Трябва ли да отрежем дете на година: да се отървем от

Признайте, че вече сте задали много въпроси: трябва ли да изрежете дете за една година или да го направите абсолютно не, и ако е възможно - къде, как и какво? В народа има много мнения по този въпрос, понякога директно противоположни. Уви, повечето от тях принадлежат към категорията предположения и заблуди. Нека веднъж завинаги да разсеем съмненията, да се отървем от митовете и да започнем правилно да се грижим за косата на децата.

Cut - можете, ако имате нужда

Мнението, че детето задължително трябва да бъде съкратено за една година, се засажда главно от по-старото поколение - баби и дядовци. Тя се основава на древни суеверия, които нямат нищо общо с действителността.

Така че, в по-стари времена, дължината на косата традиционно се свързваше с продължителността на живота и гъстотата на косата - с богатство. Ето защо децата бяха нарязани колкото е възможно по-скоро - за да ги спасят от тънкия и слаб пух, покриващ главата на новороденото. Смятало се, че веднага щом нарязате косата - веднага станете силна коса за възрастни.

Мнозина днес дори сериозно вярват, че прическата подсилва косата, стимулира растежа им - но това не е така. Честотата на подстригване по никакъв начин не се отразява на нейната красота - напротив, в процеса на рязане съществува риск от увреждане на деликатните космени фоликули, които точно определят красотата на косата. В миниатюрните корени се съхранява генетична информация за това какво трябва да бъде човешката коса. Промяна на този наследствен код не може да бъде никаква ножица.

В какви случаи е необходимо да изрежете дете? Ако бебето се е родило плешиво и докато току-що започна да придобива коса, можете да го направите без прическа - не утежнявайте отново психиката на детето. Но когато ударите в очите ви, пречат на вашето виждане или главата ви се изпотява, трябва да предприемете действия.

Веднага направете резервация: в никакъв случай не можете да изрежете деца nalyso - това е обявено в унисон от всички лекари заедно. Такава радикална прическа е сериозен стрес за бебето. Освен това, в процеса на бръснене, можете да повредите корените на косата, а дори и да не забравите да донесе инфекцията. Ето защо, не се предавайте на убеждаването на никого - да се откаже от мисълта за бръснене на бебето на nalyso.

Така че стигнахме до извода, че въпросът с допустимо отклонение трябва да бъде решен във всеки отделен случай. Обрязване на косата - не е задължително, но понякога полезно. И най-важното: ако решите да намалите, трябва да направите това правилно.

Къде и как да отрежете дете на година

Какво би могло да бъде по-добре за дете, отколкото нежните ръце на майка? Помислете за това, като сте решили да вземете едногодишното дете на фризьорския салон. Дори в специализиран детски салон, той се очаква от много тестове. Например, необичайна ситуация може да плаши или, напротив, да се раздвижи - и в двата случая семейно пътуване ще бъде обречено на неуспех.

Веднъж в ръцете на фризьор (дори и на най-атрактивните и очарователни), малко дете вероятно ще изпитва стрес. Готови ли сте да го подложите на такова наказание?

Можете, разбира се, да поканите майстора вкъщи. Но въпреки това най-доброто решение ще бъде да се събереш заедно, въоръжен с пишеща машина и гребен, да си скъсиш бебето. Нека първият не съвсем точно - бъдете сигурни, с времето ще можете да овладеете дори моделите прически. Основното нещо е да вярваш в себе си!

Как да отрежете дете: 5 основни правила

Вие, разбира се, разбирате, че в бизнеса с отрязването на едногодишната грижа и внимание на децата са важни. В никакъв случай не може да навреди на нежна кожа на бебето, която крие крушките за коса. Освен това, увреждайки кожата, можете да причините болка на болката и да я нагласите постоянно в съответствие с прическата. Ето защо в работата трябва да се използват изключително безопасни инструменти.

Така че, правило едно - използваме специална детска пишеща машина. Защо не можете да отрежете деца с по-стари устройства? Да, защото те не са предназначени за малки "клиенти": техните остриета не режат изобщо, но притискат и дръпват нежно бебешките коси. В допълнение, възрастни коли обикновено произвеждат ужасен звук, страшни деца.

Ето защо трябва да прекарате известно време и да изберете подходящ детски модел. Подходяща е например машината BabyTreem, специално разработена за детската коса.

И тук е правилото за две - срязване на детето с машина, оборудвана с керамични ножове. Керамиката е много по-безопасна от желязото и е почти невъзможно да се залепят такива остриета.

На трето място. За първи път изберете времето, когато бебето се храни здраво и остава в добро настроение. Нека прическата да бъде свързана с него с приятно забавление, игра, но не и с тежки мъчения.

Четвърто. Преди всяка процедура е необходимо да поставите визьор върху челото на бебето. Можете да го направите сами от импровизирани средства или да купите в магазин. Козирката ще предпази от появата на коса в очите - би изглеждала малко, но много важна.

И накрая, петият. Изрежете, плътно нанесете дюза на главата на детето, но не го натискайте. Работете бавно, но методично. Първо премахнете косата от носа, като се движите отдолу нагоре, а след това по същия начин от храстите и отгоре.

Да, и не забравяйте да избършете ножовете на машината правилно всеки път, след като приключат допустимите отклонения - те ще продължат по-дълго.

Както можете да видите, няма нищо трудно да изрежете бебето си сама. Всеки може да научи това. И ако се страхувате да започнете, помолете за помощ баща си.

С грижа за бъдещето

Сега знаете защо децата са нарязани, че не можете да си бръснете дете за една година и за да го отрежете, трябва да използвате пишеща машина с керамични ножове. Също така не е необходимо да се дава на детето в фризьорски салон - където по-правилно да се предприемат бизнес в собствените си ръце. И кой знае, може би ще откриете нов талант в себе си?

Погрижете се за косата на бебето от ранна възраст и той ще ви хареса с красива прическа за много, много години!

Share:
Comments