Чудесата на диета с кефир: за 7 дни минус 10 килограма. мога

О, как искате да отслабнете бързо!

Разбира се, чудесата не се случват ... и въпреки това ... диетата с кефир в продължение на 7 дни е в състояние да осигури загуба на тегло от 5-10 килограма (ако приемем, че първоначалното тегло е значително високо).

Кефирът седемдневен период се отнася до така наречените моно-диети - енергийни системи, които се отличават с един основен продукт. Това е колко полезно и безопасно е да се разбира в ред.

Кефир диета за 7 дни минус 10 килограма: принципите на хранене

От името на диетата е ясно, че основата на диетата е продуктът от кефир-киселото мляко, който се получава чрез ферментация на мляко с гъби (дрожди, млечни стрептококи, оцетна киселина, бактерия от ацидофилус). Съдържанието на мазнини в кефира варира от 0,5% до 8%. Диетата използва кефир до 2,5% мазнини.

Има няколко варианта на диета с кефир. За тези, които са силни в духа, се предлага моно диета на един кефир, вода и билкови чайове. В деня се консумират 1-2 литра кефир, вода и чай без ограничения. Трудно е да се придържате към такава диета, така че е необходимо да се следи състоянието на тялото и цялостното благосъстояние.

За да постигнете резултата в минус 10 килограма в продължение на 7 дни, диетата с кефир ще помогне с добавянето на една или две нискокалорични храни в менюто. Това може да бъде пилешки гърди, пуешко месо, зеленчуци, ябълки, грейпфрути, нискомаслено извара, теглото на допълнителния продукт не трябва да превишава 600 грама. По този начин 1-2 литра кефир и обемът на ежедневната храна се разделят на няколко приеми с еднакви интервали от време.

Можете да допълвате диетата си със следните продукти:

• бяло постно месо, говеждо или телешко месо без мазнина;

• бяла риба;

• неподсладени плодове (ябълки, кисела круша, мандарини, портокали, грейпфрути и др.);

• сливи, сушени кайсии;

• овесени трици;

• геркулес, гречка, сваренные на воде;

• зеленчуци (краставици, домати, броколи, зелен фасул, кисело зеле и др.);

• извара до 2% мазнини, естествено кисело мляко без добавки;

• билкови чайове, минерална вода в неограничени количества.

Списък на забранените храни на кефир седемдневна диета:

• свинско месо, месно месо и месни полуфабрикати;

• Мастни сортове риба - сьомга, пъстърва, сьомга;

• банани, грозде;

• хлебни изделия;

• захар и нейните продукти;

• черен чай, кафе.

Извадково меню от диета за 7 дни, гарантираща загуба на тегло от 10 килограма

Вариант №1

вторник: 1,5 литра кефир, 250 грама варено бяло месо.

Вторник: 1,5 литра кисело мляко, 3 ябълки.

Среда: 1,5 литра кефир, 250 грама нискомаслено извара.

вторник: 1,5 литра кисело мляко, 500 грама пресен домат и краставица;

петък: 1, 5 литра кефир, 250 грама варена бяла риба.

събота: 1,5 литра кисело мляко, 100 грама сушени сини сливи.

неделя: 2 литра кефир.

Продуктът от кисело мляко трябва да бъде избран с срок на годност не повече от три дни, съдържание на мазнини до 2,5%.

Вариант №2

вторник: 1 литър кефир 2,5% мазнини, половин килограм пресни плодове (с изключение на грозде и банани).

Вторник: 1 литър кефир 1% мазнини, килограм варено постно говеждо месо.

Среда: 1 литър кефир 2,5%, 0,5 кг пресни зеленчуци (можете да направите салати и да ги напълните с лимонов сок).

вторник: 1 литър кефир 1% и 500 грама варена розова сьомга.

петък: 1 литър кефир със съдържание на мазнини 2,5%, 250 грама пресни зеленчуци, 250 грама пресни плодове.

събота: 1 литър кефир 1%, варени пилешки гърди (до 500 грама на ден).

неделя: 2 литра кефир 1% -2,5% мазнина.

Вариант №3

Всеки ден за една седмица, пийте един и половина литра нискомаслен (до 2,5%) кефир и яжте с него един от следните продукти:

• 1 кг ябълки;

• 600 грама варено пилешко филе;

• 600 грама варено треска;

• 1 килограм домат и краставица (общо тегло, можете да напълнете с лимонов сок);

• 600 грама извара, съдържание на мазнини от 1% до 2%.

Важни аспекти на храненето с кефир в продължение на 7 дни

Как да изберем кефир?

За да се гарантира, че диетата е успешна, е важно да изберете качествено кисело мляко. Подобно на повечето продукти, производството на кефир се регулира от държавните стандарти. За кефир GOST - P 52093-2003.

Съгласно изискванията за продукта около 100 грама трябва да представляват приблизително 2,8 грама протеин и 0,5% до 8,9% мазнини. По-рано се казва, че кефирният квас е вид симбиоза на гъбичките. През целия живот на напитката от кисело мляко, CFU (броят на формиращите единици) не трябва да бъде по-малко от 107, а при дрожди фермент - по-малко от 104.

