Диета: как да си помогнете да го преместите

Тази статия е за това как да си помогнете диета морально, превратить её из источника стресса в источник удовольствия. Труднее всего вынести диета морально. Даже если вы получаете достаточно необходимых организму веществ, даже если вам не грозит истощение, и физически вы чувствуете себя неплохо, то с эмоциональной точки зрения всё может обстоять далеко не так хорошо.

Знаете усещанията, когато не можете да мислите за нищо освен храна - и тази, която не можете да ядете на диета? Когато часовете между храненията са безкрайни, а храната за хранене изглежда толкова непривлекателна, че не искате да го погледнете отново, а не какво е то? И какво да кажем за постоянното измерване на теглото и ежедневните им разстройства от факта, че те не намаляват толкова бързо, колкото бихме искали?

Въпреки това, всички тези отрицателни емоции могат, ако не бъдат премахнати, тогава поне да се намалят. Ще ти кажа тайна - не всичко диета ти струва. Вероятно е необходимо да опитате няколко различни диети, преди да бъде даден резултат. Но независимо колко диети ще опитате сами, не е нужно да превърнете всеки от тях в жестоко изпитание и да се борят със себе си. Периодът на вашата диета е време на нови възможности и открития, за да донесете колкото се може по-позитивен в нея, да преминете от тежки мисли към нещо добро.

Как може да се направи това?

1. Хобита

Ако нямате хоби, е време да го стартирате. С диета всеки път изглежда като нов живот започва, така че тук е за вас отлична причина да добавите към него нещо друго, което все още не сте опитвали.

Направете това, което винаги сте искали, но по някаква причина сте го оставили. Опитайте се да направите някои прическа, да играете видеоигра, да започнете да събирате нещо. Ако в същото време със силно поносима диета започнете да правите нещо ново и приятно, то вашето хоби ще изгаси голяма част от отрицателните чувства от променената диета.

Ако вече имате хоби, можете дори да намерите нещо ново в него, което все още не сте направили. Например, ако засадите цветя, можете да засадите нещо, което още не сте имали. Ако искате да правите снимки, то е добра идея да купите някой обектива, който не сте опитали. Помислете добре - сигурно съществуващото ви обичайно хоби ще има някакъв недокоснат аспект.

Основното - да преминете вниманието от бремето на диетата към нови, приятни моменти, които ще ви дадат вашето хоби.

2. Съдове и посуда

Ако сега трябва да готвите храна, която всъщност не искате да ядете, тогава си струва да направите този процес малко по-приятно, така че готването да носи повече радост.

Поглезете се с нови, красиви ястия или кухненски прибори, за които дълго време мислите, но нямаше да ги купите. Ако това е кухненски уред, то правилно го завъртете, опитайте всичките му функции и определете кои ви харесват най-добре. Опитайте се да подготвите храна така, както никога не сте приготвяли: например, вместо да правите супа, направете супа пюре или нарязайте зеленчуците в салата с интересни фигури.

3. Нови рецепти

Със сигурност имате списък с рецепти, заедно с описание на вашата диета, но абсолютно не е необходимо да я следвате стриктно. Напиши списък на продуктите, които ви позволяват да ядете, а след това намерете няколко рецепти, които не са в описанието на диетата.

Опитайте се да добавите подправки, които никога преди не сте използвали; или подгответе хранене по нов начин за вас: например, двойка, във фурната или блендера.

Търсенето на нови рецепти и подготовката на нови ястия също така няма да ви остави да се отегчите и да се потопите в сериозни мисли за това колко сте лоши без забраненото хранене. Продуктите в същото време остават разрешени, диетични, така че новите ястия няма да повредят вашата фигура.

4. Дрехи

Да се ​​използва или да не се използва по време на диета скала е частна тема на всички. Някои съветват да избирате добри скали и да проследявате промените; някой, напротив, препоръчва напълно да се отървете от везните и да не зависи от тях.

Във всеки случай отлична добавка (или дори пълна подмяна) за везните може да стане дрехи, които все още не можете да носите. Това може да е като вашите съществуващи неща и нещо ново, което сте купили за бъдеща употреба.

Вместо да следвате теглото, наблюдавайте размера си. Проследяване на хода на диетата не е килограми, а сантиметри; Опитайте се с дрехи, които все още не са подходящи за вас и вижте колко по-лесно става да се обличате всеки път. Опитайте се да си направите няколко набора; купувайте обувки, подходящи за това облекло; вземете неща, подобни на тези, които носите сега, но по-малки.

Експериментите с дрехи също ще ви донесат много радостни емоции и нови идеи, и всичко това е по-добре, отколкото да броите часовете преди следващото хранене и да се чудите дали някой коктейл ще причини някаква осезаема вреда на вашата диета.

5. Козметика

Заедно с диетичните продукти ще бъде добре да купувате и нова козметика. Най-добре е да изберете средствата, които не сте използвали преди. Нека тялото ви да възстанови вътрешните си процеси и да се научи да изгаря наднорменото тегло; но все още гледаш външността. Поставете косата и кожата си в ред: направете свои собствени маски, намажете с масла и вземете ароматни вани. Можете също така да направите масаж: направете го сами или бъдете като специалист, и в същото време погледнете в солариума.

Ефектът от това няма да ви накара да чакате и дори диетата да не ви помогне много, добре поддържаната кожа и коса няма да изчезнат никъде.

Както виждате, за да не страдате от невъзможността да ядете любимата си храна, трябва да промените мислите си към нещо по-приятно. Диета за много хора става сериозен тест, но колкото повече нови и радостни дейности намирате за себе си по това време, толкова по-лесно ще бъде да го прехвърлите - защото всички мисли за храната ще отидат на заден план и вие сами няма да забележите как диетата завършва.

Вашите нови класове ще ви помогнат да продължите да не се страхувате от диети, защото в съзнанието ви те ще бъдат свързани не само с неудобства и вътрешна борба, но и с нещо ново, приятно, което носи радост.

Share:
Comments