За калоричното съдържание на рибата - какво риба да избере

Не всичко, което е мазно, е вредно. Най-малкото, ако става дума за риба. Съдържащите се в рибеното масло вещества имат благоприятен ефект върху човешкото здраве и са много полезни за кожата.

Мастната риба обаче не е подходяща за диета поради високото си съдържание на калории. Решихме да намерим средна почва и да разберете какви видове риба са подходящи за ежедневното меню на отслабващ човек.

Мъркане на рибата Дорадо

Калоричното съдържание на рибата зависи от съдържанието й в мазнините. Всички риби могат да бъдат разделени на три групи: мазна, средномаслена и "постно".

Мастните разновидности на рибата са сьомга, скумрия и херинга.

Ако отслабнете, е по-добре да не включвате тези видове риба в менюто си. Съдържанието на калории е твърде високо. Например, 100 грама скумрия имат 190 калории. Почти като хляб. Това е много.

Средната степен на съдържание на мазнини се задържа от шаран, риба тон, есетра, сардина и пъстърва. Тези сортове съдържат около 90 kcal на 100 гр. и са подходящи за дневна дажба. Ако обаче целта Ви е загуба на тегло, по-добре е да обърнете внимание на следващата група.

Треска, писия, костур, щука и всички сортове мекотели и ракообразни, така наречените морски дарове - скариди, калмари, октоподи, са "най-малко калоричните" риби. Това са най-ниско съдържание на мазнини, истинска диета риба, която може безопасно да бъдат включени във всяка диета. Много протеини и малко калории - това са отличителните белези на тази група риби.

Като пример за лека диета, можете да донесе зелена салата с калмари. В салатните листа и водните зеленчуци има много малко калории, в калории има малко калории и много протеини - това, което е необходимо за късно вечеря на диета.

Прочетете на:

  • Диетични рибни ястия
  • Вечеря за хранене с рецепти от треска
  • Салата с скариди и авокадо
Share:
Comments