Bodyflex - модна гимнастика за отслабване

Известно е, че човекът не може да живее без кислород и както се оказа, също е невъзможно да отслабнете без кислород. Тлъстината молекула, когато се комбинира с кислород, се разпада и така се получава загуба на тегло. Американската Гриър Дейлърс и нейната руска последовател Марина Коран са решили да използват тази функция като начин бързо да придобият красиво тяло без бръчки.

Разработиха специална дихателна гимнастика, наречена "Bodyflex", която, ако ги повярвате, помага бързо да се отървете от излишните сантиметри на корема и бедрата. И накрая, най-важното е, че загубата на тегло ще изисква само 20 минути на ден, без ограничения за храненето. Грейър се е понижила от 50 на 42 през един месец.

Какво представлява тялото?

Bodyflex, с прости думи, е упражнения за дишане, съчетани с прости упражнения. В сърцето има дифрагматично дишане, т.е. дишане със стомаха. Обърнете внимание на това как малките деца и мъже дишат - когато вдишват корема си, а когато издишват - "издухани". Смята се, че такова дишане е по-полезно, защото тялото получава повече кислород и масаж на вътрешните органи. Ние, жените, често дишаме, т.е. "повърхностно". Марина Корпън уверява, че чрез промяна на стила на дишане до "коремната", можете да изградите, да станете по-хубави и по-млади само за няколко седмици.

Първо се опитайте да дишате корема. Стойте или седнете, както желаете, сложите едната си ръка на гърдите си, а другата - на стомаха си. Поемете дълбоко въздух в носа си, надувайки стомаха като топка. Уверете се, че ръката, разположена на гърдите, не се движи, не позволявайте на себе си да диша. Издишайте (също през устата), изпразнете напълно корема и издърпайте под ребрата. Това е "коремното" дишане.

Сега нека да говорим директно за дишането и упражненията. В първоначалното си положение (изправено, седнало или легнало положение), поемете дълбоко въздух-pregluboky носа, попълване на белите дробове и стомаха до пръсване на въздуха, а след това сгънете тръба устни, ако искате да духне свещта и издишайте, изпразването на стомаха. След това вдишайте рязко, надуване на корема и издишайте бързо и драматично през устата, а вие неволно ще публикува звучи като "Ха!". И след това издишване, издърпайте корема под ребрата и плътно затворете устните си, в това положение трябва да се задържите за около 8 секунди. По това време се извършват упражнения. След това поемете дълбоко дъх, отпуснете се и повторете комплекса. Този вид дишане ще изглежда трудно отначало, но след няколко урока ще свикнете с него.

Упражненията в bodyflex са насочени към премахване на мазнините във всички области, всички в комплекс от 12 упражнения за краката, ръцете, гърдите и корема. Всяко упражнение трябва да бъде направено три пъти, те са статични, т.е. в крайна точка трябва да натоварите мускулите колкото е възможно повече и да ги задържите за 8 секунди.

Например, ще дам едно от упражненията за корема. Легнете на пода с коленете, наведени на коленете, направете цикъл на дишане "вдишвайте, издишайте, вдишвайте", вдигнете стомаха, вдигнете горната част на тялото, опънете ръцете си до тавана, пресата е много напрегната, задръжте за 8 секунди, след това се отпуснете диша.

Направете още 2 пъти и продължете с следващото упражнение. Не се предоставя почивка между подходите. В комплекса има упражнения за разтягане и сила, включващи всички основни мускулни групи. Трябва да го правите всеки ден в продължение на 20 минути, за предпочитане на празен стомах или 2-3 часа след хранене, така че стомаха е по-лесен за привличане.

Как функционира тялото?

Нека поговорим за магическите свойства на Bodyflex. Създателите твърдят, че с дълбоко дъх тялото получава кислород, дишането, ние се отървете от отломки и метаболизма (от най-ужасяващите токсините), а задържане на въздуха, което правим упражненията и в този момент, кислород, получен по-рано използва мазнините в тази област, които тренираме. Не е ли тази магия? Ние дишаме, като се прецеждат преса, и след две или три седмици получаваме плосък корем. Те казват, че може да загубите 10 кг за един месец. Т.е., прави по-малко от половин ден и не следват диета, можете да станете балерина само за месец, или дори по-малко.

Тази техника предизвика голям интерес към вас, защото няма нужда да бягате, да повдигате гири, да отказвате вечерни вечери. А, и все пак - те изчислиха, че часовия урок изгаря до 3500 ккал, а за 20 минути ще загубиш почти 1000. Това е почти два пъти повече, отколкото да тичаш.

И какво наистина?

Всъщност, bodyflex е просто фитнес зала, която обикновено не е лоша, но ефектът от нея е много преувеличен. Да, можете да издърпате фигурата благодарение на упражненията, да намалите талията и да свикнете със стегнатостта на стомаха. За да се постигнат впечатляващи резултати без да се коригира диетата и допълнителното физическо натоварване е невъзможно. И научните доказателства, че енергийните разходи са толкова високи, а кислородът има интелигентност и получава точно там, където е необходимо, не съществува. Ето защо, не вярвайте в чудодейните свойства на гимнастиката, по-добре е да имате търпение и да работите върху себе си, а не да чакате чудеса. Bodyflex на практика.

Работейки като треньор, провеждах обучение по тази система. Усвоявайки дихателната техника, се натъкнах на отрицателни усещания в коремната област с остри инхалации - издишвания (периодично имах гастрит), друг момент е възможно замайване по време на забавяне на дишането. Самите упражнения не са лоши и ако се направи правилно, ще почувствате значително натоварване на тялото, но трябва да се стремите твърдо.

Повярвайте ми - да задържите повдигнат крак в напрежение, освен това с корем, вмъкнат в продължение на 8 секунди, не е толкова лесно! Но само така ще ефектът от класовете. Като цяло моите ученици са загубили тегло (разбира се, не толкова кардинално, колкото самата Гриър) и са оценили действието на респираторната гимнастика, защото имат добър ефект върху метаболизма и работата на вътрешните органи. Въпреки това, 10 кг на месец, никой не губи тегло, средно - 3 кг, което е съвсем реално и добро, плюс - стегнат корем поради оттегляне. Ето защо можете да направите bodyflex, но не очаквайте бързи и зашеметяващи резултати от него. Между другото, много хора започнаха да ядат по-малко благодарение на това дишане.

Share:
Comments