Диета «лесенка»

Има една много популярна и интересна диета за 5 дни, която просто трябва да споделяме. Става дума за диетата "Лесенка". Състои се от 5 моно диети, които са подредени в специална последователност за максимална загуба на тегло. Така че, нека да се запознаем по-подробно с диетата и нейните функции.Диета «Лесенка»

съдържание

 • Диетични характеристики
 • Диетичното меню
 • Прекратяване на диетата

Диетични характеристики

"Лесенка" е разнообразна комбинация от моно-диета. Всеки ден диета има своя собствена диета и специфичната си функция за подобряване на фигурата и здравето.

Диетата "Лесенка" съчетава пет моно-диети наведнъж. Почти всичко е позволено, но за всеки тип продукт има ден или стъпка. "Лесенка" се състои от пет стъпки, които ще трябва да "изкачите". В този процес тялото ви ще изгуби всичко, което е излишно, ще спечели енергия и красота, а също ще унищожи ненужните мастни депозити.

При такава диета ще загубите поне 1 килограм на ден.

нюанси

Не е известно кой е развил такава диета, но все повече се популяризира като средство за бърза загуба на тегло. "Табурети" се придържат много лесно, няма глад и дискомфорт. Всеки ден е един вид стъпка, която води до сън - идеално тяло. Някои момичета понякога нарисуват стълба и отбелязват успехите на всеки ден на хранене.

Продължителността на диетата е пет дни. В неговата особеност е ежедневната употреба на комплекса от продукти. Диетата по своята същност е много евтина. Що се отнася до резултатите от диетата, тя се губи от три до шест килограма наднормено тегло. Струва си да се отбележи една важна точка, че тази диета се допуска не повече от веднъж годишно.

Най-добре е по време на хранене да се занимавате с фитнес или друг спорт. Тъй като дневната дажба не е много наситена, натоварването и високата активност може да не са много лесно поносими. Препоръчваме ви да почивате в тези пет дни и да не се претоварвате, дори и с работа, така че е по-добре да си починете.

Можете да започнете катеренето на "стълбата" в понеделник, така че ще направите всичко важно през делничните дни, а през почивните дни можете да си починете. Но основното нещо в същото време не е да преяждате и да компенсирате "гладната" седмица, в противен случай всички усилия ще бъдат напразни. Ако обаче е трудно да започнете диета в понеделник, опитайте го през уикенда, някои ще бъдат по-лесни.

Противопоказания

Такава диета не е подходяща за жени в положението, кърмачки, както и тези, които имат стомашни проблеми (язва, гастрит), черния дроб, бъбреците и сърдечно-съдовата система. Преди да започнете диета, ви препоръчваме да се консултирате с лекар!

Диетичното меню

План «Лесенки»

 1. Почистете тялото си.
 2. Ние го възстановяваме.
 3. Захранваме енергийните ресурси.
 4. Създаваме нови "строителни материали" за тялото.
 5. Изгаряме ненужни мастни клетки.

Всеки елемент е стъпка, така че денят има свое меню, което не може да бъде нарушено, т.е. да се добавят собствени продукти. През петдневния период трябва да пиете само чиста тиха вода. Чае и кафе трябва да бъдат изключени. Сега разкажете по-подробно за диетата план (дневна диета).

Не забравяйте! Има една схема на хранене в тези пет дни и не може да бъде нарушена!

Първи ден. Почистете тялото си

Преди да загубите няколко килограма, трябва да подготвите тялото си. Така че, първо трябва да се очистите от всичко, което е излишно, това ще бъде насърчено от дажбата на първия ден:

Както можете да видите, диетата е доста трудна, но ефективна. За да не се чувствате много гладни, разделете храната на малки порции. Също така се препоръчва да бъдете вкъщи в първия ден от диетата, тъй като често е възможно да използвате тоалетната.

Ябълките дават усещане за насищане на стомаха и не му позволяват да спре и въглищата активно отстраняват от тялото всички шлаки и ненужни елементи.

