Това, което определя първото впечатление при срещата

Първото впечатление е един от най-важните аспекти на новата среща. Този малък период от време става решаващ при оценката на събеседника.

Какво определя първото впечатление при срещата?

Според психолозите първото впечатление трае не повече от 15 секунди. И това, което ще бъде, до голяма степен зависи от поведението на човека и външния му вид.

Мъжете са визуални, а те се отнасят към всяка жена от страна на нейната сексуалност. Ето защо, когато среща човек, задължително привлича вниманието към външните данни на събеседника и нейните дрехи.

Жените за първи път минути на познаване също оценяват мъжете чрез външни данни. Често момичето може да бъде чуто: "Харесах го, веднага щом го видях! Той е толкова красив! "И ако човекът не разваля по-късно първото положително впечатление, тогава познаването може да бъде много успешно.

Първото впечатление при срещата ви зависи от няколко фактора.

 • Появата на събеседника.
 • Увереност в разговора.
 • Начини на поведение.

Яркото и незабравимо впечатление се създава от положителни, оптимистични и вдъхновени хора.

За да оставиш добро впечатление, трябва да се обадите на събеседника с положителни емоции да комуникира с вас. За да направите това, помнете простите нюанси и правила, които ще помогнат да направите положително впечатление при първия познан.

 • усмивка, Задържана, топла и искрена усмивка е фин психологически аспект на първия успешен познат.
 • Приятно изглеждане, Запознайте се с дрехите. При ново познание събеседникът най-напред ще обърне внимание на външния вид и дрехите ви. Не е необходимо дрехите да изглеждат модерни и луксозни, основното е, че има елегантност и стил.
 • Отворен вид, Един интересен поглед от ваша страна ще каже на събеседника, че се интересувате от неговата "фигура" и слушате какво казва той.
 • Възможност за слушане, Дайте на интервюиращия възможност да завърши историята си и да го подкрепи с фрази, в стил: "Това е много интересно!", "И какво следва?". Не забравяйте контакт с очите по време на разговор.
 • Обадете се на лицето по име, Когато се обаждате на нов приятел, използвайте по-често името му. Това ще подчертае вашия интерес към него.
 • Гледайте речта си, Когато има визуално възприятие, човек започва да оценява събеседника, като говори. Ето защо трябва да изберете правилните думи, за да не изглеждате глупаво.
 • Не говори за вашите проблеми, Събеседникът на първото заседание не е необходимо да знае проблемите и трудностите в живота ви, в противен случай той ще загуби интерес към вас.
 • Донеси малък подарък в чест на запознанствата, Такъв приятен жест ще направи добро впечатление и няма да остане незабелязано.

В края на срещата трябва да направите приятния комплимент на интервюирания и да отбележите, че наистина сте харесали срещата.

Когато се срещате с човек, оценявайте естественото поведение на жената и неговата възможност за еднократна употреба. Затова не се забърквайте, не обичайте нов приятел.

Текст: Светлана Ахи

Share:
Comments