Jam от ревен: как да готвя

Jam от ревен - общо описание

Ревенът се счита за много полезен, тъй като съдържа аскорбинова киселина, пектитни вещества, захари, рутин, ябълчна и други киселини. Ето защо ревулът се запазва, за да се пази не само вкусно, но и полезно сладко.

Събирането на ревен от ревен и следователно консервирането е необходимо само до средата на юни. Опитните домакини смятат, че по-късно не е подходящо да се направи това, защото горещото време и повишаването на температурата през лятото провокира грапавостта на дръжките. И оксалова киселина започва да се натрупва в ревен. И тя, както е известно, не е безобидна.

Ако събереш реварата навреме, можеш да готвиш конфитюр, компоти, захаросани плодове, целувки, пълнеж за пайове и други неща.

Jam от ревен - приготвяне на ястия

Важно е да се има предвид, че ревулът не трябва да се приготвя в калай или медни прибори, тъй като това може да доведе до окисляване. Тигани и купички от други материали са подходящи за готвене. За да се върти конфитюр от ревен трябва да бъде в подготвените банки. По-специално стъклените буркани трябва да се почистват със сода и след това да се стерилизират.

Jam от ревен - подготовка на плодове

Както вече беше отбелязано, ребар трябва да се събере в началото на лятото. Отрязаните стъбла трябва да се почистват с нож от много тънка кожа. Ако това не стане, парчетата в конфитюра ще се окажат трудни. И след почистване, ребрата стъбла може да се нарязва на парчета и след това готвени.

Желе от ревен - рецепта 1

За да се приготви конфитюра от ревен, се изисква един килограм ревен и захар. Начинът на подготовка е много прост.

1. ревен трябва да се мият, суха, а след това - нарязани на кубчета (в този случай се изстърже кожата не е необходимо). 2. Приготвени кубчета ревен трябва да бъдат поставени в тенджера, покрит с един килограм захар, оставете така за един ден, така че ревенците дават сок. След един ден съдържанието на тигана трябва да се смеси и след това да се постави на бавен огън. 4. Понякога се разбърква, конфитюр от ревен трябва да се варят след кипене в продължение на 10-15 минути - не повече. 5. След като изчакате да се охлади, консумацията му трябва да се разстила върху бурканите и да се покрие с пластмасови капаци. Това конфитюр трябва да се съхранява на хладно място.

Желе от ревен - рецепта 2

Jam от ревен може да бъде приготвен с добавяне на черешови листа. Като съставки трябва да използвате килограм ревен, един килограм захар, 100 грама черешови листа и 200 грама вода.

Методът за получаване е както следва:

1. Необходимо е да се вземат млади репички от ревен и да се измият. След това нарязани на малки парчета, така че дължината на парчетата е равна на ширината на дръжките. Ще трябва да заври и захарен сироп. По-специално, един сироп се приготвя от един килограм захар и чаша вода. И в процеса на готвене, че е необходимо да се добави една шепа (около 50 грама) на черешови листа. Така че е необходимо да се чака за пълно разтваряне на захар, и след това отстраняване на череша listya.3. Прясно варен сироп трябва да се изсипва предварително приготвени парчета от ревен. 4. Масата трябва да се охлади, след това добавете още 50 грама непременно свежи листа от череша. И вече с листата довежда конфитюрата до кипене. Пригответе го, като го определите на прозрачни стъбла и гъст сироп. Дори горещо сладко се опакова в предварително стерилизирани буркани и се навива. Такава решетка от ревен има много приятна миризма на черешови листа.

Желе от ревен - рецепта 3

Можете да направите конфитюр от ревен и портокали. Рангът и портокалите трябва да се приемат в съотношение килограми ревен или половин килограм портокали, т.е. да се запази съотношението от 2 към 1. Тя също ще вземе половин килограм захар с торбичка за желирана захар или килограм обикновена захар (но в този случай конфитюрът ще трябва да издържи повече).

1. За да започнете, нарязани ревен с малки парчета на около 1 сантиметър, сгънете режената ревен в купа, в която конфитюра ще бъде сварен и поръсени с 2 супени лъжици захар. Ще ви трябва и коричка от един портокал, който може да бъде свален с нож или с ренде. Портокалите без кората трябва да бъдат нарязани на малки парченца, като се премахват всички кости. Портокалите, както и сокът, който е бил освободен по време на разфасоването на плодове, трябва да се добавят към ревен, след което да се поръсва всичко с една супена лъжица захар. Съдовете трябва да бъдат покрити, а след това оставени за 4 часа - през това време захарта напълно ще се разтвори. След четири часа тиганът трябва да се постави на огъня и не забравяйте да добавите съдържанието на сашета на желираща захар (на килограм плод половин килограм обикновена захар). Маса, за да се заври и напълнете тигана с останалата захар. Също така добавете настърганото зърно на рендето, след което отново дайте кипене на кипене. След това конфитюрът със слаб врял трябва да се приготви още 5,8 минути. Горещото конфитюр трябва да се излива върху кутии, а след това веднага да се затвори с капачки.

Jam от ревен - полезен съвет от опитни готвачи

Има един много прост начин да се направи конфитюр от ревен апетитен. При приготвяне на сладко, когато масата вече е достигнала кипене, трябва да се извади от огъня и да остане за около 6 часа. Тази процедура може да се повтори три пъти, последният път, когато донесете конфитюра на готовност. Това е по-обезпокоителен начин за готвене, но сиропът в конфитюра ще бъде прозрачен, а парчетата ревен ще изглеждат като захаросани плодове.

Между другото, можете да направите готово конфитюр по-ароматен, добавяне на малко канела за готвене.

Коментари

Татяна 08/08/2016 Отдавна исках такава рецепта. Благодаря. Валери 08/19/2016 Благодаря ви, ще опитам последната рецепта.
Share:
Comments