Възможно ли е да се вземат деца в гробището? възможно ли е

Трекингът до гробището е много злощастно събитие в живота на един възрастен, какво можем да кажем за дете, което понякога трябва да посети това място, когато той придружава родителите на погребение или на помнене на починали роднини.

Така че, можете ли да заведете децата в гробището?

Подход към въпроса дали едно дете може да отиде на гробището в различни страни

Гробището е място за почивка на нашите предци. Това е началото на нов начин на душата на човека - такъв е случаят в източните страни. Тук духът не се издига или слиза в долното царство, но се възстановява. Както е известно, в много източни страни традицията за погребване на мъртвите в гробището е премахната. Те просто са кремирани и тяхната пепел се съхранява в специални урни.

В някои държави са открити погребения за кремирани починали. Тук човек може да дойде и да не изпитва скръб. На такива погребения няма плочи с тъжни надписи и снимки на починалия. Източната традиция убеждава своите привърженици да не губят сърцето си на погребението, а да се радват, че душата продължава пътуването си и има възможност да живее отново.

Тоест се оказва, че ако в урните се съхраняват само пепелта на човешкото тяло в гробището и душата свободно се изроди, тогава е необходимо да отидем до гробището, да вземем деца с тях и да жалеем? Не - няма смисъл. Човек трябва да се радва на възможностите душата да се роди отново и да живее по-достойно, както мислят в източните страни.

Западната традиция запазва ритуалната част на погребението, преди да погребе тялото в специално подготвен гроб. На гроба непременно трябва да бъде надгробен камък с образа на починалия. По този начин западната традиция показва, че роднината, чиято снимка се издига на надгробния камък, е на това място. Неговият дух не е свободен и да общува с родния човек, който е умрял - е необходимо да отидеш в гробището. Но в същото време западната църква отхвърля признаването на възможността да възкреси мъртвите, възможността да комуникират директно с тях. Само чрез Бог. Но след това се оказва, че не е необходимо да се празнуваме на гробището - достатъчно е да сложим свещи за почивка в Църквата.

Много е важно да се разбере, че когато в западната традиция погребенията са за оцветяване на починалия четиридесет дни, тогава невъзможността за неговото възстановяване се потвърждава. Въпросът е дали детето може да отиде на гробището, особено на себе си - изобщо не си заслужава. Такава обрива може да доведе до редица неудобства на детето и на родителите му. В паметните дни има много хора в тъга и скръб, за да реагират негативно на детето. Всяко погребение е стрес за децата.

Възможно ли е да се вземат деца на гробището - психологическия аспект на въпроса

Заслужава да се отбележи, че психиката на детето е достатъчно слаба и уязвима в сравнение с психиката на възрастните. Ето защо, задайки въпроса дали е възможно да се вземат деца на гробището, първо трябва да отговаряте честно, но дали тази кампания е необходима. Възможно ли е да оставиш детето с бавачка, роднини и да отидеш в църковния двор?

Работата е, че много родители твърдят, че вземат децата си на погребение и на памет на гробището поради факта, че близък роднина на детето е умрял, родителят и детето трябва да му кажат сбогом.

До една определена възраст детето не може да прави разлика между категориите "добро", "лошо", "живот", "смърт". Дете, чийто родител е умрял и изпитва стрес. Много често родителите се питат дали децата могат да бъдат допуснати да отидат на погребението, след като детето ги посети и се уплаши или други отрицателни програми.

Както казват психолозите - енергията на траур, която е присъща на погребенията и самата гробище, може просто да унищожи енергийното поле на детето. Децата не разбират напълно защо се извършва погребението, защо се държат по този начин и дали те не могат да бъдат избегнати. Дете, което е загубило близък човек или родител, изпитва както потисничество, така и страх, но те се влошават точно в гробището.

Много психолози отбелязват факта, че ако детето първоначално е разговаряло за това, какво означава да живееш и какво означава да умреш, тогава той просто гледа на тези две категории. Детето знае, че смъртта е неизбежна и лесно толерира престоя в гробището. Той разбира причината, поради която всички плачат и скърбят и разбира, че това е неизбежно.

Поради своите възрастови особености психиката на детето е склонна към активни асоциации. Това означава, че детето може бързо да се адаптира към околната среда и леко да създаде положителни и отрицателни образи в главата си.

Това означава, че дете в напреднала възраст, което присъства на погребение, може до края на живота си да развие негативно отношение, свързано с това събитие. Никой психолог няма да даде надеждна прогноза за това как кампанията ще отиде на гробището за това или онова бебе.

Възможно ли е да се вземат деца в гробището? Психолозите препоръчват да се вземе предвид възрастта на детето и неговото психическо състояние, като се вземе такова решение. Ясно е, че много родители вярват, че едно едногодишно дете няма да изпитва неудобство от факта, че около него наскърбяват хора. От една страна, те са прави, тъй като всички деца реагират по различен начин на подобни кампании. От друга страна - никой не е имунизиран от емоционални шокове, а дори и възрастни изпитват дискомфорт в гробището.

Възможно ли е децата да посещават погребението, когато са достигнали съзнателна възраст? Въпросът е много противоречив. При някои деца мирогледът практически се формира от десетгодишна възраст, докато в други се формира в епохата на юношеството. Всички индивидуално - психолози казват. Но не трябва да рискувате, особено ако детето може да се предпази от нервни удари.

Възможно ли е дете да отиде в гробището? Какво да направите, ако трябва

Ако посещенията в гробището не могат да бъдат избегнати, тогава е необходимо да се предпази детето от ненужни нервни удари. С него трябва да има един от роднините. Детето не трябва да присъства на погребението на роднина, може да бъде осигурено от тази процедура. Децата не винаги могат да разберат защо тялото, което лежи в ковчега, вече не е неговият родствен човек. Това е недоразумение и може да предизвика различни умствени аномалии.

Ако вече е съзнателен избор на дете да посети гробището - струва си да проведе разяснителен разговор с него, преди да отиде там. Важно е да не оставяте бебето само след такова пътуване и да следите отблизо емоционалното му състояние.

Може ли дете да отиде на гробището лично? Нежелателно е, много от посетителите му имат желание да почетат паметта на починал алкохолик и това събитие не преподава на детето на благоприличие и здравословен начин на живот.

Струва си да се отбележи, че до определена възраст, съзнателното му състояние - детето е по-добре да не вземе в гробището. Ако не можете да избегнете кампанията - заслужава си да претеглите отново всички плюсове и минуси и да защитите детето от ненужни емоционални шокове. Всяко дете е индивидуално и подходът към всеки трябва да бъде индивидуален. Основното е здравето на живеещите, особено децата, които са най-уязвими.

Share:
Comments