете да ядете 150 гр. нискомаслено извара; - можете да обядвате с извара и чаша кефир; - Можете да пиете чаша мляко за закуска; - Можете да вечеряте с тост и чаша мляко или кисело мляко.

Съществува и по-сложен вариант на млечна диета. Неговото меню от понеделник до четвъртък няма да бъде много различно от обичайното, но е необходимо малкото да се отрежат и да се въведат млечни продукти в дажбата (мляко, кисело мляко, извара, кефир и т.н.).

Петък, събота и неделя се отличават със специално меню, което всъщност е същността на тази диета. В петък след събуждането, за предпочитане още в леглото, трябва да пиете 100 гр. гореща вода. След това трябва да ядете по този начин.

- За закуска трябва да пиете 200 гр. обезмаслено мляко, в което трябва да добавите чаена лъжичка какао и мед - втората закуска трябва да се състои от грейпфрут или портокал; - за обяд можете да ядете 200 гр. бяло пилешко месо или 200 гр. варена риба, лимон ароматизирани карамфили - закуска може да се състои в обезмаслено кисело мляко и една чаена лъжичка мед - вечеря, която трябва да бъде не по-късно от 19 часа, е възможно да се пие две чаши безсолно зеленчуков бульон и се хранят 200грама. варени зеленчуци - преди да си легнете, можете да се поглезите с кисело мляко без чай с чаена лъжичка мед.

Съботното меню изглежда така:

- Закуската се заменя с 2 литра вода пиян в рамките на 2 часа - можете да обядвате със сок от един грейпфрут, чаша бульон и чаша мляко с чаена лъжичка мед и какао - трябва да ядете кисело мляко без кисело мляко и чаена лъжичка мед за закуска - Вечерята трябва да бъде 200 г печена риба, чаша зелени зеленчуци, лек винегрет - преди лягане можете да ядете нискомаслено кисело мляко с чаена лъжичка мед.

В неделя менюто трябва да е така:

- за закуска пием 0,5 л вода с един сок от грейпфрут в продължение на половин час, както и чаша обезмаслено мляко с добавяне на чаена лъжичка мед и какао; - заменете втората закуска с 1 литър вода; пийте в четири 250 мл хранения на всеки 30 минути; - за обяд можете да ядете 200 гр. варено бяло пилешко месо или 200 гр. риба и зеленчукова салата, подправени с лимонов сок. - Можете да вечеряте със салата от зелени зеленчуци, подправени с малко количество зехтин, - за вечеря традиционно можете да ядете нискомаслено кисело мляко и чаена лъжичка мед.

Диета за мляко - полезни съвети и обратна връзка

Известно е, че правилният изход от диетата е много важен за здравето на отслабването, а млечната диета не е изключение. След края на тридневния курс сутринта на четвъртия ден трябва да пие чаша мляко; можете да обядвате с лека салата, облечена с кисело мляко, и да хапнете - извара с чаша кисело мляко.

Множество отзиви за млечната диета потвърждават, че това е доста ефективно. Неговите резултати обаче варират от човек на човек, защото всеки организъм е уникален, така че реакцията ни към тази или онази диета може да бъде много различна.

Коментари

Максим 19.10.2016 Тук само в обезмасленото мляко няма почти нищо полезно, затова - както е посочено на други места - млякото трябва да бъде 5%, защото ние не мазнини от мазнини, а от въглехидрати ... дни 03/21/2016 Каква хубава снимка! Просто как искате да отидете на диета! Аз ще се опитам, обаче. Колко ще продължим - не знам. Чудя се колко можете да отхвърлите теглото си за 3-4 дни? Ако се придържате към 100% диета? По-вероятно е тенът да се подобри, така че количеството или количеството млечни продукти. Евгения 03/21/2016 Аз съветвам всички! Бърз начин да отслабнете. Разбира се, няма да има какво да издържите. Но успехът е гарантиран. И колко хубаво ще е да влезете в роклята миналата година, без да разваляте тъканта в същото време))) И дънките се закопчават в движение, веднъж и всички! Продължиха само 5 дни, не големи мъки, за такъв велик резултат. Brusnichka 03/21/2016 Това е вторият път, когато седя на тази диета. Първите комбинирани млечни продукти с плодове. Сега ще опитам чисто мляко. Добра диета. Просто не го оставяйте за един месец, или, както някои, повече. От каквато и да било твърда диета, при продължителна употреба, ще има странични ефекти. Всичко е добро в умереност. Саша 03/21/2016 Помага при проблеми със стомаха. Проведох много диети, но стомахът ми е болен и има противопоказания. Много е трудно да изберете подходяща диета. Четох за млекопроизводството и осъзнах, че това е само за мен. Наистина - трудно. Но си заслужава. И теглото изчезна и здравето ми се подобри.
Share:
Comments