Здравословните закуски ще помогнат на децата да се борят с

Здравословните закуски от зеленчуци и сирене ще помогнат да се улесни чувството на глад при децата между основните ястия и да се реши проблемът с детското затлъстяване.

В ново проучване, децата, на които се дава сирене и зеленчуци като лека закуска, са изяли 72% по-малко калории от децата, които са яли картофени чипове. Ефектът е още по-изразен при децата с наднормено тегло или затлъстяване.

В допълнение, тези деца се чувстват по-удовлетворени от тези, които ядат чипове.

Проучването обхваща около 200 деца от трета до шеста степен. Те бяха дадени чипове, сирене, зеленчуци или зеленчуци със сирене и им бе позволено да ядат тези храни в неограничени количества, докато гледаха 45-минутно телевизионно шоу. Децата, на които се предлагаха само зеленчуци, изядоха най-малко калории. Приблизително същия брой калории на глад е удовлетворен от тези, които са яли зеленчуци със сирене или само сирене. Но нито един от тези два варианта е много по-малко калоричен от закуска с картофени чипове.

"Не е препоръчително децата да се лишат от закуски, а в някои случаи това може да доведе до противоположни резултати", предупреждават изследователите. Но като заменяте нездравословни храни, които са полезни, като сирене и зеленчуци, можете да избегнете ефекта на бумеранга.

Да, сиренето може да бъде висококалорично, но също така е богато на протеини и калций. Плодовете и зеленчуците са пълни с фибри, които помагат да се успокояват по-бързо и да не се гладуват по-дълго, а в комбинация с протеина получавате перфектно балансирана закуска.

Какво могат да ядат децата? Учените предлагат: - Вино сирене и плодове - Сирене и пълнозърнест крекер - Кисело мляко и мюсли

Share:
Comments