Като откажете закуска, рискувате да се възстановите с 12

Тези, които поне три пъти седмично пропускат закуската, увеличават съдържанието на калории в ежедневната си диета с повече от 250 калории. Работата е, че игнорирайки закуската, бързо искаме лека закуска, което води до преяждане, което може да доведе до впечатляващ тежест - до 12 килограма годишно.

Две хиляди души са анкетирани, прескачайки сутрешната храна и замествайки я със "закуски" - шоколад, бисквитки или чипс. От доброволците един на всеки десет не яде закуска. Причините бяха различни: една трета заяви, че не са гладни или просто искат да спит сутрин, а други 12% твърдят, че обикновено са твърде заети да ядат закуска.

Въпреки това, лекарите казват: закуската има значителен ефект върху диетата на деня като цяло. Например, човек, който пропусна закуска, 27% искаха да ядат шоколадова захар, а 10% от случаите използваха сода за вечеря. Ако закуската е била в ежедневието, тези цифри са намалели съответно до 13% и 4%. Причината за това явление е рязкото намаляване на захарта в организма. Липсата на важни въглехидрати, човек, в края на краищата, ще иска да ги компенсира. Много често това се дължи на "вредна" храна.

Диетолозите препоръчват: ако сутрин не сте гладни, презаредете се и ядете нещо лесно. Ако нямате време да ядете у дома, това може да стане по време на работа.

Share:
Comments