Масаж за отслабване - видове, методи, техники

Сега не е известно какво мислеха хитрите жители на Изтока преди няколко хиляди години, измислили масаж. Или това е начин да се достави на пасишаху нов вид удоволствия, или техники на изцеление на лечители, за да поддържат здравето си. Сега знаем със сигурност, че масажът включва и двете, а това е и един от начините да отслабнете и да се отървете от целулита. Възможностите за масаж за отслабване са наистина неограничени. Смята се, че това е един от приоритетните методи, тъй като тук естествените сили на организма се използват напълно. Може да изглежда, че масажистът по време на сесията използва силните си ръце като чук за разрушаване на мастните депозити. Основният ефект обаче се постига чрез напълно различен процес - стимулиране на лимфната и кръвоносната система. Циркулацията на кръвта в проблемни области се увеличава - резултатът е загубата на излишните мастни натрупвания. Ако използвате масаж с физически упражнения - резултатът ще се появи много бързо.

Масаж за отслабване - основни видове

Според вида на въздействието върху тялото, могат да се разграничат няколко основни типа масаж. Ръчният масаж е познат на почти всеки един от нас. Това е основната и най-често срещана форма на излагане директно на ръцете на масажиста. Капитанът може да се приспособи към всеки клиент поотделно, ефектът често зависи от степента на професионализъм на масажиста, способността му да контролира емоциите и процеса на влияние. 2. Тайландски масаж за отслабване или "йога масаж", произхожда от Аюрведа и е известен повече от 2 хилядолетия. Неговата философия - здравни практики, целящи възстановяването на енергийния баланс. Техниките на излагане на органи и части от човешкото тяло са малко по-различни от традиционния ръчен масаж. Това натиск върху енергийните точки, опъване, усукване, рефлексология, разкриване на ставите. Натискането се извършва не само от ръцете, но и от лактите, гърба на дланта, коленете, петите. В процеса на експозиция се включват всички сетива, включва се приятна музика, етерични масла се използват за ароматерапия. В резултат на въздействието върху енергията, всички клетки на физическото тяло получават мощен импулс. Това води до положителен резултат. 3. Масаж на краката за отслабване най-често се използва от масажистите във ваната. Това е релаксиращ начин, той повишава мускулния тонус. Използва се за интензивен масаж на спортисти, систематично изпитващи високи натоварвания. 4. Хардуер масаж за отслабване става все по-често. Голям брой специални устройства се продават в магазините за медицинско оборудване и специализирани интернет ресурси. По принцип се използва акупресура, както и вибриращ, хидромасаж, пневмомасаж. Други видове масаж - вакуум, местен, безконтактни и т.н.

Самомассаж живота и талии

Масаж за отслабване може да бъде направено сами. Само няколко упражнения ще помогнат да се установи нормален метаболизъм. Можете да започнете седмично курс, но по принцип може да се използва за неопределено време, той постепенно ще се превърне в полезен навик. Носете го по-добре с ръце, а не с четки. Заслужава си да купите специални гелове и крем за загряване. Добрият ефект дава независим масаж за отслабване на корема и талията. Ефектите трябва да се появяват само върху мастната тъкан, без да се използват вътрешни органи. Основни движения - ход по посока на часовниковата стрелка, една четка е насложена върху другата. Работете през корема и след това се преместете в кръста, отстрани и отдолу на гърба. Променете позицията на ръцете на талията и работете 10-12 пъти. Основни упражнения: удължете мастната тъкан на корема. Събираме мастните гънки под гърдата и леко забавяме. Завиваме между пръстите отляво и отдясно, напред и назад. По този начин, изработете пет до седем мазнини гънки. Скъсайте стомаха с кокалчетата на сгънатите пръсти, успокойте повърхността с удари. Следващата стъпка е да ударите мазнини от стомаха. Увийте кокалчетата на пръстите с мастни гънки и победете ребрата на полу-огънатите четки. В крайна сметка не забравяйте да удряте масите.

Самостоятелно масажиране на бедрата

Изпълнява се в една от най-често срещаните позиции - стояща или лъжеща. Кръгови движения гали осеяни с камъни палец в посока на депресия седалищния на опашната кост, постепенно намаляване на радиуса на кръговото движение на задните части на средата. Ребрата на дланите се простират надлъжно в противоположни посоки. Цялата повърхност на хълбоците се третира с подвижни движения - хванете гънките от сакрума и ги насочете настрани. По този начин, работят всички приклада, завършващият удар на хълм налягане в китката на задните части и гали.

