Бананова диета

Диета от банани е с произход от Япония. Японците твърдят, че след 2-3 дни можете да се отървете от няколко килограма.

Много банановПричините за бързо нарастващия брой хора с наднормено тегло - са различни. Това е лоша екология, неправилна диета, заседнал начин на живот и т.н. Плюс това, не забравяйте за наследствеността. Разбира се, обяснителната работа и пропагандата за здравословен начин на живот се отплащат, но това очевидно не е достатъчно, за да се реши този проблем.

Постенето и диетите са може би най-кардиналните и ефективни начини за борба с наднорменото тегло. Ето защо, преди да започнете диета, препоръчително е да се консултирате с лекар. Една от ефективните и интересни диети за отслабване е диетата на бананите.

Какво е полезна диета за банани?

Не е тайна, че бананите са една от най-висококалоричните храни. Може би японската тайна за отслабване се крие във факта, че те консумират банани като зеленчуци, а не като плодове! Фенове на тази диета твърдят, че бананите - това е най-добрата алтернатива на бързо хранене. Един банан по правило покрива дневното изискване на човек за 1/3 витамин В6, 1/5 витамин С и 1/8 калий.

Нарязан банан

Ключът към ефективността на диетата с банан е правилният избор на плодове. За съжаление в нашата страна бананите се използват напълно узрели. Да, узрелите банани са много вкусни и сладки, но този продукт вече няма да се счита за диетичен, тъй като съдържа голям брой калории, дължащи се на голямото съдържание на моно- и полизахариди.

В Япония практически не се използват узрели банани, обичайни за нашите хора. За десерти понякога се използват специални класове с по-ниско съдържание на нишесте. По принцип японците използват банани като зеленчуци, неузрели със зелена кора. Зелените банани съдържат и нишесте, но структурата е малко по-различна. Такова нишесте се състои от плътни зърна с доста къса молекулярна верига. Поради своята необичайна структура нишестето на зелените банани практически не се усвоява и се отделя от организма. Ето защо диетата на бананите е ефективна. Зелените банани осигуряват на тялото микроелементи, за дълго време дават чувство за ситост и в същото време съдържат умерено количество калории.

Недостатъци на диетата с банани

Въпреки това, като всяка диета, бананът има редица недостатъци:

  1. Въпреки факта, че бананите съдържат голям брой микроелементи, те съдържат много малко протеини, желязо и мастноразтворими витамини. Храненето с мляко и банани трудно може да се нарече пълноценно. Ето защо, когато избирате вида на диетата, спрете на типа, който включва по-малко ограничения и може да съдържа източник на висококачествени протеини.
  2. За жителите на нашата страна тази диета е необичайна. Комбинацията от млечни продукти и зелени банани може да бъде изпълнена с проблеми с храносмилането.

Независимо коя диета изберете, не забравяйте, че само един здрав човек може да бъде красив. И диетите не могат да заместят пълната рационална диета.

банани

Видове бананови диети

Има три основни вида бананови диети:

  • Диета № 1

Това е най-трудната диета. Състои се от вземане на един банан и една чаша мляко три пъти на ден. Продължителността на такава диета трябва да бъде не повече от 3 дни.

  • Диета № 2

Основната характеристика на този тип диета е липсата на диета. Бананите могат да се консумират по всяко време, ако има чувство на глад, но не повече от един и половина килограма банани. Можете също да пиете зелен чай без ограничения.

  • Диета № 3

Тази диета е сутрин, характеризира се с факта, че тя не нарушава обичайната диета на човек. Консумацията на десерти и млечни продукти е ограничена. Можете да вечеряте, но само до осем вечерта.

Основното условие е две банани за закуска. Известно е, че закуската е най-полезното ястие. След хранене метаболизмът се ускорява. Ето защо хората, които са свикнали да закусват, изгарят няколкостотин калории повече от своите опоненти. Сутрин, понякога можете да си позволите тези храни, в които трябва да се ограничите. Сутрин тип банан диета ще ви помогне да получите закуска, в същото време и ви позволяват да загубите няколко килограма. Повече информация за това какво да ядете в сутрешните часове, които ще научите от статията: Правилата за закуска за отслабване.

Share:
Comments