Как да не наддават на тегло през зимния сезон

Никой от нас не иска да получи втора брадичка и мастни натрупвания на талията за зимата. В същото време разбираме, че през зимата тялото има способността да натрупва мастни клетки.

И ако добавим към това по-калоричната храна, която ядем, понижената физическа активност и забавените метаболитни процеси, заключението предполага, че пристигането на допълнителни килограми е неизбежно.

Използвайки доказани методи, можем да оцелеем през зимния студ с минимални последици за фигурата и да пролетта, за да се срещнем напълно въоръжени.

През зимата се опитайте да пиете повече течности, тъй като недостигът му може да доведе до безсъние, бръчки и цялостно лошо здраве. Но такова заболяване като безсъние може да причини прекомерна тежест. Ако не искате да пиете, заменете водата с плодове и зеленчуци, които също съдържат достатъчно количество течност.

Желателно е да се яде по едно и също време, въпреки че този съвет е класически. За да ядете "правилно", това са малки частични части, както ни съветват диетолозите, често просто не разрешаваме графика.

Ето защо трябва да планирате диетата, така че да можете да ядете три пъти на ден. Ако ядете закуска, обяд и вечеря по едно и също време, ще ви бъде гарантиран правилният метаболизъм и доброто функциониране на тялото.

За добрия сън и отговорното събуждане е отговорен, както е известно, хормона мелатонин. Така че, ние можем да спечелим повече паунда, можем, без дори да ядем и да не намаляваме физическата активност.

Богат източник на витамини ще бъдат зеленчуците, без използването на които може да има проблеми с храносмилателния тракт. Затова не забравяйте да включите зеленчуци в ежедневната си диета. Много полезни и вкусни са зеленчуковите супи на полската, немската и скандинавската кухня.

Има много супа рецепти днес, така че е доста лесно да изберете ястие, което ви харесва. В никакъв случай не трябва да преяждате, но ако се чувствате гладни, макар и да сте яли не толкова отдавна, тогава моля тялото с ябълка или чаша прясно изцеден сок.

Share:
Comments