Златни обувки за богати господа

Изтокът е деликатен и ... скъп бизнес. За пръв път в света е създадена линия от мъжки и дамски обувки от чисто злато. Авторът на колекцията е италианският дизайнер Алберто Морети. Обувки от 24-каратово злато излязоха на пазара в бутиковия магазин Level Shoe District в Дубай.

Не е тайна, че богатите клиенти от страните от Персийския залив не пестят луксозни стоки, като обръщат специално внимание на дрехите и луксозните обувки. Ето защо за първи път ръчно изработени обувки, основата на които са кадифе и покритие - пръскането на чисто злато се появи точно в Дубай. Богатите господа от Близкия изток трябва да знаят, че те са първите, които притежават най-изключителните неща.

Трябва да кажа, че няма нищо необичайно в дизайна на обувките. За жените - това са обичайните обувки - лодки на малка пета, за мъжете - мокасини. Обувките нямат декоративна обработка, защото според дизайнера чистото злато говори сама за себе си.

Цената на един чифт обувки е около 5 хиляди долара. Според съобщения, след няколко месеца "златните" обувки ще се продават в други страни.

В Близкия изток те не търсят купуване на луксозни стоки: около 7,7 милиарда долара са изразходвани за дрехи и аксесоари, 30% от които се изразходват в Дубай, където жителите са готови да платят до $ 200 на месец за обувки. За сравнение: жителите на Англия и Северна Америка по статистика се съгласяват да харчат за обувки 14 и 31 долара, съответно.

Share:
Comments