Тялото обвива целулита

тайна - това е може би най-старият начин за борба с целулита. Същността на процедурата е много проста: активното вещество се прилага върху цялата повърхност на кожата под формата на маска. Тялото е обвито във филм или бинтове. Полученият от филма парников ефект води до повишено кръвообращение и повишена активност на потните жлези. В резултат на това цялата повърхност на кожата абсорбира всички полезни в тази маска - микроелементи, биологично активни вещества плюс шлаки се отстраняват от обвитите зони.

Профессиональные косметологи много спорят о достоинствах и недостатках тех или иных способов коррекции фигуры, и только у обертываний практически нет противников. тайна не просто эффективный способ коррекции фигуры, но и очень комфортный – пациент отдыхает и расслабляется во время сеанса.

Показания к обертываниям очень широки. тайна можно использовать практически при любых проблемах с фигурой или кожей, варьируя препараты. Вы можете применять обертывания при решении следующих проблем:

- кожата, която е загубила еластичността си след загуба на тегло, раждане и т.н. - целулит и локални мастни депозити; - суха груба кожа с хиперкератоза (прекомерно удебеляване на роговия слой на човешката кожа) - проблемна кожа със застояли петна и инфилтрати - чувствителна кожа, склонна към пилинг и контракция.

Счита се, че опаковките са особено показани в тези случаи, където желаният резултат трябва да бъде получен възможно най-бързо. Понастоящем има огромен брой опции за обвиване и за лаиноста е трудно да запомни дори имената си. Появяват се съществено нови лекарства, чиято задача е да влияят директно върху механизма на конкретен проблем. Например, антицелулитни решения за опаковки (карнитин, екстракт от кола ядки, йодирани протеини и водорасли), затопляне на кожата (производни на никотиновата киселина), възстановяване на микроциркулацията (arnica, escus) и така нататък. Съвременните формулировки са проектирани по такъв начин, че да можете да получите точно концентрацията на веществата, която се изисква в конкретен случай.

Обвивката може да бъде пълна (от шията до пети) и частична, когато е ограничена до обвивката на отделните части на тялото. Смята се, че пълната обвивка е по-ефективна. В допълнение към решаването на конкретни козметични задачи, процедурата за опаковане включва и допълнителна грижа за кожата, която винаги се нуждае от нея.

Един от вариантите на обвивката е използването на превръзки (еластични превръзки), друга опция е пресоването с филм, когато се използват като активни вещества гелови форми с екстракти от различни необходими вещества. Те бързо се абсорбират в кожата и не оставят следи. Прилепването на лентата с филм е добър начин за лимфен дренаж чрез увеличаване на налягането в тъканите. Тя може да се комбинира и с други процедури. Опаковка - интензивна грижа за тялото, която сега се практикува от много салони за красота в Москва, дори най-малките. Но въпреки простотата и достъпността му има редица противопоказания, при които е абсолютно невъзможно да се правят тайни. Например, опаковките с високо съдържание на йод са противопоказани, ако има нарушения на щитовидната жлеза и алергия към йод. Също така, не трябва да има неоплазми, възпаление на вените, хронични респираторни заболявания, сърдечно-съдови заболявания. В тези случаи са изключени калдъра и процедурите за затопляне. Те също са противопоказани при бременни жени.

Share:
Comments