Тънък масаж

Процесът на този тип масаж за отслабване е насочен към проблемни области, като се използват съвременни средства, приготвени със съвременни нанотехнологии. В процеса на излагане на сметана и движенията на масажиращия се подобрява лимфния поток, клетките се изчистват и шлаките се отстраняват от подкожната мастна тъкан, клетките се възпаляват с нови хранителни вещества и кислород, отоците се отстраняват и се стимулира производството на колаген и еластин. Кожата става еластична, дебелината на излишния мастен слой постепенно намалява.

Меден масаж за отслабване

Если на практике оценить те жертвы, которые требует красота, то медовый массаж для похудения в полной мере оправдывает данную поговорку. Действия меда связано с неприятными ощущениями от прилипания волосков, но для достижения эффекта помучиться все же стоит. Механические движения с медом улучшает микроциркуляцию крови, и далеко превосходят другие средства в лечении целлюлита. Быстро похудеть помогает воздействие на лимфатическую систему, при котором выводятся токсины и шлаки, улучшается микроциркуляция крови и обмен веществ. Меден масаж за отслабване не ограничивается только эффектом снижения веса. Это еще и прекрасное средство при стрессах, неврозах, спазмах мышц, легочных заболеваниях. Лучше всего брать такой мед, который не требуется разогревать, чтобы привести в жидкое состояние, чтобы не исчезли его полезные свойства. Состав - чайная ложка меда и пять капель эфирного масла (можжевельник, апельсин или мандарин, эвкалипт и др). нанести смесь на зону массажирования и крепко приложить ладони, похлопывать и вдавливать средство в кожу. Похлопывающие движения будут резкими и сильными за счет липкости меда. При похлопывании и впитывании меда из кожи выделяется светлое вещество с высокой концентрацией токсинов и шлаков. Руки нужно периодически очищать. Время проведения - примерно от 15-20 до 60 минут. Начинается медовый массаж для похудения с ног, затем подниматься выше, массировать живот, руки, грудь. В заключении смазать тело укрепляющим кремом или лосьоном. Эта процедура достаточно тяжело переносится организмом, поэтому подходит только полностью здоровым людям.

Масаж за отслабване - противопоказания

Този сериозен ефект върху тялото има своите противопоказания. Те включват специални условия - бременност, треска, рани по тялото и други кожни лезии, съдови и варикозни заболявания, хематоми, онкологични тумори. Не винаги масаж за отслабване може да има положителни резултати. Посетете масажна стая или направете самомасаж след консултация с лекар и наистина можете да помогнете на тялото си.

Коментари

Тома 03/25/2016 На мен ми беше даден масаж няколко пъти с мед, наистина е много трудно да го толерирам. След и по време на масажа се чувствате толкова уморени! Като че ли след тежко физическо натоварване, дори няма сила да се изправи след края. Но след като сте си починали - веднага ще видите всички положителни страни на този масаж, кожата е просто чудесна. Галина 25.05.2016 От стомаха е много трудно да се премахне излишъка. Дори и да сте много тънки с диети, на стомаха Ви остава висяща кожа, която не отива никъде. И в такива случаи - масаж, чудесен начин да се отървете от бръчките. Самият той направи това, след като отпадна 20 килограма. Алла 03.25.2016 Противопоказания, разбира се, глупаво))) Кой ще масажира раненото място ... Аз вече чета и се опитвам да си направя масажиране.))) Хубаво е. Разбира се, професионалистът ще го направи по-добре и по-ефективно, но можете да го направите сами. Алла 03.25.2016 Противопоказания, разбира се, глупаво))) Кой ще масажира раненото място ... Аз вече чета и се опитвам да си направя масажиране.))) Хубаво е. Разбира се, професионалистът ще го направи по-добре и по-ефективно, но можете да го направите сами. Люси 03-25-2016 Кой не харесва масажа? Освен това, ако се отървете от излишните килограми ... На масажаря често не приличате, всичко това струва пари, но само масажът е най-много! Винаги ме меша талията, така че да не се втвърдява))) Особено след гореща вана или по време.
Share:
Comments