Хранителните специалисти назоваха 7 продукта, които са

Бъбреците изпълняват важна задача: филтрират кръвта и премахват вредните вещества от тялото. Специалистите по хранене на име са седем най-полезни продукти, които ще помогнат за поддържането на този важен орган в здраво състояние, така че следните продукти ще осигурят нормална бъбречна функция:

1. Зелена енергия

Зелените са богати на витамин А, който е много полезен за бъбреците. Освен това копърът, копърът и целината съдържат етерично масло, разтварят камъни и успокояват бъбречните колики.

2. Ябълки

За бъбреците ябълките са полезни в това, че имат диуретичен ефект и предотвратяват образуването на пикочна киселина в организма. Особено полезно е кората. При наличие на проблеми с бъбреците, диетолозите се препоръчват да ядат най-малко три сладки ябълки всеки ден.

3. Риба

Рибата съдържа много полезни вещества. Тя дава на организма лесно смилаем протеин, микроелементи, полиненаситени мастни киселини. Трябва да се има предвид, че прясната риба е снабдена с полезни свойства, но не осолени или пушени.

4. Диня

Динята, която има диуретичен ефект, ще измие бъбреците от пясъка, ще разтвори солите и ще ги отстрани от тялото.

5. Тиква

Водата и калиевите соли, съдържащи се в тиква, разтварят камъните.

6. Роза

Тези вещества, които се съдържат в кучето роза, също ефективно се разтварят камъни в бъбреците.

7. Ръж хляб от грубо смилане

Ползата от този вид хляб за бъбреците е, че влакното ускорява храносмилането, в резултат на което бъбреците бързо отстраняват вредните вещества и соли от тялото.
Share:
Comments