Kudin е предимството на билков чай ​​с рядък вкус. как да

Kudin заема специално място в разнообразието от билкови чайове - древна перла от ориенталска медицина, той е в състояние да предпази тялото от много заболявания. И това кудин донесе максимална полза, важно е да знаете как да го подготвите правилно и да го пиете.

Как състава на Coudin и неговите ползи са взаимосвързани

Елитен бичен чай кудин е получен от листата на Holly broadleaved, която има две много забележителни роднини:

• венци, направени от целулозни клонки от свещени камъни, с червени мъниста, в САЩ и Европа обичайно е да се украсяват къщи и търговски центрове за Коледа,

• листата на Парагвайското светилище се използват, за да направят известен чай за чай.

Що се отнася до широколистното дърво, това вечно вечнозелено дърво вече е било известно в древен Китай, питие от него беше представено на императорите като еликсир на дълголетие и красота на красотата като средство за запазване на младостта и бляскавата красота.

Един добър кудин може да дойде само от листа, които се събират ръчно и изсушени на слънце, което в много отношения обяснява доста високата цена на този продукт.

Процесът на преработка на суровините е най-подходящ за сравнение с това, което се прави със зеления чай.

За един необичаен вкус с преобладаване на интересна горчивина, напитката е наречена "горчива сълза", но само нейната напитка не се превръща в сълзи (и е наистина вкусна, просто е необходимо да свикнем с нея), но огромна полза за човешкото тяло.

Преди много години е оценена не по-малко от женшен и елеутерокок, днес научно е потвърдено многостранните му предимства, базирани на богат, чудесно балансиран химически състав, чиито елементи взаимно се балансират и се укрепват един друг.

• Така че съдържа кофеин, добре известен тоник, който кара апатия и сънливост. Тук само органичните киселини и етеричните масла от листата на широколистните листа влизат в контакт с нея по такъв начин, че кудината да не е пристрастяваща - тя е ефективна всеки път, както за пръв път и освен това не създава прекомерно бреме за сърцето;

• Концентрацията на флавоноидите в тази целулоза е много по-висока, отколкото в много други растения, и е невъзможно да се надценява значението на тези вещества като антиоксиданти, регулатори на ензимното производство и средства за укрепване на имунитета;

• Кудин е показан със сезонни дефицити на витамини (A, E, D, U и B1) и недостиг на минерални вещества, които в съдържанието му превишават няколко пъти традиционния зелен чай. Ако използвате успоредно с cudin какво съдържа йод (морска риба, например), тогава неговата смилаемост и ефект върху щитовидната жлеза наистина ще бъде на върха.

В кои случаи трябва да се възползвате от Coudin

Kudin е полезен за лечението и профилактиката на атеросклероза, тромбофлебит и инсулт, както и хипертония - поради свойствата на втечняващата кръв, премахването на "вредния" холестерол, разширяването на кръвоносните съдове и увеличаването на тяхната здравина с еластичност.

Противовъзпалителните и бактерицидни свойства на растението са добре известни, така че могат да бъдат използвани за лечение на голямо разнообразие от заболявания, включително заболявания на пикочно-половата система, вирусни сезонни заболявания (грип) и вирусен артрит.

Kudin влияе положително върху ендокринната система, предотвратявайки хормоналните преживявания и свързаните с нея проблеми в репродуктивната система на мъжете и жените.

Горчивият чай предотвратява смущения във функционирането на стомашно-чревния тракт, особено тези, които могат да бъдат причинени от недохранване и поддържат здрава микрофлора в храносмилателния тракт.

Също така, положителното влияние на кудин върху човешкото тяло се изразява в следното:

• нормализиране и дори намаляване на апетита (при пиене на много силна напитка), което прави кадината много полезна за тези, които искат да отслабнат;

• ускоряване на лечението на дерматологичните заболявания (кудинът повишава чувствителността към активните компоненти на лекарствата от тях);

• бързо възстановяване след отравяне - поради свойствата, които ускоряват метаболизма и отстраняват токсините (куинът буквално ги събира в тялото, освобождавайки от старите "отрови" дори черния дроб).

