Какво руши семеен секс

Много двойки казват, че интимният им живот постепенно губи предишната си привлекателност, сексът вече не доставя такива чувствени и сладки преживявания. Повечето от тези хора са наясно, че основната причина за разпадането на тяхната страст е прословутата монотонност на секса.

Но за да се справим повече с този негативен феномен, първо трябва да разберем откъде идва същата монотонност. По принцип сексът се превръща в рутинна по няколко причини, осъзнавайки, че ситуацията може да бъде решена. Нека да разгледаме най-важните фактори, които оказват негативно влияние върху интимния живот на редовните двойки.

Идентични пози. Често редовните партньори са твърде мързеливи, за да променят позициите си по време на секс. В резултат двойката спира при една поза, а връзката винаги се извършва според един сценарий. Такива ситуации трябва да се избягват. Промяната на позата е необходима дори когато една от тях изглежда и на двата партньора най-успешна. Промяната на сексуалните позиции е много важна, тъй като е неразделна част от наистина качественото съжителство.

Постоянно място на изместване. Ако в продължение на няколко години на съвместен живот партньорите правят секс само на брачното легло в спалнята си, тогава има доста голяма вероятност в крайна сметка семейството на "сексдома" да се отегчи толкова много от това, че коитът върху него ще се превърне в една непрекъсната рутина. Мястото на разместване за сексуални забавления трябва постоянно да се променя, в противен случай няма да е възможно да избягате от монотонността на интимния живот.

Легло табута. Много мъже и жени ограничават себе си и партньора си, поставяйки безсмислени и понякога глупави табута на леглото. Така например някои хора смятат, че позата на ездача е нещо унизително и следователно неприемливо в отношенията с любимата жена. Момичетата също могат да откажат орален секс, фронтална задна поза и т.н. Всички посочени по-горе ограничения водят до едно единствено нещо: сексът става непохватно и много бързо се притеснява.

Липса на романтични чувства. За съжаление, понякога любовта избледнява и хората продължават да живеят заедно, само да се подчиняват на навика. Не е изненадващо, че сексът в такива двойки става само формалност и не носи удоволствие. Не е тайна, че съюзът, в който няма романтични чувства между мъж и жена, е невъзможно и трябва да бъде унищожен, иначе и двамата партньори ще останат нещастни завинаги.

Share:
Comments