Тайните на упорития грим

Устойчивата козметика често не се харесва, тъй като се смята, че честото й използване оказва неблагоприятно влияние върху състоянието на кожата. Но с помощта на обикновената козметика можете да създадете изображение, което запазва цветовете си през целия ден. Възползвайте се от техниките на професионалните художници за гримиране, за да не се притеснявате за грима и по-малко вероятно да получите огледало от торбата.

  • Причината за бързото избледняване и "излизане" на лицето на козметиката често е пренебрегване на основното правило за прилагане на грима - използването на всички средства само за напълно обезмаслена кожа. След прилагане на овлажняващ крем трябва да отнеме най-малко пет минути. Когато няма време за изчакване, кърпичките или хартиените кърпички ще ви помогнат да се намокрите от лицето. Не забравяйте, че клепачите и миглите трябва да бъдат чисти, в противен случай дори най-добрите сенки бързо ще се търкалят, а упоритата спирала ще падне.
  • Що се отнася до къщата е важно основата, и за грим не е последната роля е основа. Благодарение на капката, приложена върху цялото лице на грунда, "съединяването" на тоналните продукти с кожата се подобрява, те лежат равномерно. Също така, основата за грим предотвратява потъмняването на основа и прах от контакт с кожата секрети. За собствениците на мазна кожа има специални матрични грундове, които абсорбират излишния себум и предпазват от нежелания блясък за дълго време.
  • Маскарата трябва да се прилага на две стъпки. Първо, основата на миглите оцветява чисти зигзагообразни хоризонтални движения и едва тогава спиралата се простира във вертикална посока от корените към върховете. По-ниски цветове на мигли, само след като завършите с горните.
  • Молив за устните професионалисти изготвят контур и те сянка на цялата повърхност. При използването на червило или блясък от същия нюанс. Това се прави, за да може, с неизбежното "изяждане" на устните, тонът да излиза по-равномерно, без плешиви петна.
  • Червилото ще продължи по-дълго, ако не го приложите директно от епруветката, но придвижвате пигмента с леки движения. За да постигнете необходимото наситеност на цветовете, можете да рисувате устните си по традиционен начин - с четка или пръчка.
  • За кожата на клепачите има и специални грундове, които позволяват на сенките да останат по-светли и да останат по-дълги. Също така, може да се даде изразителност и издръжливост на боите, като се използва четка, леко навлажнена във вода, за да се хвърли сянка.

Текст: Валентина Шмидова

Share:
Comments