Кой по диетата на д-р борментал живее добре? колко безопасна

Феноменът, наречен "бохентна диета", идва от деветдесетте години.

Помните?

Gum, herbalife, хипнотисти, събиране на стадиони ... Тогава В. Ромачки, психотерапевт по образование и бизнесмен по призвание реши, че съгражданите трябва да помогнат да отслабнете.

За деньги.

Резултатът е няколко книги за това, защо живеем и ядем погрешно, и 120 работни центрове за тези, които искат да се отърват от излишните килограми.

Както всеки успешен бизнес проект, родителите на Romacki не са толкова диети като продукт на ефективен маркетинг на услуги.

Защо все още не сте загубили тегло или кой се нуждае от диетата на Бормен

Да ходим до най-популярния хостинг на видео. Има за диетата на д-р Борментал маса от видеоклипове. По принцип те се оттеглят от авторите на програмата, като се използва стандартната схема. Тук е млада майка, пенсионер или успешна бизнес дама. Всичко това е добре, и семейните си задължения, които изпълнява, а къщата - с пълна чаша, но изглежда ... permanents и лъскави безразмерни жилетки, много перлено червило всички цветове, тегло и матови очи. Имаме го преди. Но "след". Същият постоянен, преобразен от ръката на умел фризьор. Професионален грим, обикновено избрани рокли според фигурата. И минус 10, 20, 30 или дори 60 кг. Как е възможно това?

Медицинската научна диетология знае само един начин да отслабнете. Тя се нарича "хипокалорична диета".

Това означава, че започнете да ядете по-малко, отколкото тялото прекарва в процеса на жизненоважна дейност, и постепенно се отървете от наднорменото тегло.

Будучи психотерапевтом, авторът на метода разбира перфектно три неща:

• Не всеки човек може психологически да устои на ограниченията в духа на "чистата храна" и напълно да изостави любимите си храни;

• В нашата страна наистина не харесваме спорта, освен ако не е футбол по телевизията. Тренирайки през стадиона, посетителите на фитнеса за повечето хора над 35 години са момчета, които нямат нищо общо. Никой няма да пожертва цял час, който може успешно да бъде изразходван за гледане на поредицата или за търсене на рецепта, за да се разтърси праха от дъмбелите;

• Човек хвърля както диета, така и джоги, ако е сам и не разбира защо има нужда от него. Тук бедната жена става всяка сутрин в 5.30, за да прави кардио, а съпругът й - колко е емоционално глупава. Той не се интересува нито от съпругата си, нито от спорта й, а само от бира, вечеря и танки. И приятелките на нашата героиня не бързат да я подкрепят. Конкуренция, нали знаеш. И на работното място всеки се смее на контейнерите. Така че здравословният начин на живот свършва, преди да има време да започне правилно

Как може да бъде преодоляно това? Трябва да създадем среда, в която човекът за отслабване ще комуникира със собствения си вид. Такава среда стана болярната клиника и предлаганата там диета. Кой не знае, работата с хората е изградена в психотерапевтични групи. Точно като "12 стъпки ...", което вероятно сте виждали в американските телевизионни предавания. Седни другари в кръг и обсъдете защо сандвичът е по-важен за тях от съпруга и детето. Или дори по-скъпо от работно място в престижна компания.

И, разбира се, е необходимо да се каже на бедните отслабване, че не очаква отказ от шоколадови бонбони и необходимостта от извършване на някои упражнения за сила. Нуждаем се от нещо просто. Дори научната медицина препоръчва преброяване на калории и просто ходене като физическо упражнение. Така че това е, което съветваме.

Освен това се оказва, че условията на "Боментал" са много по-добри от тези, които се предлагат в повечето книги за отслабване. Прочетете същата маргиритна кралица. Някои оризови дни, някакъв кефир вечер с чаена лъжичка. Но защо всичко това?

Същността на диетата на д-р Борментал

Знаете ли каква е калориите? Това са малки мръсни хора, които шият дрехите си през нощта. И все пак, единица за измерване на топлина, общ термин за физиците и диетолозите.

Колко харчим? Важно е да знаете това, за да намалите, но и да поддържате тегло. Интуитивните умове могат да намерят в интернет формулата Mifflin-Sen Geor и калкулатор за нея и да изчислят колко да яде, за да намалите теглото си.

Същността на диетата на д-р Борментал - "Избрах храна, преброих калории, записах, ядех и срещнах дневния" калориен коридор ".

Научно здрав ли е? Да, но практиката на използване на листа е много желателно. Ние преброяваме калориите първо по формула на Mifflin-Sen Geor. Например, хипотетичен счетоводител на 30 години с тегло 80 кг и височина 164 см според формулата, призната от научната медицинска общност, трябва да яде 2713 калории за поддържане на теглото, 2171 за бавна загуба на тегло (400 грама на седмица) и около 1628 ккал за бързо отслабване. със здравен риск. Това е, ако от физическата работа на нашия специалист - 30 минути ходене на супермаркет с количка на ден.

И сега - на Борментал. И там, вярвайте, но по някаква причина, като приемете, че почти не се движите, или "харчите 300-400 kcal за тренировка". Тъй като коридорът на калориите за загуба на тегло в тези специалисти е 900-1500 kcal. И горната фигура ще препоръча на мъжете, Жените ще трябва да оцелеят на 900-1200 калории в мнозинството.

Как обяснява това г-н Ромаки? Няма начин. В интервютата си той се впуска в психологическа "джунгла", ни казва какво сме недоволни и колко е важно да разберем нашите духовни проблеми, за да не се "завладеем".

