Кофе: за и против

Много учени, които провеждат изследвания за ефекта на кафето върху тялото, с един глас, казват за несъмнените си ползи. Разгледайте основните моменти от резултатите от тези проучвания.

Кафе с кофеин

Кафе с кофеин усиливает мыслительную и двигательную активность. Люди, употребляющие в больших количествах этот напиток, по имеющимся данным, меньше впадают в депрессию.

Само две чаши кафе с кофеин на ден може да намали риска от рак, болестта на Паркинсон, диабета и да подобри репродуктивната функция при мъжете.

Ние знаем ползите от кафе с кофеин и в борбата срещу наднорменото тегло: класове във фитнес са много по-интензивни, и да се отървем от излишната мазнина се случва по-бързо.

Също така тази напитка, съдържаща антиоксиданти в състава й, помага за запазването на красотата и младостта.

Кафето може да даде добро настроение и да постави ежедневен ритъм. Така че, събудете се, отидете да направите кафе на турски език. Няколко минути чакане, освежаване на фитнес залата. След като пиете едно питие, което почти веднага ще ви даде веселие, не изхвърляйте гъстата.

Според съобщенията, кафето, ако се използва като масажна маска, може да даде на лицето и тялото ви еластичност и кадифе.

Безкофеиново кафе

Такое тоже возможно. Безкофеиново кафе обрабатывают специальными веществами, лишая его «вредного» кофеина. Этот кофе ни вкусом, ни ароматом не отличается от привычного классического и, считаясь безвредным, очень популярен в западных странах.

Въпреки това, учените от Американското кардиологично дружество вярват, че безкофеиновото кафе има вредно въздействие върху кръвоносните съдове, образувайки "лош холестерол", което допринася за образуването на атеросклеротични плаки по стените им.

Зелено кафе

Зърна (семена), които не са печени съдържат, според учените, повече витамини, антиоксиданти и аминокиселини. Налице в зелено кафе е хлорогенната киселина, която допринася за разцепването и отстраняването на мазнините, които се разрушават по време на преработката.

Този ефект прави зеленото кафе основата на много диети за отслабване, когато се използва, степента на разпадане на мазнините (в сравнение с класическо кафе със същата собственост) е много по-висока.

Организмът на всеки човек е индивидуален, тук не може да има общо мнение. Доказано е, че тоничните свойства на кафето намаляват с времето. За да може кафето да осигури очакваното въздействие върху него, се препоръчва специалистите по хранене да направят при употребата си почивка от 10-12 дни. Обаче, за да направите избор, разбира се, трябва да се фокусирате само върху собствените си чувства.

Share:
Comments