Top-5 от най-лошите съпрузи в света

1. Лев Толстой

Всеки си спомня Лев Толстой, почтен старец с брада светлина буйни, но снимката по-горе, той е - един блестящ писател в разцвета на младостта си. На 34 г. Толстой завел едно много младо момиче София, което по това време е само на 18 години. Но въпреки тази млада възраст момичето се опита да бъде добра жена. Тя се занимаваше с готвене, почистване и имаше време да бъде муза за любимата й, която на свой ред не беше вярна на красивата си жена. Доказано е, че в продължение на много години живот заедно Лео Толстой промени Скофия най-малко 50 пъти! И това в момент, когато изтощеният и уморена жена даде последната си сила домакинска и отглеждането на децата, които двойката има ... тринадесет.

София знаеше за приключенията на своя съпруг, но не му показа никакви оплаквания и послушно издържа, знаейки, че ако тя го изостави, не можеше да задържи толкова много деца. Въпреки че в брак с велик писател имаше периоди на такава липса на пари, че средствата едва ли са достатъчни дори за храна. В резултат на това, София се предала на своето семейство и съпруга си, но в замяна (особено в края на живота) получавало само безразличие и грубост от страна на Толстой.

2. Алберт Айнщайн

Всеки познава Алберт Айнщайн като изключителен учен. Но не много хора знаят "мръсните" подробности от личния си живот. Този талантлив и велик човек е бил в тази класация, защото веднъж след 10 години на живот заедно сложил на масата пред съпругата си списък, в който са били изброени изискванията за това. Албърт обясни на любимия такъв акт с факта, че иска да спаси брака си и да установи отношения. Ето някои изисквания от този списък:

- Жената трябва да готви най-малко три пъти на ден любимите си ястия, така че никога да не е гладен;

- Жената трябва да измие всичките си неща, желязо и внимателно да сложи в гардероба;

- жена му е забранено да го наказва и да го унижава, особено в присъствието на децата си, защото Албърт иска да бъде считан за истински мъж и строг баща, така че не може да бъде под петата на жената;

- жена му е забранено да упреква Айнщайн, че отказва да изпълни брачното си задължение;

- жена му трябва да мълчи, когато съпругът му иска и да не му каже дума, докато не даде разрешение;

- Съпругата трябва да напусне стаята и да остави Албер с него, когато го иска.

Интересно е, че съпругата на Айнщайн за известно време послушно изпълни всички изисквания на съпруга си. Но след няколко години техният брак все още се спука по шевовете и това не може да бъде обвинявано за никого, освен за самия Айнщайн.

3. Карл Густав Юнг

През целия си живот този велик психолог учеше на хората, че ако прекарате целия си живот с един човек, ще откриете най-невероятното щастие, което всички се опитват толкова упорито да се намерят от векове. Въпреки това, противно на собственото си преподаване в ежедневието, Карл Юнг многократно е променял съпругата си с различни момичета. Възможно ли е да проповядвате начин на живот, в който не се придържате? Юнг доказа, че това е напълно възможно.

Наред с другите неща, той е постоянно психически изнасилена любимия си, я притисна психологически. Знаеше какво и кога да каже, за да постигне резултата, който е необходим за него. Юнг беше подарък - той знаеше как да бъде чувствителна, дори и човекът, когото е видял за първи път и знае как да доведе събеседник определени чувства. Сега представете какво е съпругата му? Беше чела книгата е за него, и следователно по-изтънчен психолог лесно манипулирани. Той отиде в ляво, в търсене на нови емоции, вдъхновение, идеи, а от дома пристигането започна pesochit съпруга, която, без значение, че е прекарала с него 50 години.

4. Александр Блок

Не може да се каже, че той не обича жена си, защото не харесва душата в нея. Едва сега Александър имаше едно много странно правило, според което не можеш да се любиш с толкова много, колкото обичаш, защото това е голяма обида. Блокът не се докосва до жена си след сватбата повече от година. Въпреки това през цялото време сексуалните му нужди не останаха неудовлетворени. "Освобождаване от стреса" помогна на проститутки и случайни приятели на дами.

Срамежливо и мълчаливо момиче е трябвало да съблазни съпруга си. Но дори и да го е направила, Александър каза, че не иска да се случи отново, защото не му харесва, че се вдига зле с любимата си жена.

Философията на Блок се основава на идеята, че духовната интимност е най-важното нещо, което съпрузите могат да имат и физическото е безполезно. Само за да зачене дете. За това можете да направите изключение няколко пъти. Разбира се, такава позиция не съвпадна напълно на съпругата на Блок. Но тя обича съпруга си и се опитва да го вземе по този начин, с всички странности и zamorochki. В нашия рейтинг Александър Блок не дойде, защото не харесваше и не уважаваше съпругата си, а точно обратното. Той й се покланяше прекалено много и се страхуваше дори да докосне с пръст деликатното и невинно тяло. Но тялото на чужди жени се докосваше често и без никакво неудобство.

5. Амедео Модильяни

Художникът през целия си живот страда от алкохол и наркомании. Той промени момичетата като ръкавици. Никой от тях нямаше нищо сериозно. Когато в живота си се появи млада Жан, той беше омагьосан от нея. Връзките започнаха, а тя дори даде на Амедео дъщеря, а няколко години по-късно забременяла. И цялата праистория на факта, че в един "хубав" ден мъжът иска Жана да умре с него. Той започна сериозни здравословни проблеми, което не е странно, защото неговият начин на живот остави много да бъде желано. Модилиани се страхуваше, че когато тръгва за следващия свят, той ще трябва да се раздели с любимия си и той отнема от нея обещание, което отдаденото момиче е направило след известно време. Когато художничката умря, момичето е бременна с второто дете. След като погребва съпруга си, тя се самоубива, скачайки от шест етажна сграда. Амедео много обичаше жена си ... че ... той я осъди на смърт.

Share:
Comments