Тайните на женския оргазъм

Можете ли да си представите как се развива женският оргазъм? Това е доста интересен процес, тъй като включва голям брой мускули: мускулите на матката и ануса, тазовият ден, долната част на влагалището. Да, и оргазмът протича по различни начини, но общите признаци включват: усещане за топлина по цялото тяло, повишено потене, периодично дишане.

Част от жените, след като гледат различни филми, вярват, че техният оргазъм ще бъде толкова бурен, колкото и актрисите на екрана. При някои жени обаче те преминават през толкова незначителни усещания, че на практика не го забелязват.

От гледна точка на физиологията, оргазмът е физиологичен рефлекс, който е резултат от стимулирането на специални ерогенни зони. Като правило, при сексуална възбуда, всички мускули на тялото са склонни да се натоварват, кръвообращението се увеличава. Оргазмът, който премахва това напрежение, предизвиква приятни усещания, проявяващи се в ритмично свиващи мускули.

Кажете на партньора или не кажете на партньора, че с него никога не изпитвате оргазъм?

Невъзможността да изпитате оргазъм е доста често явление. И за да не изпитате оргазъм с партньор, за съжаление, много жени са способни. Те имат, в процеса на мастурбация, внимателно да изследват тялото си, за да открият най-ерогенните зони, стимулирайки кой може да получи оргазъм.

Обсъдете това, по-скоро деликатна тема с партньор може да бъде само когато напълно изследвате собственото си тяло. Без смут, защото и двамата се интересувате от това, разкажете ни за вашите предпочитания, попитайте какво предпочитате най-добре. Всичко това, разбира се, ще направи вашият сексуален живот по-хармоничен.

Разликата между женския оргазъм и мъжа

По принцип, от гледна точка на физиологията, мъжките и женските оргазми не се различават много от всеки друг. Контракциите на мускулите, характеризиращи се с оргазъм, се появяват на равни интервали от време - 0,8 сек. При мъжете по правило се наблюдават до шест намаления при жени до десет.

Течността, която се освобождава по време на женския оргазъм, е сходен със състава на семенната течност на мъжкия.

Силното мнение, че жените се нуждаят от много повече време, за да получат оргазъм, не винаги е правилно. С помощта на самодоволство мъжете и жените могат да получат оргазъм едновременно. Като се занимаваш със секс с мъж, жените получават оргазъм средно за 10-20 минути, мъжете - за 7-14.

Митове и факти за женския оргазъм

  • Оргазъм е невероятно блаженство. Въпреки това, при много жени веднага след оргазъм, започва главоболие. Причината за това явление все още не е напълно проучена.
  • Като секс, една жена винаги получава оргазъм. Според наличните данни, обаче, само една трета от жените се удовлетворяват сексуално от всяко полово сношение. 30% от жените могат да получат оргазъм само след допълнително стимулиране. И за същия процент жени получават оргазъм от устната стимулация.
  • Само жените жени не достигат оргазъм. Ако обаче дамата престане да получава физическо удоволствие от секс, това може да е причина за някаква болест или страничен ефект на всяко лекарство.
  • Само ненаситен любовник не може да доведе жена си до оргазъм. И да, и не. Въпреки факта, че много зависи от мъжа, самата жена трябва да е активна, не се страхувайте да обсъждате с партньора си интимни нюанси, които могат да освежат сексуалния живот на двамата партньори.
  • Една жена не може да получи удоволствие от секса, ако не завърши с оргазъм. Така мислят мъжете. И грешат. Поради близката близост на жените са много доволни и може да се чувстват удовлетворени, дори ако сексът не завършва с оргазъм.
Share:
Comments