Методът на фукуцуджи е просто начин за загуба на тегло

Колко са различни методи за отслабване! Съвсем наскоро мрежата има още една - японската, която изисква онези, които искат да отслабнат само кърпа за хавлии и пет минути на ден.

Същността на диетата се свежда до така нареченото упражнение Fukutsuji. Кърпата се навива и се поставя на равна повърхност. След това трябва да лежите с нея на кръста си, да опънете ръцете си зад главата си, дланите надолу - пръстите ви трябва да се допират един до друг с малки пръсти и краката си отделени - с палци. В такова неудобно положение авторът на техниката препоръчва да лежи пет минути.

Според спортните лекари методът Fukutsuji е просто начин за опъване на гръбначния стълб под влияние на собственото му тегло. С нейната помощ за намаляване на теглото е невъзможно, но е възможно да се подобри позата.

В Япония обаче има различно мнение. В края на краищата, много хора са намалили обема на талията с 2-3 см след първата сесия, но това се обяснява само с намаляване на талията поради разширението на определени части на гръбначния стълб. По този начин, техниката на Фукуцуджи е просто начин на зрителна загуба на тегло, която също е опасна за тези, които имат различни заболявания на гръбначния стълб.

Share:
Comments