Какво е използването на кафе с лимон, италианската версия на

Кафето с италианско произведение с лимон е сервиране на класическо еспресо, сервирано с незаменим парченце лимон право в малка чаша.

Кислинка лимон и гроздово кафе се вливат в уникален вкус и свойства, изразени като полезни, там и в отрицателен ефект върху човешкото тяло.

Кафе с лимон - добър и необичаен вкус

Лимон и ароматно прясно приготвено кафе - само две съставки от тази невероятна напитка могат да бъдат сервирани много разнообразно.

- да сервира кафе Romano или кафе в римски, в чаша еспресо те слагат парче лимон и понякога лъжица лимонов сок;

- Сицилианското кафе се приготвя с добавяне на лимонов сок и нарязана кора, обслужвайки задължително парче от същия цитрус. И понякога и с лимонов обрат - тясна ивица коричка се върти в спирала;

- В кафе с лимон на френски добавете лимонен ликьор и сервирайте напитка, като сложите в чаша с него капачка от охладена сметана, бита със захар и лимонова кора.

Важно е да се отбележи, че доставката на кафе с лимон, при условие, че се запази неговият оригинален вкус и полезни свойства, е възможна само ако има натурална наскоро приготвена напитка. Няма добро кафе с лимон от разтворим прах.

Едно от основните свойства на кафето - да се успокои и тонизира, най-добре е да се почуствате сутрин или след вечеря, но не през нощта, освен ако не е нужно да затваряте очите си.

И това е кафе с лимон, ободрява по-силно от обикновеното еспресо или с мляко.

В студа, кафе с лимон ще се затопли, а в топлината, наред с други неща, не е лошо да го пиеш и да се охлаждаш, но във всеки случай тя се оправя добре, утолява жаждата.

Предимствата на кафето с лимон са очевидни за тези, които искат да отслабнат. И не само защото в него няма почти никаква енергийна стойност, но и защото ускорява метаболизма, отстранява токсините и отпадъците от тялото.

Съчетанието на ароматно еспресо и етерични масла от лимон е мощен антиоксидант, който ефективно се противопоставя на възрастовите промени. Като външен, който се проявява в бръчките и втриването на кожата, и вътрешни, което се дължи на болка в ставите и загуба на мускулен тонус.

Да пиеш кафе на празен стомах е лош навик, а кафе с лимон е особено вредно. Но чашата след хранене, особено ако масата е изобилна, тежка и мазна, ще допринесе за асимилацията и изчезването на тежестта и дискомфорта в стомаха.

Но кафе, съчетано с лека закуска или десерт за един час или два преди хранене, предизвиква страхотен апетит и стимулира храносмилането, като увеличава производството на стомашен сок.

Ползите от кафе с лимон в детайли - свойствата на лимон

Широко известно е, че основният витамин от лимона е С. Но изключително високото му съдържание в този плод е мит. Аскорбиновата киселина е с порядъчен размер по-голям в брюкселско зеле, див чесън, ягода, киви.

Но, говорейки заедно с етерични масла и микроелементи, витамин С в лимон е способен на много:

- да бъде превантивно средство срещу настинки, грип и ARVI;

- изходен холестерол;

- подобряване на състава на кръвта от желязо, участващи в процеса на разцепване и усвояване;

- да се предпазва от въздействието на канцерогенни вещества, постъпващи в тялото от въздуха и храните;

- Увеличете производството на един от най-важните хормони - адреналин.

Отговорът на организма на липсата на витамин С е просто чудовищно и не се налага да чака, като се проявява във всичко, от влошаването на косата и ноктите до отслабването на имунитета и развитието на депресия.

От лимон в тази напитка е полезно не само сокът, но и пулпата - дори и чаша от нея да стигне щипка, а дори и това - част от пектините, които ускоряват изтеглянето на токсините, допринасят за зарастването на рани, съчетани с антисептични и бактерицидни ефекти.

