Възможни последствия от удължаването на ноктите

Красивите и добре поддържани нокти са мечтата на всяка жена. Съвременната индустрия за красота предлага красив полусферичен продукт, който става още по-красив чрез увеличаване на геловете за нокти или акрил. Процедурата е безболезнена, но редовно се повтаря.

Голямото предимство на фалшивите нокти е тяхната дълголетие, като бавното нарастване на корекцията на нокътната плочка трябва да се извършва не повече от веднъж месечно, но има и отрицателна страна на тази козметична процедура

Нежелани реакции

  • Чувствителната кожа около ноктите може да реагира на субстанцията, приложена към ноктите, особено ако е с лошо качество. В резултат на това собственикът на красиви нокти може да изпита алергии, унищожаване на собствената си ноктопластика или отравяне на белите дробове с токсични вещества, които са част от средствата за изграждане.
  • Ноктите, изработени от изкуствени материали, са способни да изтъняват и унищожават естествената плоча чрез "изтегляне" на природни масла от нея.
  • Често средствата за изграждане съдържат химикали, които в големи количества могат да предизвикат интоксикация на тялото. Отрицателно, тези вещества засягат черния дроб, белите дробове и кръвта.
  • Има случаи на екзема или контактен дерматит поради акрил, който жените носят на ноктите си. Процесът на проявление на болестта е прост - на 2-4-ия ден след прилагането на агента на пръстите се появява обрив, след което се разпространява в здрави участъци от кожата.
  • Поради контакта на нокътя и гела за дълго време, естествената плоча отслабва, става крехка и бледа, често се появяват петна, ноктите могат да станат жълти или зелени. Всичко това са признаци на гъбички, които, ако бъдат уловени в здрави зони на кожата, могат да унищожат трайно живота на жената, но лечението може да продължи до година и половина.
  • Увреждането на изкуствения нокът е изпълнено с появата на бактерии в пукнатините, което ще доведе до увреждане на естествения нокът. Тя ще започне да се отделя, може да промени цвета или да стане много дебела. Често инфекцията се дължи на факта, че капитанът не се придържа към санитарните норми и инструментите нямат банална стерилизация.

Разбира се, не трябва да се паникьосвате и да застреляте изкуствени нокти. Опитайте се да минимизирате последствията, които са описани. Първо, изпълнете процедурите за изграждане и коригиране на опитен специалист в салон за красота, уверете се, че капитанът е измил ръцете си, стерилизира инструментите, при условие, че имате отделен пилинг файл и сте използвали само качествен продукт, за който можете да поискате сертификат за качество.

Текст: Ксения Александровна

Share:
Comments