Кефир с префикс "био" малко по-различно от обикновеното. Използва и други препарати за ферментация - бифидобактерии и ацидофилни пръчки. Обикновено се смята, че те имат положителен ефект върху стомашно-чревния тракт, тъй като те се различават в дългосрочна жизнена активност и устойчивост на бързо разрушаване.

Директен индикатор за качеството на продукта е неговата дата на изтичане. За да сте сигурни, че диетата с кефир в продължение на 7 дни ефективно и безопасно ще отслабнете с 10 килограма, трябва да изберете кефир с кратък срок на годност. Дългият срок на съхранение показва, че в кефира са добавени компоненти, които предотвратяват развитието на полезни микроорганизми. Този продукт, който е отворен, разваля само няколко часа, дори при температури под нулата.

Сервиращ размер, честота на хранене

Преди всичко, кефирът е хранителна система, насочена към намаляване на теглото. Най-ефективно е да се консумира кефир и допълнителни продукти 4-5 пъти на ден, с интервал от не повече от 3 часа. Размерът на една порция трябва да се изчислява поотделно. Основното нещо е да усетите чувство на ситост, но не и тежест след хранене, да знаете чувството за пропорция и да можете да спрете във времето.

Пример за график на хранене в диетата с кефир:

7: 30-8: 00 - закуска;

10: 30-11: 00 - закуска;

13:30-14:00 — обед;

16: 30-17: 00 - закуска;

19: 30-20: 00 - лека вечеря.

Вечерята трябва да е лесна, проста - чаша кисело мляко за няколко часа преди сън ще бъде идеална възможност за завършване на деня.

Режим на пиене по време на храненето с кефир в продължение на 7 дни

Постигането на резултат от минус 10 килограма е възможно само ако се придържате към стриктния контрол на храната и приемането на вода.

В деня в допълнение към ферментиралия млечен продукт са разрешени неограничени количества билкови чайове и чиста тиха вода. В същото време минималната норма на водата е 2 литра на ден.

Витамини по време на диета

Тъй като диетата с кефир осигурява използването на минимален брой продукти и неговото меню е непредставително, тялото се нуждае от допълнителна подкрепа. За да не подкопавате здравето си и да не страдате от последиците от диетата, трябва да използвате витамин-минерални комплекси. Те ще обогатят тялото с полезни елементи, ще нормализират обмяната на веществата, ще подобрят външния си вид, ще увеличат имунитета и дори ще ускорят процеса на отслабване.

Най-важните са следните витамини:

• Витамины А, Е, С, D;

• Б витамини;

• Магнезий, калций, цинк;

• Омега-3.

Спорт по време на диета

Спортният товар по време на диетата е разрешен, защото спортът - нещо като курсор за метаболизъм. Въпреки това, по време на твърд метод за отслабване, спортът трябва да бъде нежен - аеробика, йога, пилатес, плуване, леко бягане на чист въздух.

За да упражнявате натиск върху спорта, който ви е необходим след завършване на диетата, тогава ще имате силата да изпълнявате по-сложни комплекси за обучение, които ще помогнат за консолидиране на резултата.

Излезте от диетата с кефир

Кефир седемдневна диета, резултатът от която ще бъде най-малко минус 10 килограма - строга, доста твърда хранителна система.

Изходът от него трябва да бъде гладък, постепенно. Диетата трае една седмица, така че излизането от нея трябва да отнеме от 7 до 10 дни.

Продуктите в диетата се въвеждат постепенно, като се започне с обикновена храна и се увеличават порциите. Можете да преминете към обичайната диета след 14 дни.

Недостатъци на кефир диета за 7 дни. Какво може да доведе до рязка загуба от 10 килограма?

Мислейки как бързо да отслабнете, не трябва да забравяте за опасността от моно диета. По време на всяка моно диета тялото не получава необходимото количество полезни елементи, има излишък от някои вещества и липса на други. Това може да доведе до сериозни последствия, особено най-лошото от което е метаболитно разстройство.

Кефир диета за 7 дни е противопоказан в следните случаи:

• бременност, периодът на кърмене;

• наличието на тумор;

• бъбречна недостатъчност;

• сърдечна недостатъчност;

• гастрит;

• язва на стомаха и язва на дванадесетопръстника;

• болест на жлъчния мехур;

• възпаление на панкреаса;

• повишена киселинност;

• алергична реакция към диетичен продукт.

Всяка промяна в диетата, както и моно диета, още повече, причинява стрес в цялото тяло. Ако дните на гладно (не повече от две последователни) са полезни, дългосрочното проследяване на небалансираната диета води до много странични ефекти.

Алтернативата на диетата с кефир може да бъде хранителна система, проектирана не за 7 дни, а за всеки отделен ден. Може би това не помага да се види толкова бързо на везните минус 10 килограма, но това ще спести здраве, общото състояние и настроение на човек. В един ден от такава диета можете да консумирате кефир, при условие, че приемът му е удобно поносим от тялото.

Share:
Comments