Инстантни зърнени храни: добри или лоши? най-интересните

Незабавни порцели - чудесна находка за всяка домакиня. Бързо, просто, евтино и вкусно.

И може би също е полезно? И така, какви са свойствата на миглите?

Незабавна каша: бързо и полезно, но как?

Фенове на бърза каша вероятно мислят за това как няколко минути може да се окаже познато на всички, вкусна овесена каша. Технологията за производство на такива порции е по-сложна. Струва си да се отбележи, че съставът на кашата не се променя. Ефектът от бързото готвене се постига чрез допълнителна обработка на зърната и довеждането им до стадий на люспи. Флаконите като правило по-активно абсорбират влагата и набъбват по-бързо. Колкото по-тънки са люспите, толкова по-бързо ще се приготви овесена каша.

В стремежа към бързина на готвене, производителите на зърнени храни непрекъснато разработват нови технологии за преработка на зърно. Например, можете да срещнете мигновена каша, чиито люспи ще бъдат с разрези, разкъсани влакна или дори да бъдат изтрити на прах.

Видове моментални порции

В съвременния свят производителите на мигновени капчици постоянно изненадват потребителите с разнообразието на своя продукт. Като цяло, популярни са следните типове:

• Незабавни зърнени храни

• Незабавни зърнени храни

Тези два вида се различават един от друг по време на готвене. Мигновена готварска каша просто изсипва вряла вода, а "бързото готвене" предполага няколко минути чакане, а понякога готвене в специални торби.

В допълнение към различните времена за готвене, зърнените храни могат да бъдат обикновени или с добавка на допълнителни съставки: плодове, гъби, плодове, ядки.

Полезни свойства на моменталната каша

Често мнението за моменталната овесена каша в хората оставя много да се желае. Въпреки това "бързите" порцели все още имат редица предимства и полезни свойства. Разпределете следните полезни свойства:

• Пречистване на червата

• Богат на витамин В и витамин Е

• Съхранявайте цинк, магнезий, манган, фосфор

• Подобряване на състоянието на косата, кожата, ноктите

• Ползи от отделните зърнени култури

Това означава, че може да се заключи, че разбира се, списъкът с полезните свойства на бързите ястия не е голям, но е грешно да обвиняваме "бързите" порции за изключително вредни ефекти.

Ползите от отделните зърнени култури трябва да бъдат разкрити по-подробно, тъй като порьозите са различни. Производителите на "бързи" зърнени храни се научили да се превръщат в люспи и елда, овесени ядки и оризови зърнени храни. Това не е пълен списък.

Най-популярни са следните видове зърнени култури:

Елда каша

Всички любими елда е наистина богата на витамини и минерали. Той повлиява положително нивото на холестерола и увеличава имунитета. Също така, трябва да се отбележи, че елда не съдържа глутен, което е важно за хората с хранителни алергии.

Овсяная каша

Овесена каша е един от най-полезните зърнени храни. Нейната крупка не само пречиства напълно червата, но и нормализира работата на стомашно-чревния тракт, понижава нивото на холестерола в кръвта и също укрепва кръвоносните съдове. Нищо чудно, че овесена каша е най-популярната закуска.

Оризова каша

Рисовая крупа является отличным завтраком, так как дает заряд бодрости на целый день. Оризова каша идеально подходит людям с пищевой аллергией, так как она — низкоаллергенна. Однако не стоит злоупотреблять ей людям, которые имеют проблемы с кишечником и запорами.

Пшенная каша

Pshenka е известна с огромния списък от различни полезни съставки: магнезий, фосфор, калий, витамин В6 и много полезни растителни мазнини. Просо каймак влияе положително върху работата на сърцето, а също така почиства тялото, като премахва всички токсини и токсини от него. Но трябва да се отбележи, че овесената каша не е питателна и не си струва да се разглежда като обилна закуска.

Увреждането на моменталната каша

Независимо от неизменността на състава и удобството, порьозите за бързо приготвяне все още имат своите недостатъци. Основните недостатъци на това "ястие" са:

• Загуба на хранителни вещества, дължащи се на обработката

• Високо съдържание на захар

• Химически добавки

Основният недостатък, разбира се, са последиците от обработката. В процеса на натрупване, зърната губят най-полезните витамини и минерали поради високата температура, която използват за изсушаване на люспите. Топлинната обработка не се поддава само на група витамини В и витамин Е. Очевидно е, че списъкът не е голям и повечето от полезните свойства на зърното все още губят.

Друг проблем на мигновено зърнени култури, ние можем да различим високото съдържание на нишесте в тях. По този начин порките, които изглежда дават здраве и лекота, водят до разочароващи последици: затлъстяване, диабет и заболявания на сърдечно-съдовата система. "Бърза" каша оказва неблагоприятно въздействие върху стомашно-чревния тракт, ендокринната система и метаболизма.

Също така производителите в търсене на спестявания могат вместо да използват цели плодове и плодове да използват ябълки, които се обработват със специални химически аромати и ароматични добавки. В този случай ползите от отделните плодове и плодове се губят, а потреблението на химикали се увеличава.

Избор на полезна бърза каша

За да намерите от огромния избор на продуктите много полезна и вкусна овесена каша с бързо приготвяне, трябва да обърнете внимание на състава й.

Често е пълна с дълги и неизвестни имена на химикали. Но да се търси моментна каша, която не съдържа добавки, е лоша работа. Необходимо е да се обърне внимание на наличието на лечебни билки, лечебни растения, натурални парчета плодове и плодове в състава на зърнените култури. Такива зърнени култури по правило съдържат специална значка върху опаковката, която информира купувача за лечебните свойства на кашата. Има незабавни порции, които се препоръчват за хора със стомашна язва, гастрит и други заболявания на стомашно-чревния тракт.

Опаковката също е важен фактор при избора на незабавна каша. Запазването на специална запечатана торба е много важно за този тип продукти, тъй като увреждането му е затруднено от навлизането на люспи от бактерии и инфекции. Освен това, в случай на повреда върху опаковката, срокът на годност на продукта се съкращава.

Важно е да се даде предимство на добре известните производители на мигновени порции, които се грижат за тяхната репутация и качеството на компонентите, включени в продукта.

Най-полезните представители на "бързите" зърнени храни са тези, които изискват готвене за най-малко 5 минути. Най-често те са натрошени зърна или големи люспи след обработката. Това са тези порцели, които максимално запазват всички полезни свойства.

Незабавните зърнени храни, в съвременния свят и с безнадежден ритъм на живота, са само божествена милост. Разбира се, "бързата" каша има някои предимства, но не трябва да ги злоупотребявате. Препоръчва се използването на такива капки рядко и във връзка със силни потребности. Бързото готвене не действа като пълна подмяна на обичайната приготвена домашна храна.

Share:
Comments