Ако пиете кафе на сицилианска, от лимон коричка в тялото ще получат биофлавоноиди, действащи незабавно в две области:

- улесняване на процеса на асимилация на витамин С;

- възстановяване на кръвоносните съдове.

С една дума, не напразно в епохата на Големите географски открития, моряците зареждат лимони като чудодейно средство за стотици заболявания, включително скорбут.

Ползите от кафе с лимон в детайли - свойствата на кафе

Ползите и вредите от основния компонент на кафените зърна, алкалоидът на пуриновата серия кофеин, са казани много, но в тази напитка той е до голяма степен неутрализиран от аскорбиновата киселина на лимон, така че тези, които се стремят да изключат храна и напитки от менюто си съдържащ кофеин.

Що се отнася до полезните свойства на кофеина, техният лимон, достатъчно странно, дори укрепва и това се проявява:

- кофеинът действа като антиалерген за реакции, причинени от храни и напитки, както и цъфтящи растения;

- При по-ниско артериално налягане се препоръчва кафе в напитки, като шоколад. И за бързото подобряване на здравословното състояние и продължителността на нормализирането на налягането си струва да ядете и пиете това заедно със сирене и грозде;

- стимулирането на кафето на нервната система е особено полезно по време на студените и остри респираторни инфекции, тъй като поддържа естествената защита на тялото;

- Кафето е ефективно при мигрена, тъй като стеснява съдовете, но действа леко в това;

- докато ядете чаша от тази напитка, е в състояние да укрепи и удължи действието на аналгетици, включително аналгетици;

- Кофеинът има благотворен ефект върху умствената активност, намалява умората в процеса на мозъчната обработка на информацията и стимулира активната работа.

В допълнение към кофеина, всяка чаша кафе в Роман, от зърната от кафено дърво, съдържа:

- микроелементи - калий, кобалт, натрий, магнезий, селен, манган и в по-малко количество - желязо, цинк, мед и алуминий;

- витамини - PP и B2 и А.

Каква е вредата от кафето с лимон

Основната препоръка, която може да се даде за кафе с лимон, се отнася до факта, че те, както и всички видове кафе като цяло, не бива да се злоупотребява.

Прекомерната консумация на кафе не само престава да действа тонално, но започва да потиска организма, предизвиквайки умората и множество проблеми - от киселини и целулит, до скокове на кръвната захар и зрително нарушение.

Действайки като диуретично кафе, заедно с отнемането на течност от тялото, също така активно отстранява микроелементите от него, и по-специално - калция от костите.

Също така, вредата от кафето с лимон е чудесно за редица заболявания, които всъщност забраняват употребата му:

- хронични заболявания на стомаха и панкреаса в стадия на обостряне;

- сърдечни заболявания, изискващи диетично хранене;

- атеросклероза на церебрални съдове;

- хипертония - 1 градус;

- Заболявания на ставите по време на бременност.

Но по принцип бременните жени, които не се оплакват особено за здравето, няма да бъдат засегнати от кафе и лимон в размер на чаша - два пъти на ден, но дали е кафе с лимон или нещо друго е въпрос на вкус.

Как да сервира кафе и лимон в чаша за целия организъм

Кафето с лимон има положителен ефект върху нервната система, може не само да усили, но и да облекчи стреса, да подобри настроението и да допринесе за това знание за това колко вкусно може да диверсифицира потока си.

- дует за него е идеално подходящ зефир, мармалад, ориенталски сладки като козинак и нуга, както и сладкиши - еклери и медовики;

- е по-интересно, отколкото да добавите захар към това кафе, то ще поръси линовете на лимон, поднесени върху чинията;

- Лимонът е първият плод за това кафе, но също така е добър с вар или портокал;

- дори и най-силното печене на кафе на зърна няма да разваля еспресо романо, но ще бъде любопитно да покаже горчивина, скрита от цитрусовата кисело мляко.

Share:
Comments