Всичко това е наред, но дори ISSA Основен учебник по хранене ни информира, че:

• Подценяването на калориите за бързо отслабване създава рискове за пациента;

• твърде строгата диета допринася за спад в нивото на хормоните на щитовидната жлеза и увеличаване на пролактина. Това е популярно наречено "забавяне на метаболизма";

• рискът от прекъсване на диета и преяждане е много по-висок при значителни калории, над 500-600 калории на ден;

• При такава диета е невъзможно да се получат всички въглехидрати, необходими за ЦНС, и се нуждаят от най-малко 2 g на 1 kg телесно тегло на ден;

• Пациентът на нискокалорична диета е изправен пред избор - да намали мазнините, да се побере в "коридора", но да рискува секрецията на полови хормони или да намали количеството въглехидрати и да се "победи" чрез нервната система. Препоръчва се от научната медицина 1 грама мазнини на ден, за да се постави такава диета няма да работи

Защо диетата на д-р Борментал е толкова строга и как може да издържи

Отговорът на първия въпрос е прост и грозен. Ако на дадено лице се даде подходящ прием на калории, за първи път той не може да отслабне, Ние всички научаваме как да броим калориите и да направим "новак" грешки - тогава забравяме да сос соса, тогава ще ядем елда с маргарин в кафенето и ще отбележим - колко чисто и дори печено месо ще бъде погрешно за грил. Поставете първоначално твърде ниския коридор и пациентът ще попадне в нормалния.

Но всъщност ние се учим с времето! И вкусовите пъпки са възстановени. А коридорът, препоръчан за диетата на доктор Борментал остава. Така се оказва, че рисковете, които имаме, са по-високи, отколкото при нормална диета.

Сега - защо се поддържа. В действителност, няма ограничения върху продуктовите групи Той помага. Невярващите могат да се запознаят с хиляди блогове, които отчитат калориите според системата "Ако тя ви е подходяща за макросите". Там, и ядат сладолед, и картофи през нощта, и не страдат морално, и в състезания на фитнес бикини победа. И там изискванията са по-строги от "просто губят тегло за почивка."

Болярните центрове все още са горди от факта, че им е разрешено да ядат пациенти след шест години и изискват само едно - наличието в храната на нискомаслени източници на протеини като пилешко и бяла риба. Всичко е наред, но какво ще кажете за другите? важни правила за здравословно хранене:

• получавате 25 грама фибри дневно за редовно почистване на червата и нормалното състояние на микрофлората. Не препоръчвайте, защото "удобството" е по-важно. Яжте въглехидратите си със шоколади, ако искате;

• Пийте много течности;

• има комплексни въглехидрати за енергия и правилно функциониране на нервната и хормоналната система;

не забравяйте за омега-3 мазнини за здравето на сърцето и контролирайте приема на наситени мазнини

Всичко това е индиректно дадено в диетата на д-р Борментал, но правилото за пациентите не е така. Така че можете да отслабнете с диета, но има по-напреднала система за здраве.

Боментална и фитнес: малко мръсна тайна

Защо борментовите играчи приравняват фитнес и апетит?

Заради неграмотното хранене. Ако пациентът не взема под внимание количеството на макроелементите в храната и не работи за създаването на най-питателната диета за себе си, той ще иска да яде дори и след проста сесия за разтягане. И ако той мисли и работи, той може на рамото си да развива тренировъчно обучение от властта към издръжливостта.

Центровете препоръчват ходене. Но нека бъдем откровени. Можем да контролираме пулса, да ходим по тротоара в дъжда и да бутаме минувачите с чанта за офиса? Не, не е така. Искаме ли дори да ходим в дъжда? Едва ли. По-лесно е да прекарате една и съща половин час на елиптичен симулатор и дори да гледате новините. Но не ...

Вторият непривлекателен факт е, че тези, които губят тегло без натоварване изправени пред увиснала кожа и обща "дисхармония" на фигурата. Тялото изглежда като че ли някой е облечен в кожен костюм. За кръгли задници, стегнати бедра и грациозни ръце, дори не можете да мечтаете. И тези страдащи са принудени да ядат 1200 ккал средно на "подкрепа", тъй като са загубили прекалено много мускули и прекарват твърде малко в покой.

Меню Борменна диета за деня и седмицата

Авторите на системата в своите книги не се придържат към факта, че човек трябва да направи меню за една седмица и един ден. Първо трябва да си поискате храна, а след това - да разчитате и само тогава - да ядете. Какво искат последователите по интернет версията?

Примерно меню за отслабване с Bormental

Закуска: гърди с елда

Втората закуска: половин черпак от зелева супа

Обяд: печени картофи, парче риба, лук

Снек: ориз, телешко, шоколадово кубче, корнишони

Вечеря: чаша кисело мляко и банан

Въпросът е, наистина ли се нуждаете от постоянни ухапвания от шоколад? Или е още по-полезно да се яде нормална част от една и съща елда, а не 60 г. Или? Като цяло, да критикуват такива менюта, дори неловко по някакъв начин. Те обслужват една цел - да направят диетата на доктор Борментал преносим за човек, който не се стреми да работи по диетата си. Кой е удобен да приготвя десет вида ястия за един ден? Само фиксирани върху храната. Останалите искат да освободят време и за други важни дейности.

Много пациенти в клиниката са изправени пред факта, че те не могат да държат тегло без подкрепата на групата, постоянно претегляне и преброяване. А заключението тук възниква? Можете да отслабнете с диетата на доктор Борментал. И тук да получите умения за "автоматичен" контрол на диетата и красива фигура — вряд ли.

Така че всеки има право да избере онези услуги, които са по-полезни за него.

Или групите за психологическа подкрепа за гладните на цената на абонамент за елитен фитнес клуб за една година или стар тип треньор и нормален специалист по хранене от медицински център, който ще направи по-здравословна диета и ще ги научи как да работят със самите ястия.

Share:
Comments