Виноградная диета

Сред най-широкия асортимент от диети този път решихме да ви разкажем за такава прекрасна диета като грозде. Какво включва тази диета - прочетете нататък.

грозде

Характеристики на гроздовата диета

Гроздовата диета е идеална за любителите на гроздето. Няма нужда да се описва огромен брой полезни свойства на това зрънце. Но най-важното предимство на гроздето е неговият вкус, което потвърждава, че не всичко, което е полезно, е вкусно. За да сте сигурни, че гроздовата храна е приятна, сложете си любимия си сорт грозде. И още по-добре - направете асортимент от различни видове.

Преди да отидете на диета, решете вашата цел. Колко време планирате да се придържате към стриктно меню и какви резултати искате да постигнете. Гроздовата диета има няколко опции.

грозденая диета на 3 дня

Първият и най-прост вид гроздова диета е 3-дневна. По време на тази диета, ядете само грозде и пиете vofdu. Такава диета няма да ви накара да изчакате резултата - в тези 3 дни ще загубите 3-4 килограма. Единственият недостатък на тази диета е, че все още не можете да избегнете глад, особено в последния ден. Ето защо в първия ден количеството грозде трябва да бъде минимално - само половин килограм. Е, във втория и третия - около два килограма. За да се гарантира, че диетата е ефективна, яжте грозде на малки порции няколко пъти на ден. Не забравяйте да пиете вода, защото всяка диета е ефективна само с добър воден баланс в тялото.

Тъмно грозде

Гроздова диета за 7 дни

По-сложен вариант на гроздовата диета е 7 дни. В рамките на една седмица трябва да редувате гроздова закуска с други храни. Има много възможности за меню с гроздова диета. Основният принцип обаче е, че гроздето замества всички вредни храни или цялата храна, което не позволява да отслабнете. Вие просто изключвате всички вредни въглехидрати, нишесте и мазнини, а вместо сладки, хляб и тестени изделия, яжте грозде. По този начин тялото ви не е лишено от въглехидрати. На практика не усещате промени в диетата, но резултатът е неизбежен. С седмична гроздова диета губите от 3 до 5 килограма.

Как ефективно да отслабнете на гроздова диета

Разбира се, резултатът зависи от вашето тяло и от това колко стриктно спазвате менюто. Ето един пример за идеална ежедневна диета с грозде.

Закуска - 300 грама грозде, билков чай.

Обяд - зеленчукова салата, риба, яйце.

Снек - 300 грама грозде.

Вечеря - 100 г варено пиле.

Гроздова диета може да включва всички други храни, които са полезни за хранене.

Сортове грозде

Ако първата версия на диетата не е подходяща за всички, тогава за почти всички се препоръчва по-дълго, но по-мека диета. Гроздовата диета е противопоказана при захарен диабет, тъй като гроздето съдържа много въглехидрати и захароза. Хората с болести на храносмилателната система също трябва да бъдат внимателни с гроздовата диета.

Според момичетата гроздовата диета, въпреки че е придружена от чувство на глад, но резултатът е много добър, докато вкусът на гроздето, особено когато се консумират различни сортове - е просто великолепен.

Ако искате да запазите резултата от гроздовата диета за дълго време, се придържайте към умерена диета и след това. И не забравяйте, че гроздето е най-добрият продукт за седмичен ден за разтоварване.

Share:
Comments