Вторият ден. Възстановяване на тялото ни

След като сте изчистили тялото от всички излишъци, трябва да помислите за възстановителна терапия за микрофлората на стомаха, защото за него това беше малък шок. Така че, съотношението на втория ден е, както следва:

 • Обезмаслена маса на изварата 600 грама (без пълнители);
 • Един литър нискомаслено съдържание на кефир;
 • Вода без газ (не по-малко от 1 литър).

Най-вероятно тялото ви не само ще бъде възстановено, но ще бъде изчистено още: кефирът, водата и извара ще допринесат за това. Между другото, на втория ден ще видите резултата. От тялото ще излезе ненужна вода (бъбреците активно работят с обилно пиене и ядене на ябълки и кисело мляко), както и да изтеглят излишната течност.

На този ден доставяте на тялото си "жив" протеин, той се асимилира за дълго време, в същото време мускулите му дават необходимия протеин, така че няма чувство на глад. А кефирните бактерии допринасят за добрата работа на стомаха.

Третият ден. Пълнене на тялото с енергия

Сега трябва да дадем на тялото повече енергийни ресурси:

 • 300 грама стафиди;
 • Две супени лъжици мед;
 • Отвара или компот на базата на сушени плодове (два литра).

Такава сладка "стъпка" ще даде много енергия, но също така е възможно да се увеличи усещането за глад, тъй като захарозата и фруктозата бързо се разцепват и хвърлят инсулин в кръвта. Затова препоръчваме да консумирате разрешените храни постепенно, достатъчно, за да продължите цял ден, разделете всичко на малки порции.

Тъй като отвара от сушени плодове може да има слабително действие, е по-добре да не планирате важни неща и дълги пътувания. Опитайте се да прекарате третия ден вкъщи.

Нашият мозък обича глюкозата и е "зареден", така че третият ден ще ви помогне да получите радост и облекчение по психологически начин. Стафидите са полезни за черния дроб и сърдечно-съдовата система, а калий, магнезий, желязо и антиоксиданти от компот ще поддържат цялото тяло.

Ден четвърти. Полезна "сграда" за тялото

Както знаете, най-добрият строителен материал е белтъчината, така че на тази "стъпка" трябва да заврите половин килограм нискомаслена пуйка или пиле и да я комбинирате с вода (не по-малко от един и половина литра). Можете също да разреждате протеиновите храни с билки и да използвате малко сол.

В пилешко месо има много аминокиселини, които лесно и бързо "вземат" нашето тяло. Първите три дни от диетата бяха доста ограничени, така че тялото се нуждае от строителен материал за мускулите. Тъй като те страдат най-много от липсата на хранене.

Пети ден. Изгаряме мастни клетки

Последният ден от "Лесенки" е вид обезщетение на тялото за предходните дни, поради което диетата на петия ден е наситена с фибри. Ние ядем зърнени култури, плодове и зеленчуци. Меню за деня:

 • Овесено брашно (двеста грама);
 • Зеленчуци, плодове в сурова форма (1 килограм);
 • Литър на неподвижна вода.

С суха овесена каша варете овесената каша по водата, можете да добавите малко сол. Можете да разпространявате овесена каша за целия ден или да ядете веднага. Допуска се да се направи салата (зеленчуци или плодове). Уверете се, че в диетата няма зеленчуци, съдържащи нишесте, както и банани.

Това е последната "стъпка" - това е истинска почивка за гладно тяло. Благодарение на фибрите човек чувства ситост, но получава много малко калории.

Прекратяване на диетата

Всички диети са опасни, защото килограмите могат да се върнат и "Лесенка" не е изключение, тъй като диетата е ограничена. Следователно, трябва да излезете правилно от диетата и да не се върнете веднага в старата си диета и калориен прием на храна. Много от радостите на резултата започват да се хранят активно, а всички загубени бързо се връщат, освен това теглото може да се увеличи допълнително.

След диета изключете тежките калории от диетата си или се опитайте да намалите до минимум сладкото, брашното и т.н. Яжте по-често, но на по-малки порции (за предпочитане пет пъти на ден). И тогава ефектът от диетата ще бъде запазен завинаги.

Share:
Comments