Как да изберете, варете и пийте с удоволствие и удоволствие кудин

В зависимост от технологията на обработка на листа, cudin се случва:

• усукана;

• спирала;

• листовым;

• свързани;

• Натиснат.

Всеки тип чай, разбира се, има свои собствени вкусови качества.

Също така е важно дали листата са били събрани много млади или вече са зрели.

Първи по-бързо, по-лесно да се премине напитка богата крепост и не толкова горчива, но втората, макар и по-бавно дават в чай ​​вкус и ценни вещества, са подходящи за повторно пивовармоване и различават по-изразителен вкус.

Можете да подготвите братовчед в различни рецепти, но най-лесният начин е да се приготвите, спазвайки няколко прости правила:

• водата трябва да е гореща, но в рамките на 80-90 ° C, в противен случай напитката ще бъде горчиво толкова добра, колкото и пелинът;

• всяка чаена лъжичка чаени листа трябва да се напълни с 200-250 мл вода;

• преди процеса на варене, стъкленият или керамичният чайник се нагрява с вряща вода;

• За първи път водата се излива по-малко от половината от необходимия обем и, дори студено - все пак можете първо да разбъркате листата от чай в нея и да източите водата, като по този начин почистете кудината от прах и плевели замърсявания. В допълнение, този метод позволява всички аспекти на вкуса да се разкрият по-пълно;

• За втори път кудинът се излива с пълен обем гореща вода и с покритие с капак се настоява за 2 до 7 минути.

Както вече споменахме, куджинът може да се приготвя многократно, до 5 пъти, но само да го правите постоянно, постепенно, вместо да издържате интервали от няколко часа (стоящият куджин е не само вкусен, но и не е полезен).

Един добър, правилно приготвен чай има жълтеникаво-зеленикав, понякога по-близо до зелен, оттенък и деликатен приятен аромат.

За пиенето на чай е необходимо без бързане, малки глътки и след това в пълна степен ще бъде възможно да се насладите както на основните нотки на яркия вкус, така и безтегловността на сладкия послевкус.

Регулирайте нивото на горчивина може да променя съотношението на водата с чаени листа и времето за вливане на чай - колкото по-дълго е необходимо, толкова повече братовчед на братовчедка. В допълнение, вкусът може да подслади напитката със захар или мед, омекотена горчивина с мляко.

За да се извлече максимална полза от преживяването, се препоръчва да се пие 2-4 пъти седмично, 1-2 чаши на ден.

Кюдин се препоръчва да не пие на празен стомах и да не ги допълва с храна, не е чай за торти, а преди всичко - лекарство, чието асимилиране не трябва да се намесва. Изключение може да се направи, освен за бонбони от леки плодове - захаросани плодове, конфитюри, мармалад, бонбони.

Но да го използвате в рамките на 30-60 минути след като полезна вечеря или вечеря е полезно - това ще спомогне за нормалното разделяне на мазнините.

Може ли да има вреда от Coudin

За да се избегне увреждането на Coudin, използването му е строго ограничено (ако изобщо е забранено) при възпалителни заболявания на стомашно-чревния тракт, включително хроничен гастроентерит, гастрит и пептична язва на стомаха и дванадесетопръстника.

От кудина е необходимо да се откаже времето за приемане на препаратите, влияещи върху хормоналния фон като взаимна реакция на такива средства, а химическата структура на растението все още не е проучена напълно.

Също така, въпреки факта, че кудинът оказва благотворно влияние върху сравнително здравата ендокринна система, със сериозни нарушения в работата си, тази напитка, ако я пиете често и много, може да дестабилизира допълнително, да влоши състоянието на пациента.

Ако я пиете малко, тогава не трябва да има никаква вреда от смелостта по време на бременност, но с кърменето се изключва, първо, защото може да предизвика алергична реакция в детето, и второ, защото специфичната горчивина на напитката може теоретично да развали вкус на млякото, което бебето може да откаже.

При възрастните, алергиите към кудин са изключително редки, но все пак - за тези, които са нови за този чай, се препоръчва първите чаши да напълнят буквално чашата си с една четвърт до една трета и за по-ясна реакция на тялото да не се допълва с кукини със закуски мляко.

Share:
Comments